x close

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016

0
12 Dec 2016 - 22:41
Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016 Picasa


Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a câştigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importantă distincţie individuală din fotbalul mondial, a anunţat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relatează AFP.

Ronaldo (31 ani) îi succede în palmares rivalului său argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ''Balon de Aur'' câştigat de lusitan, după cele din 2008, 2013 şi 2014. În acest an, Ronaldo a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi EURO 2016 cu Portugalia, fiind căpitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci deţinut de Leo Messi.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a născut pe 5 februarie 1985 în Madeira, are 1,85 m şi 80 kg şi şi-a început cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat în echipa de seniori de românul Ladislau Boloni, după care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joacă la Real Madrid.

A adunat 136 de selecţii pentru naţionala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul său cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite în 2008, 2014 şi 2016, două Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), două Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), două Supercupe ale Angliei - Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), două Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

În 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului.

A câştigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, în 2008, 2011, 2014 şi 2015.

Deţine recordul de goluri marcate într-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter în Premier League în 2008, cu 31 goluri, şi de trei ori în Primera Division, în 2011, cu 41 goluri, în 2014, cu 31 goluri, şi în 2015, cu 48 goluri.

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franţa)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iaşin (URSS)
1964: Denis Law (Scoţia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franţa)
1984: Michel Platini (Franţa)
1985: Michel Platini (Franţa)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franţa)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franţa)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei Şevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
www.agerpres.ro

Citeşte mai multe despre:   Balonul de Aur 2016,   cristiano ronaldo

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 2710


Mai multe titluri din categorie

FC Botoşani - CSM Poli Iaşi 3-3. Ploaie de goluri în derby-ul din Moldova

FC Botoşani - CSM Poli Iaşi 3-3. Ploaie de goluri în derby-ul din Moldova
FC Botoşani şi CSM Poli Iaşi au terminat la egalitate, 3-3 (2-2), miercuri, la Botoşani, într-un meci din etapa a 11-a a Ligii I de fotbal. FC Botoşani a condus cu 2-0 (min. 9) şi 3-2 în derby-ul...

Probleme pentru FCSB înaintea zborului spre Cluj. Echipa a fost blocată pe aeroport

Probleme pentru FCSB înaintea zborului spre Cluj. Echipa a fost blocată pe aeroport
Galerie Foto Delegaţia FCSB a fost blocată pe aeroport timp de două ore, din cauza codului galben de furtună anunţat de Administraţia Naţională de Meteorologie.  Avionul urma să decoleze la ora 18:50, dar nu a...

S-a stins din viaţă o legendă a boxului american, Jake LaMotta

 S-a stins din viaţă o legendă a boxului american, Jake LaMotta
O legendă a boxului american, Jake LaMotta, s-a stins din viaţă la vârsta de 95 de ani, a anunţat familia acestuia, informează AFP.  ''Odihneşte-te în pace tată'', a scris...

Meciul Dinamo - Concordia Chiajna, amânat de LPF ca urmare a avertizărilor meteorologice

Meciul Dinamo - Concordia Chiajna, amânat de LPF ca urmare a avertizărilor meteorologice
Liga Profesionistă de Fotbal a amânat meciul Dinamo - Concordia Chiajna, programat în această seară, de la ora 21,00, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, ca urmare a avertizărilor meteorologice em...

Meciul Dinamo - Chiajna a fost AMANAT

Meciul Dinamo - Chiajna a fost AMANAT
Dinamo şi Chiajna nu se va mai juca astăzi. Anunțul a fost făcut la ora 18:00, în studioul uneia dintre televiziunile deținătoare de drepturi. Motivul este reprezentat de condițiile atmosferice...

Probleme la Dinamo. Unul dintre cei mai in forma jucatori rateaza derby-ul cu FCSB

Probleme la Dinamo. Unul dintre cei mai in forma jucatori rateaza derby-ul cu FCSB
Jucătorii Hristo Zlatinski (CS Universitatea Craiova) şi Ionuţ Valentin Costache (FC Dinamo) au fost suspendaţi câte două jocuri şi amendaţi cu 3.000 de lei fiecare de Comisia de Disciplină din cadrul...

Înlocuitor-surpriză pentru Miriuță la Chiajna!

Înlocuitor-surpriză pentru Miriuță la Chiajna!
Preşedintele clubului de fotbal Concordia Chiajna, Cristian Tănase, a declarat, marţi seara, pentru AGERPRES, că Ion Moldovan, director tehnic în cadrul grupării ilfovene, a fost numit în funcţia de...

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - CS Universitatea Craiova 2-3. Thriller În Brașov

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - CS Universitatea Craiova 2-3. Thriller În Brașov
CS Universitatea Craiova a învins-o pe nou-promovata ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (1-0), marţi seara, în deplasare, la Braşov, într-o partidă din etapa a 11-a a Ligii I de...

Rapidiștii spun că ei valorează peste 406.000 de euro

Rapidiștii spun că ei valorează peste 406.000 de euro
Adunarea creditorilor clubului SC FC Rapid SA, care a intrat în faliment în vara anului trecut, a respins evaluarea făcută brandului clubului giuleştean în vederea licitaţiei. Evaluatorii au...

FC Voluntari - ACS Poli Timişoara 1-0. Tudorie, din nou DECISIV

FC Voluntari - ACS Poli Timişoara 1-0. Tudorie, din nou DECISIV
FC Voluntari a învins-o pe ACS Poli Timişoara cu scorul de 1-0 (0-0), marţi, pe teren propriu, la Ploieşti, într-un prim meci din etapa a 11-a a Ligii I de fotbal. Ilfovenii s-au impus în urma...

Antrenorul Vasile Miriuţă a semnat un contract valabil până în 2019 cu FC Dinamo

Antrenorul Vasile Miriuţă a semnat un contract valabil până în 2019 cu FC Dinamo
Antrenorul Vasile Miriuţă, care a condus până acum echipa de fotbal Concordia Chiajna, a semnat marţi un contract valabil până în 2019 cu FC Dinamo, a anunţat directorul general al clubului din Ş...

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Nicole Gibbs în turul al doilea al turneului de la Seul

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Nicole Gibbs în turul al doilea al turneului de la Seul
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea o va avea ca adversară pe americanca Nicole Gibbs în turul al doilea al turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale în valoare de 226.750...

Astra a învins campioana, Viitorul, şi a urcat pe locul doi

Astra a învins campioana, Viitorul, şi a urcat pe locul doi
Astra Giurgiu a învins-o pe FC Viitorul Constanţa cu scorul de 3-1 (1-1), luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci al etapei a 10-a a Ligii I de fotbal. Astra s-a impus prin golurile marcate de...

"Am câştigat Europeanul bătând Germania cu două chinezoaice!"

"Am câştigat Europeanul bătând Germania cu două chinezoaice!"
Antrenorul echipei naţionale feminine de tenis de masă a României, Viorel Filimon, a declarat, luni seara, la întoarcerea în ţară de la Luxemburg, că se aştepta ca elevele sale să câştige...

Alegerile pentru preşedinţia LPF vor avea loc la 23 octombrie, Iorgulescu va candida pentru un nou mandat

Alegerile pentru preşedinţia LPF vor avea loc la 23 octombrie, Iorgulescu va candida pentru un nou mandat
Alegerile pentru preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal vor avea loc în cadrul Adunării Generale programate în 23 octombrie, de la ora 12,00, actualul preşedinte Gino Iorgulescu anunţându-şi, luni, într-o co...
Serviciul de email marketing furnizat de