x close

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016

0
12 Dec 2016 - 22:41
Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016 Picasa


Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a câştigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importantă distincţie individuală din fotbalul mondial, a anunţat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relatează AFP.

Ronaldo (31 ani) îi succede în palmares rivalului său argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ''Balon de Aur'' câştigat de lusitan, după cele din 2008, 2013 şi 2014. În acest an, Ronaldo a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi EURO 2016 cu Portugalia, fiind căpitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci deţinut de Leo Messi.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a născut pe 5 februarie 1985 în Madeira, are 1,85 m şi 80 kg şi şi-a început cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat în echipa de seniori de românul Ladislau Boloni, după care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joacă la Real Madrid.

A adunat 136 de selecţii pentru naţionala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul său cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite în 2008, 2014 şi 2016, două Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), două Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), două Supercupe ale Angliei - Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), două Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

În 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului.

A câştigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, în 2008, 2011, 2014 şi 2015.

Deţine recordul de goluri marcate într-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter în Premier League în 2008, cu 31 goluri, şi de trei ori în Primera Division, în 2011, cu 41 goluri, în 2014, cu 31 goluri, şi în 2015, cu 48 goluri.

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franţa)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iaşin (URSS)
1964: Denis Law (Scoţia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franţa)
1984: Michel Platini (Franţa)
1985: Michel Platini (Franţa)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franţa)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franţa)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei Şevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
www.agerpres.ro

Citeşte mai multe despre:   Balonul de Aur 2016,   cristiano ronaldo

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 2519


Mai multe titluri din categorie

Vești PROASTE pentru Voluntari, după câștigarea Cupei României. Cine merge de fapt în Europa League

Vești PROASTE pentru Voluntari, după câștigarea Cupei României. Cine merge de fapt în Europa League
FC Voluntari a completat tabloul surprizelor în fotbalul intern, câștigând Cupa României, la penalty-uri, în fața Astrei Giurgiu, însă formația nu este sigură de...

Play-out Liga 1. ACS Poli Timişoara - ASA Târgu Mureş 3-1

Play-out Liga 1. ACS Poli Timişoara - ASA Târgu Mureş 3-1
ACS Poli Timişoara a învins-o pe ASA Târgu Mureş cu scorul de 3-1 (2-0), duminică seara, pe stadionul "Dan Păltinişanu", într-un meci din etapa a 13-a a fazei play-out a Ligii I de...

Mircea Lucescu a fost dat afară de la Zenit Sankt Petersburg

Mircea Lucescu a fost dat afară de la Zenit Sankt Petersburg
Clubul rus de fotbal Zenit Sankt Petersburg a anunţat duminică pe site-ul său că s-a despărţit de antrenorul român Mircea Lucescu, la capătul unui sezon dezamăgitor, echipa încheind pe locul 3...

Surpriză URIAȘĂ în primul tur la Roland Garros. Principala favorită, ELIMINATĂ. Simona Halep este avantajată

Surpriză URIAȘĂ în primul tur la Roland Garros. Principala favorită, ELIMINATĂ. Simona Halep este avantajată
Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, N. 1 mondial şi principala favorită, a fost eliminată duminică în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, înclinându-se în fa...

Tenis: Marius Copil, învins în primul tur la Roland Garros

Tenis: Marius Copil, învins în primul tur la Roland Garros
Tenismanul român Marius Copil a fost învins de spaniolul Albert Ramos Vinolas cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, 6-2, duminică, în runda inaugurală a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al...

Canotaj: Medalie de aur pentru România, la 8+1 feminin, la Europene

Canotaj: Medalie de aur pentru România, la 8+1 feminin, la Europene
Barca feminină de 8+1 a României (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Iuliana Popa, Adelina Boguş, Laura Oprea, Daniela Druncea) a cucerit...

Sepsi Sfântu Gheorghe a promovat în Liga I

Sepsi Sfântu Gheorghe a promovat în Liga I
Echipa de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe a promovat pentru prima oară în Liga I, după ce duminică a învins-o în deplasare pe Metalul Reşiţa cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci din etapa...

Canotaj: România a cucerit argintul în proba masculină de patru rame, la Europenele din Cehia

Canotaj: România a cucerit argintul în proba masculină de patru rame, la Europenele din Cehia
Echipajul masculin de patru rame al României, format din Cristian Ivaşcu, Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, a cucerit medaliile de argint, duminică, la Campionatele Europene de can...

Nuntă "cu greutate"! Boxerul Cristian Ciocan, campionul european la categoria grea, s-a căsătorit!

Nuntă "cu greutate"! Boxerul Cristian Ciocan, campionul european la categoria grea, s-a căsătorit!
Deţinătorul centurii europene super grea la box, Cristian Ciocan, şi-a unit destinele cu aleasa inimii lui.  Cristian Ciocan și Lăcrămioara sunt împreună de 10 ani, dar până acum nu au avut...

Canotaj:Mădălina Bereş şi Laura Oprea, medaliate cu aur în proba de dublu rame, la Europenele din Cehia

Canotaj:Mădălina Bereş şi Laura Oprea, medaliate cu aur în proba de dublu rame, la Europenele din Cehia
Sportivele române Mădălina Bereş şi Laura Oprea au câştigat medaliile de aur în proba feminină de dublu rame, duminică, la Campionatele Europene de canotaj de la Racice...

Surpriză în Cupa României. FC Voluntari a câștigat trofeul la loviturile de departajare

Surpriză în Cupa României. FC Voluntari a câștigat trofeul la loviturile de departajare
FC Voluntari a câștigat în premieră Cupa României la fotbal, după ce a dispus cu 5-3 la loviturile de departajare de Astra Giurgiu, sâmbătă seara, în finala desfășurată pe stadionul...

Arsenal a câştigat Cupa Angliei

Arsenal a câştigat Cupa Angliei
Echipa de fotbal Arsenal a câştigat sâmbătă Cupa Angliei, după ce a învins în finala disputată pe stadionul Wembley o altă echipă londoneză, Chelsea, cu scorul de 2-1. Arsenal a...

Harry Kane, ales de fani cel mai bun jucător din campionatul Angliei

Harry Kane, ales de fani cel mai bun jucător din campionatul Angliei
Harry Kane, atacantul lui Tottenham Hotspur, a fost ales de fani cel mai bun jucător din campionatul Angliei în sezonul 2016-2017, informează France Football.  Golgheter al campionatului, cu 29 de goluri...

Tecău şi Rojer au câştigat titlul în proba de dublu la Geneva (ATP)

 Tecău şi Rojer au câştigat titlul în proba de dublu la Geneva (ATP)
Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a câştigat, sâmbătă, titlul în proba de dublu a turneului ATP de la Geneva (Elveţia), dotat cu premii...

Canotaj: Prima medalie pentru România la Europenele din Cehia, aur la patru rame feminin

Canotaj: Prima medalie pentru România la Europenele din Cehia, aur la patru rame feminin
Echipajul feminin de patru rame al României, format din Cristina Popescu, Alina Elena Pop, Beatrice Parfenie şi Georgiana Paraşcanu, a cucerit, sâmbătă, medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj...
Serviciul de email marketing furnizat de