x close

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016

0
12 Dec 2016 - 22:41
Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016 Picasa


Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a câştigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importantă distincţie individuală din fotbalul mondial, a anunţat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relatează AFP.

Ronaldo (31 ani) îi succede în palmares rivalului său argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ''Balon de Aur'' câştigat de lusitan, după cele din 2008, 2013 şi 2014. În acest an, Ronaldo a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi EURO 2016 cu Portugalia, fiind căpitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci deţinut de Leo Messi.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a născut pe 5 februarie 1985 în Madeira, are 1,85 m şi 80 kg şi şi-a început cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat în echipa de seniori de românul Ladislau Boloni, după care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joacă la Real Madrid.

A adunat 136 de selecţii pentru naţionala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul său cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite în 2008, 2014 şi 2016, două Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), două Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), două Supercupe ale Angliei - Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), două Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

În 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului.

A câştigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, în 2008, 2011, 2014 şi 2015.

Deţine recordul de goluri marcate într-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter în Premier League în 2008, cu 31 goluri, şi de trei ori în Primera Division, în 2011, cu 41 goluri, în 2014, cu 31 goluri, şi în 2015, cu 48 goluri.

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franţa)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iaşin (URSS)
1964: Denis Law (Scoţia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franţa)
1984: Michel Platini (Franţa)
1985: Michel Platini (Franţa)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franţa)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franţa)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei Şevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
www.agerpres.ro

Citeşte mai multe despre:   Balonul de Aur 2016,   cristiano ronaldo

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Simona Halep: Nu a fost uşor, dar am încercat să fiu solidă şi să domin meciul

Simona Halep: Nu a fost uşor, dar am încercat să fiu solidă şi să domin meciul
Simona Halep, nr. 1 mondial al tenisului feminin, a tranşat duminică soarta calificării României în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce a adus punctul decisiv, al treilea, pentru România, în ur...

Simona Halep aduce calificarea României în Grupa Mondială

Simona Halep aduce calificarea României în Grupa Mondială
Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin, a adus calificarea României în Grupa Mondială a Fed Cup, obţinând victoria decisivă în barajul cu Elveţia, găzduit de Sala Polivalentă din Cl...

Viitorul Constanța - FCSB 2-2. Pas greșit pentru echipa lui Dică

Viitorul Constanța - FCSB 2-2. Pas greșit pentru echipa lui Dică
Echipele FC Viitorul Constanţa şi FCSB au terminat la egalitate, 2-2 (2-1), într-o într-o partidă din cadrul etapei a şasea a play-off-ului Ligii I de fotbal, disputată sâmbătă seara la Ovidiu. FC...

Rafael Nadal, în finala Mastersului 1.000 de la Monte Carlo pentru a 12-a oară

Rafael Nadal, în finala Mastersului 1.000 de la Monte Carlo pentru a 12-a oară
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial, s-a calificat pentru a 12-a oară în cariera sa în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, învingându-l în două seturi, 6-4, 6-1, pe bulgarul...

Simona Halep aduce primul punct României în întâlnirea cu Elveţia

Simona Halep aduce primul punct României în întâlnirea cu Elveţia
Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, a adus primul punct echipei României în întâlnirea cu Elveţia, din cadrul barajului de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, învingând-o în trei seturi,...

Dinamo Bucureşti - ACS Poli Timişoara 1-0. Gol din ofsaid

Dinamo Bucureşti - ACS Poli Timişoara 1-0. Gol din ofsaid
Galerie Foto Echipa FC Dinamo Bucureşti a învins cu scorul de 1-0 formaţia ACS Poli Timişoara, într-o partidă contând pentru etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 1, disputată vineri seara în şoseaua Ştefan cel...

Decizie surpriză luată de Florin Segărceanu la FED Cup

Decizie surpriză luată de Florin Segărceanu la FED Cup
Simona Halep şi Viktorija Golubic vor deschide sâmbătă meciul de tenis România - Elveţia din barajul de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, conform tragerii la sorţi efectuată vineri de primarul Emil Boc la...

Zeci de eurodeputați cer statelor UE boicotarea diplomatică a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia

Zeci de eurodeputați cer statelor UE boicotarea diplomatică a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia
Şaizeci de eurodeputaţi, din toate familiile politice şi de toate naţionalităţile, au lansat vineri, într-o scrisoare adresată guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene, un apel la boicotarea diplomatică...

Cupa României. CS Universitatea Craiova a zdrobit-o pe FC Botoşani. Băluţă a reuşit un hattrick

Cupa României. CS Universitatea Craiova a zdrobit-o pe FC Botoşani. Băluţă a reuşit un hattrick
CS Universitatea Craiova a făcut un pas mare spre finala Cupei României la fotbal, după ce a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 5-1 (3-1), joi seara, pe stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova, în prima manşă...

Schi fond. Norvegianca Theresa Johaug speră din nou la podium după o suspendare de 18 luni

Schi fond. Norvegianca Theresa Johaug speră din nou la podium după o suspendare de 18 luni
Schioarea norvegiană Therese Johaug, care a fost suspendată 18 luni pentru dopaj, spune că s-a gândit să se retragă din activitate în perioada în care nu a mai participat la competiţiile sportive, însă în...

Burleanu, reales şef FRF: I-am ciuruit

Burleanu, reales şef FRF: I-am ciuruit
Galerie Foto Răzvan Burleanu a câştigat fără emoţii al doilea mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), în urma alegerilor care au avut loc la Casa Fotbalului. Burleanu a obţinut majoritatea voturilor...

Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Monte Carlo

Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Monte Carlo
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 1 mondial, s-a calificat cu uşurinţă în optimile de finală ale turneului de tenis ATP World Tour Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 4.872.105 euro,...

Răzvan Burleanu a câștigat alegerile la FRF

Răzvan Burleanu a câștigat alegerile la FRF
Razvan Burleanu a câștigat alegerile din primul tur astfel că acesta obține al doilea mandat de președinte al Federației Române de Fotbal, conform informațiilor furnizate de GSP. Preşedintele în exerciţiu...

Alegeri FRF. Burleanu, Lupescu, Puşcaş şi Drăgan luptă pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal

Alegeri FRF. Burleanu, Lupescu, Puşcaş şi Drăgan luptă pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal
Candidaţii Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan îşi dispută astăzi, miercuri, preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, alegerile fiind programate în cadrul Adunării Generale a...

Cupa României. Hermannstadt - Gaz Metan 1-0. Cartonaș roșu în minutul 8

Cupa României. Hermannstadt - Gaz Metan 1-0. Cartonaș roșu în minutul 8
FC Hermannstadt a câștigat prima manșă a semifinalelor Cupei României, 1-0 pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș. Medieșenii au avut un jucător eliminat încă din minutul 8, când Joao Diogo a...
Serviciul de email marketing furnizat de