x close

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016

0
12 Dec 2016 - 22:41
Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur 2016 Picasa


Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a câştigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importantă distincţie individuală din fotbalul mondial, a anunţat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relatează AFP.

Ronaldo (31 ani) îi succede în palmares rivalului său argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ''Balon de Aur'' câştigat de lusitan, după cele din 2008, 2013 şi 2014. În acest an, Ronaldo a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi EURO 2016 cu Portugalia, fiind căpitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci deţinut de Leo Messi.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a născut pe 5 februarie 1985 în Madeira, are 1,85 m şi 80 kg şi şi-a început cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat în echipa de seniori de românul Ladislau Boloni, după care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joacă la Real Madrid.

A adunat 136 de selecţii pentru naţionala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul său cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite în 2008, 2014 şi 2016, două Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), două Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), două Supercupe ale Angliei - Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), două Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

În 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului.

A câştigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, în 2008, 2011, 2014 şi 2015.

Deţine recordul de goluri marcate într-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter în Premier League în 2008, cu 31 goluri, şi de trei ori în Primera Division, în 2011, cu 41 goluri, în 2014, cu 31 goluri, şi în 2015, cu 48 goluri.

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franţa)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iaşin (URSS)
1964: Denis Law (Scoţia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franţa)
1984: Michel Platini (Franţa)
1985: Michel Platini (Franţa)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franţa)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franţa)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei Şevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
www.agerpres.ro

Citeşte mai multe despre:   Balonul de Aur 2016,   cristiano ronaldo

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 2407


Mai multe titluri din categorie

România - Danemarca 0-0. Prea puțin fotbal

România - Danemarca 0-0. Prea puțin fotbal
Galerie Foto Echipele naţionale de fotbal ale României şi Danemarcei au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din...

Marian Drăgulescu a ocupat locul opt în finala de la sărituri de la Cupa Mondială de la Doha

Marian Drăgulescu a ocupat locul opt în finala de la sărituri de la Cupa Mondială de la Doha
Sportivul român Marian Drăgulescu a ocupat locul opt, ultimul, în finala de la sărituri, sâmbătă, la concursul de Cupă Mondială la gimnastică artistică de la Doha (Qatar). Drăgulescu a...

F1: Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Australiei

F1: Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Australiei
Pilotul german Sebastian Vettel (Ferrari) a câştigat Marele Premiu al Australiei, etapa inaugurală a Campionatului Mondial de Formula 1, ediţia 2017, duminică, pe circuitul Albert Park din Melbourne, în f...

Handbal: CSM București, tot mai aproape de un nou titlu de campioană națională

Handbal: CSM București, tot mai aproape de un nou titlu de campioană națională
CSM Bucureşti a învins-o pe CS Măgura Cisnădie cu scorul de 30-21 (18-12), sâmbătă, în deplasare, într-un meci din etapa a 22-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.  CSM Bucureşti...

Miami Open 2017. Sorana Cîrstea, învinsă de Caroline Wozniacki

Miami Open 2017. Sorana Cîrstea, învinsă de Caroline Wozniacki
Sorana Cîrstea, locul 65 WTA, a fost învinsă, duminică, de sportiva daneză Caroline Wozniacki, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 12, cu scorul de 6-4, 6-2, în turul al treilea al...

Preliminariile CM 2018. Bulgaria, victorioasă în faţa Olandei

Preliminariile CM 2018. Bulgaria, victorioasă în faţa Olandei
Reprezentativa de fotbal a Bulgariei a învins formaţia Olandei cu scorul de 2-0, sâmbătă, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Ambele goluri ale echipei de la sud de Dunăre au fost marcate ...

Un suporter a încercat să intre cu materiale pirotehnice pe Cluj Arena, înaintea meciului România-Danemarca

Un suporter a încercat să intre cu materiale pirotehnice pe Cluj Arena, înaintea meciului România-Danemarca
O persoană a încercat să introducă materiale pirotehnice pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, locul unde se va desfăşura meciul dintre naţionalele de fotbal ale României şi Danemarcei, duminică, în...

Ce a declarat antrenorul Danemarcei înainte de meciul cu România

Ce a declarat antrenorul Danemarcei înainte de meciul cu România
Antrenorul echipei de fotbal a Danemarcei, Age Hareide, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că meciul cu România va fi unul interesant şi...

Cătălina Ponor a câștigat a treia medalie la Cupa Mondială de la Doha

Cătălina Ponor a câștigat a treia medalie la Cupa Mondială de la Doha
Sportiva română Cătălina Ponor a obţinut, sâmbătă, medalia de argint la bârnă, în concursul de Cupă Mondială la gimnastică artistică de la Doha (Qatar). În finala care a avut...

Cum a ajutat-o Darren Cahill pe Simona Halep să întoarcă meciul

Cum a ajutat-o Darren Cahill pe Simona Halep să întoarcă meciul
Simona Halep s-a calificat în turul 3 de la Miami după ce a învins-o în 3 seturi pe japoneza Naomi Osaka, scor 6-4, 2-6, 6-3. Campioana noastră a avut un meci dificil, însă o discuţie cu...

Steaua. I-a ameninţat pe jucători înainte de meciul cu Dinamo: ”PLEC!”

Steaua. I-a ameninţat pe jucători înainte de meciul cu Dinamo: ”PLEC!”
STEAUA. Laurențiu Reghecampf a anunțat astăzi că sunt șanse foarte mari să plece de la Steaua dacă va pierde din nou în fața lui Dinamo pe 2 aprilie. "Eu le-am transmis...

Preliminariile Cupei Mondiale 2018: Scandal la Palermo. Fanii au întrerupt meciul

Preliminariile Cupei Mondiale 2018: Scandal la Palermo. Fanii au întrerupt meciul
03:31  Fotbal: Victorii pentru Italia şi Spania, în Nyon, 25 mar /Agerpres/ - Selecţionatele Italiei şi Spaniei au câştigat meciurile susţinute vineri seara pe teren propriu în...

Miami Open 2017. Sorana Cîrstea, calificată în turul al treilea

Miami Open 2017. Sorana Cîrstea, calificată în turul al treilea
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, vineri, în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, după ce a învins-o pe...

Miami Open 2017. Victorie de senzație reușită de Patricia Țig în fața Kristinei Mladenovic

Miami Open 2017. Victorie de senzație reușită de Patricia Țig în fața Kristinei Mladenovic
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Țig a reușit o calificare spectaculoasă în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, vineri, după ce a &i...

Miami Open 2017. Calificare cu emoții pentru Simona Halep în turul al treilea

Miami Open 2017. Calificare cu emoții pentru Simona Halep în turul al treilea
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a treia favorită, s-a calificat, vineri, în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, după ce a dispus...
Serviciul de email marketing furnizat de