x close

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016

0
12 Dec 2016 - 22:41
Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016 Picasa


Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a câştigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importantă distincţie individuală din fotbalul mondial, a anunţat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relatează AFP.

Ronaldo (31 ani) îi succede în palmares rivalului său argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ''Balon de Aur'' câştigat de lusitan, după cele din 2008, 2013 şi 2014. În acest an, Ronaldo a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi EURO 2016 cu Portugalia, fiind căpitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci deţinut de Leo Messi.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a născut pe 5 februarie 1985 în Madeira, are 1,85 m şi 80 kg şi şi-a început cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat în echipa de seniori de românul Ladislau Boloni, după care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joacă la Real Madrid.

A adunat 136 de selecţii pentru naţionala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul său cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite în 2008, 2014 şi 2016, două Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), două Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), două Supercupe ale Angliei - Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), două Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

În 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului.

A câştigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, în 2008, 2011, 2014 şi 2015.

Deţine recordul de goluri marcate într-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter în Premier League în 2008, cu 31 goluri, şi de trei ori în Primera Division, în 2011, cu 41 goluri, în 2014, cu 31 goluri, şi în 2015, cu 48 goluri.

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franţa)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iaşin (URSS)
1964: Denis Law (Scoţia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franţa)
1984: Michel Platini (Franţa)
1985: Michel Platini (Franţa)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franţa)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franţa)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei Şevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
www.agerpres.ro

Citeşte mai multe despre:   Balonul de Aur 2016,   cristiano ronaldo

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 2119


Mai multe titluri din categorie

Ionuț Negoiță, sub control judiciar! De ce este acuzat patronul lui Dinamo

Ionuț Negoiță, sub control judiciar! De ce este acuzat patronul lui Dinamo
Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo, a fost pus sub control judiciar de către procurori, fiind acuzat de bancrută frauduloasă, scrie gsp.ro. Această acuzație vine în urma ieșirii din insolvență a...

Europa League. Anderlecht, calificare dramatică în prelungiri chiar pe terenul echipei lui Mircea Lucescu! Chipciu și Stanciu, titulari

Europa League. Anderlecht, calificare dramatică în prelungiri chiar pe terenul echipei lui Mircea Lucescu! Chipciu și Stanciu, titulari
Anderlecht Bruxelles, cu românii Alex Chipciu şi Nicolae Stanciu titulari, s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Europa League la fotbal, deşi a fost învinsă de echipa antrenată de...

Europa League: Genk - Astra Giurgiu 0-0 (pauza)

Europa League: Genk - Astra Giurgiu 0-0 (pauza)
Antrenorul Astrei Giurgiu, Marius Şumudică, a operat două schimbări faţă de săptămâna trecută în echipa de start pentru meciul cu formaţia belgiană KRC Genk, programat joi seara, în...

Tragedie în familia lui Adrian Bumbescu! S-a întâmplat chiar de ziua de naştere a fostului fotbalist

Tragedie în familia lui Adrian Bumbescu! S-a întâmplat chiar de ziua de naştere a fostului fotbalist
Fostul fundaș Adrian Bumbescu trece prin clipe negre chiar în ziua în care a împlinit 57 de ani. Tatăl lui Bumbescu, Mihai Bumbescu, a decedat astăzi, la 89 de ani, după ce în urmă cu...

Ungaria își retrage candidatura pentru Jocurile Olimpice din 2024

Ungaria își retrage candidatura pentru Jocurile Olimpice din 2024
Primarul Budapestei a anunțat retragerea candidaturii pentru a fi gazda Olimpiadei de vară din 2024. Decizia a fost luată după o discuție cu premierul maghiar Viktor Orban și este consecinta unei petiții care...

Novak Djokovic a fost certat de soţia lui în timp ce transmiteau live pe Facebook

Novak Djokovic a fost certat de soţia lui în timp ce transmiteau live pe Facebook
Video Novak Djokovich a fost surprins în timp ce soţia lui Jelena l-a certat, crezând că transmisia live de pe Facebook s-a încheiat. Djokovic se antrenează pentru Turneul de la Indian Wells (BNP...

Bayern Munchen va deschide propriul canal de televiziune

Bayern Munchen va deschide propriul canal de televiziune
Campioana Germaniei la fotbal, Bayern Munchen, îşi va deschide propriul canal de televiziune, care va fi inaugurat luni de la ora 11,00 (ora României) şi va fi disponibil de asemenea pe platforme online, a ...

Portarul Vytautas Cerniauskas revine la Dinamo Bucureşti

Portarul Vytautas Cerniauskas revine la Dinamo Bucureşti
Portarul lituanian Vytautas Cerniauskas a semnat, din nou, pentru clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, a anunţat miercuri site-ul oficial al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.  Ultima oară la Ermis...

Când va boxa Lucian Bute cu Eleider Alvarez! ''Sunt foarte încrezător în privinţa acestui meci. Îl respect pe Alvarez"

Când va boxa Lucian Bute cu Eleider Alvarez! ''Sunt foarte încrezător în privinţa acestui meci. Îl respect pe Alvarez"
Boxerul român Lucian Bute s-a arătat foarte optimist la conferinţa de presă oficială de marţi, înaintea meciului de vineri cu columbianul Eleider Alvarez, la categoria semigrea, eliminatoriu pentru...

MApN: Înscrierea echipei Steaua în Liga a IV-a, justificată

MApN: Înscrierea echipei Steaua în Liga a IV-a, justificată
Soluţia păstrării mărcii „Steaua Bucureşti” în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) prin înscrierea unei echipe de fotbal în liga a IV-a, care să promoveze, prin merit...

Mircea Lucescu: "Gheorghe Hagi era la nivelul lui Maradona"

Mircea Lucescu: "Gheorghe Hagi era la nivelul lui Maradona"
"Hagi era la nivelul lui Maradona", a declarat pentru ziarul spaniol Marca antrenorul român Mircea Lucescu, sub bagheta căruia legendarul conducător de joc al tricolorilor a debutat la...

Youth League. Viitorul, spulberata de FC Porto

Youth League. Viitorul, spulberata de FC Porto
Viitorul a pierdut meciul disputat pe terenul formaţiei FC Porto, scor 0-3, în optimile de finală ale Ligii Campionilor U19 (Youth League), informeaza Fanatik. Deşi Viitorul U19 a putut să se bazeze pe...

Handbal feminin: Cristina Neagu va juca la CSM Bucureşti

Handbal feminin: Cristina Neagu va juca la CSM Bucureşti
Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare de handbal a lumii, va juca la CSM Bucureşti, a anunţat luni Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, într-un comunicat remis AGERPRES.  Cristina Neagu, de...

Astra Giurgiu - FC Viitorul 1-0. Trei puncte pentru play-off

Astra Giurgiu - FC Viitorul 1-0. Trei puncte pentru play-off
Campioana Astra Giurgiu a învins liderul FC Viitorul Constanţa cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. Unicul gol al meciului a fost...

Potaissa Turda, calificată în sferturile Cupei Challenge

Potaissa Turda, calificată în sferturile Cupei Challenge
AHC Potaissa Turda s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Challenge la handbal masculin, duminică, deşi a fost învinsă de Handball Esch (Luxemburg), cu scorul de 29-28 (10-16), la Turda,...