x close

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016

0
12 Dec 2016 - 22:41
Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016 Picasa


Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a câştigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importantă distincţie individuală din fotbalul mondial, a anunţat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relatează AFP.

Ronaldo (31 ani) îi succede în palmares rivalului său argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ''Balon de Aur'' câştigat de lusitan, după cele din 2008, 2013 şi 2014. În acest an, Ronaldo a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi EURO 2016 cu Portugalia, fiind căpitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci deţinut de Leo Messi.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a născut pe 5 februarie 1985 în Madeira, are 1,85 m şi 80 kg şi şi-a început cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat în echipa de seniori de românul Ladislau Boloni, după care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joacă la Real Madrid.

A adunat 136 de selecţii pentru naţionala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul său cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite în 2008, 2014 şi 2016, două Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), două Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), două Supercupe ale Angliei - Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), două Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

În 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului.

A câştigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, în 2008, 2011, 2014 şi 2015.

Deţine recordul de goluri marcate într-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter în Premier League în 2008, cu 31 goluri, şi de trei ori în Primera Division, în 2011, cu 41 goluri, în 2014, cu 31 goluri, şi în 2015, cu 48 goluri.

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franţa)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iaşin (URSS)
1964: Denis Law (Scoţia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franţa)
1984: Michel Platini (Franţa)
1985: Michel Platini (Franţa)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franţa)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franţa)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei Şevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
www.agerpres.ro

Citeşte mai multe despre:   Balonul de Aur 2016,   cristiano ronaldo

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Liga Campionilor. Golul lui Messi o salvează pe Barcelona

Liga Campionilor. Golul lui Messi o salvează pe Barcelona
Formaţia engleză Chelsea şi echipa spaniolă FC Barcelona au terminat la egalitate, 1-1, marţi seara, la Londra, pe stadionul Stamford Bridge, în prima manşă din optimile de finală ale Ligii Campionilor la...

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la Budapesta

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la Budapesta
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Budapesta, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, prin victoria cu 7-6 (5), 6-1...

Transfer de senzație realizat de Universitatea Craiova! A repatriat un stelist de 7 milioane de euro

Transfer de senzație realizat de Universitatea Craiova! A repatriat un stelist de 7 milioane de euro
Fostul fundaş de la FCSB şi-a găsit echipă în România! Universitatea Craiova l-a împrumutat pe Florin Gardoş, scrie Fanatik.   Florin Gardoş a revenit în fotbalul românesc,...

Viitorul Constanța - FC Botoșani 2-1. Gol de senzație în ultimul minut

Viitorul Constanța - FC Botoșani 2-1. Gol de senzație în ultimul minut
Viitorul a învins-o pe FC Botoșani, scor 2-1, în ultimul meci al etapei cu un gol superb marcat în minutul 94 de Ciobanu. Victoria echipei antrenate de Gheorghe Hagi a adus, însă,...

OFICIAL. Cristian Balgradean a semnat cu FCSB

OFICIAL. Cristian Balgradean a semnat cu FCSB
FC Steaua Bucuresti a anuntat ca a ajuns la un acord pentru transferul lui Cristian Balgradean, de la CS Concordia Chiajna. Portarul in varsta de 29 de ani a semnat un contract valabil pana la sfarsitul sezonului 20...

Gigi Becali a anuntat transferul noului portar pentru FCSB. Vezi cat a costat aceasta mutare

Gigi Becali a anuntat transferul noului portar pentru FCSB. Vezi cat a costat aceasta mutare
Gigi Becali nu a stat mult pe gânduri şi a adus un înlocuitor pentru Andrei Vlad în poarta Stelei. E vorba de fostul dinamovist, Cristi Bălgrădean, scrie Fanatik. Steaua a rezolvat problema...

Simona Halep a primit o propunere senzațională

Simona Halep a primit o propunere senzațională
Simona Halep se va întoarce pe primul loc al ierarhiei mondiale, dar veștile bune nu se opresc aici. Chiar dacă a spus nu va participa la turneul din acest an de la Dubai din cauza accidentării la...

VIDEO. Meci abandonat după ce jucătorii s-au luat la bătaie pe teren

VIDEO. Meci abandonat după ce jucătorii s-au luat la bătaie pe teren
Video “Meciul păcii” din Brazilia, dintre Bahia şi Vitoria, s-a transformat într-o bătaie generală, iar ulterior a fost abandonat, după 10 cartonaşe roşii şi opt cartonaşe galbene, scrie...

Sportiv rus bănuit de dopaj la Jocurile Olimpice de iarnă

Sportiv rus bănuit de dopaj la Jocurile Olimpice de iarnă
Jucătorul rus de curling, Alexander Krushelnitsky, a fost acuzat de dopaj de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv la Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang, după ce a fost testat pozitiv pentru substanţa interzisă...

Simona Halep nu va participa la turneele WTA din această săptămână

Simona Halep nu va participa la turneele WTA din această săptămână
Simona Halep, nr 2 WTA, nu poate lua parte la turneul din Dubai, care începe astăzi, fiindcă este încă accidentată.   În turul I, Sorana Cîrstea va întâlni o jucătoare...

Dan Nistor (Dinamo) - Parcă dormim când primim golurile

Dan Nistor (Dinamo) - Parcă dormim când primim golurile
Fotbalistul formaţiei Dinamo, Dan Nistor, a catalogat rezultatul de egalitate, 2-2, din meciul cu FCSB drept "un dezastru", precizând că el şi colegii lui "parcă dorm" la fazele în car...

Nicolae Dică: „Cred că dacă mai erau 7 sau 8 minute reuşeam să câştigăm”

Nicolae Dică: „Cred că dacă mai erau 7 sau 8 minute reuşeam să câştigăm”
Nicolae Dică era multumit de jocul echipei, nu si de rezulatul din derby-ul cu Dinamo. Man şi Teixeira au marcat golurile care au adus egalul. "Chiar daca am avut momente bune de joc, ne-am creat multe faz...

Gigi Becali: „O aparam si eu pe aia. "Messi al portarilor" cum ziceam, m-am inselat si cu asta-basta”

Gigi Becali: „O aparam si eu pe aia. "Messi al portarilor" cum ziceam, m-am inselat si cu asta-basta”
Gigi Becali a avut declarații foarte dure la adresa a doi dintre titularii lui Dică. Finanțatorul FCSB l-a criticat pe Andrei Vlad și a zis că Enache nu va mai rămâne în lot. "Dica si...

Roger Federer a câştigat turneul de la Rotterdam

Roger Federer a câştigat turneul de la Rotterdam
Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, numărul 1 mondial, a câştigat duminică turneul ATP de la Rotterdam, dotat cu premii totale de 1.862.925 euro, după ce a trecut în finală, în două...

Dinamo - FCSB 2-2. Egalare în ultima secundă

Dinamo - FCSB 2-2. Egalare în ultima secundă
Dinamo şi FCSB au terminat la egalitate, 2-2 (1-0), în eternul derby al fotbalului românesc, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a 25-a a Ligii I. Vicecampioana a smuls...
Serviciul de email marketing furnizat de