x close

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016

0
12 Dec 2016 - 22:41
Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016 Picasa


Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a câştigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importantă distincţie individuală din fotbalul mondial, a anunţat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relatează AFP.

Ronaldo (31 ani) îi succede în palmares rivalului său argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ''Balon de Aur'' câştigat de lusitan, după cele din 2008, 2013 şi 2014. În acest an, Ronaldo a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi EURO 2016 cu Portugalia, fiind căpitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci deţinut de Leo Messi.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a născut pe 5 februarie 1985 în Madeira, are 1,85 m şi 80 kg şi şi-a început cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat în echipa de seniori de românul Ladislau Boloni, după care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joacă la Real Madrid.

A adunat 136 de selecţii pentru naţionala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul său cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite în 2008, 2014 şi 2016, două Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), două Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), două Supercupe ale Angliei - Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), două Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

În 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului.

A câştigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, în 2008, 2011, 2014 şi 2015.

Deţine recordul de goluri marcate într-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter în Premier League în 2008, cu 31 goluri, şi de trei ori în Primera Division, în 2011, cu 41 goluri, în 2014, cu 31 goluri, şi în 2015, cu 48 goluri.

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franţa)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iaşin (URSS)
1964: Denis Law (Scoţia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franţa)
1984: Michel Platini (Franţa)
1985: Michel Platini (Franţa)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franţa)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franţa)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei Şevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
www.agerpres.ro

Citeşte mai multe despre:   Balonul de Aur 2016,   cristiano ronaldo

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 2631


Mai multe titluri din categorie

Surprize în preliminariile Europa League. Galatasaray, eliminată din competiţie

Surprize în preliminariile Europa League. Galatasaray, eliminată din competiţie
Atacantul român Sergiu Buş a marcat golul echipei Levski Sofia, învinsă de Hajduk Split cu scorul de 2-1 în capitala Bulgariei, joi seara, în manşa secundă a turului al doilea preliminar al Eu...

Irina Begu, Ana Bogdan şi Alexandra Dulgheru joacă vineri în sferturi la BRD Bucharest Open

Irina Begu, Ana Bogdan şi Alexandra Dulgheru joacă vineri în sferturi la BRD Bucharest Open
Jucătoarele române Irina Begu, Ana Bogdan şi Alexandra Dulgheru vor juca, vineri, în sferturile de finală ale probei de simplu din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii...

Astra Giurgiu, calificată în turul al treilea preliminar al Europa League, după 0-0 cu Zira FK

Astra Giurgiu, calificată în turul al treilea preliminar al Europa League, după 0-0 cu Zira FK
Astra Giurgiu s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu formaţia azeră Zira FK, 0-0, joi seara, la Baku, în manşa a doua a turului secund...

Irina Begu a învins-o pe Jaqueline Cristian şi s-a calificat în sferturi la BRD Bucharest Open

Irina Begu a învins-o pe Jaqueline Cristian şi s-a calificat în sferturi la BRD Bucharest Open
Jucătoarea de tenis Irina Begu (58 WTA) a învins-o, joi, pe Jaqueline Cristian, beneficiara unui wild card, în duelul româncelor din optimile de finală ale BRD Bucharest Open şi s-a calificat...

Ana Bogdan, prima jucătoare română calificată în sferturile de finală la BRD Bucharest Open

Ana Bogdan, prima jucătoare română calificată în sferturile de finală la BRD Bucharest Open
Ana Bogdan (108 WTA) a devenit prima jucătoare română calificată în sferturile de finală ale probei de simplu din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open după ce a învins-o, miercuri, pe...

Irina Begu şi Raluca Olaru, în semifinalele probei de dublu de la BRD Bucharest Open

Irina Begu şi Raluca Olaru, în semifinalele probei de dublu de la BRD Bucharest Open
Perechea română formată din Irina Begu şi Raluca Olaru şi-a asigurat, miercuri, participarea în semifinalele probei de dublu la BRD Bucharest Open, turneu de tenis dotat cu premii totale în valoare...

Imagine șocantă, cum arată picioarele unui ciclist după 16 etape din Turul Franței

Imagine șocantă, cum arată picioarele unui ciclist după 16 etape din Turul Franței
Galerie Foto După 16 etape din Turul Franței picioarele cicliștilor sunt supuse unui efort supraomenesc. Ciclistul polonez Pawel Poljanski a postat pe contul său de Instagram o fotografie tulurătoare în care venele de...

Romania s-a calificat in sferturile de finala ale Europenelor U20 de la Oradea

Romania s-a calificat in sferturile de finala ale Europenelor U20 de la Oradea
Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei a castigat in aceasta seara cel de-al treilea meci consecutiv din cadrul Grupei C a FIBA U20 European Championship 2017, Division B, “Vulturii” pregatiti de...

BRD Bucharest Open 2017. Alexandra Dulgheru, în optimile de finală

BRD Bucharest Open 2017. Alexandra Dulgheru, în optimile de finală
Jucătoarea română Alexandra Dulgheru (294 WTA) a obţinut, marţi seara, calificarea în optimile de finală ale turneului de tenis BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale în valoare de 226.750...

Elena Ruse: Sunt foarte fericită pentru victorie, acum câteva luni vroiam să mă las de tenis

Elena Ruse: Sunt foarte fericită pentru victorie, acum câteva luni vroiam să mă las de tenis
Jucătoarea română Elena Gabriela Ruse (302 WTA) a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este foarte fericită pentru victoria obţinută în faţa bulgăroaicei Isabella Şinikova,...

BRD Bucharest Open 2017. Ana Bogdan a învins-o pe Sorana Cîrstea şi s-a calificat în optimi

BRD Bucharest Open 2017. Ana Bogdan a învins-o pe Sorana Cîrstea şi s-a calificat în optimi
Jucătoarea Ana Bogdan (108 WTA) a câştigat, marţi, duelul româncelor din primul tur al turneului BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, învingând-o pe favorita numărul...

Alertă în Spania. Președintele Federației Spaniole de Fotbal a fost arestat! Acuzații de corupție

Alertă în Spania. Președintele Federației Spaniole de Fotbal a fost arestat! Acuzații de corupție
Angel Maria Villar, Președintele Federației Spaniole și vicepreședinte senior al FIFA, a fost arestat în această dimineață..  Cei doi sunt acuzați de fals în documente și corupție,...

Turneul celor Șase Națiuni, câștigat de românii din Anglia

Turneul celor Șase Națiuni, câștigat de românii din Anglia
O selecţionată formată din handbaliştii români care activează în campionatul Angliei a câştigat un turneu maraton în care echipa formată din conaţionalii noştri s-a dovedit a fi mai bună...

Decizie RADICALĂ luată de Simona Halep după Wimbledon. RENUNŢĂ la unul dintre antrenori

Decizie RADICALĂ luată de Simona Halep după Wimbledon. RENUNŢĂ la unul dintre antrenori
După ce a ajuns în sferturile de finală de la Wimbledon şi s-a apropiat la doar 185 de puncte de ocupanta locului 1 WTA, Karolina Pliskova, Simona Halep a început pregătirea pentru sezonul de hard...

BRD Bucharest Open 2017. Jaqueline Cristian, prima jucătoare română calificată în optimile probei de simplu

BRD Bucharest Open 2017. Jaqueline Cristian, prima jucătoare română calificată în optimile probei de simplu
Jaqueline Cristian, numărul 341 mondial, este prima jucătoare română calificată în optimile de finală ale probei de simplu la BRD Bucharest Open 2017, turneu de tenis dotat cu premii totale de 226.750 do...
Serviciul de email marketing furnizat de