x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international STEAUA - SPARTA Praga: 2-0. Dubla lui Stanciu a calificat echipa in play-off-ul UEFA Champions League

STEAUA - SPARTA Praga: 2-0. Dubla lui Stanciu a calificat echipa in play-off-ul UEFA Champions League

03 Aug 2016   •   15:00
STEAUA - SPARTA Praga: 2-0. Dubla lui Stanciu a calificat echipa in play-off-ul UEFA Champions League
Sursa foto: Ionut ANGHEL (C) / AGERPRES FOTO

UPDATE - Steaua Bucureşti s-a calificat în faza play-off a Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a învins formaţia cehă Sparta Praga cu scorul de 2-0 (1-0), pe Arena Naţională din Capitală, în manşa a doua a turului al treilea preliminar al competiţiei.

Steaua s-a impus prin ''dubla'' lui Nicolae Stanciu (31, 62), după 1-1 în meciul de la Praga. ''Roş-albaştrii'' şi-au asigurat astfel prezenţa în grupele Europa League, în cazul în care ar fi eliminaţi din play-off-ul Champions League.

Steaua a dominat debutul jocului şi a atacat în valuri, iar Stanciu a avut prima oportunitate, însă şutul său a fost reţinut de portar (11). Sparta a replicat un minut mai târziu, dar Niţă a reţinut balonul expediat de Lafata (12), apoi fiind la post şi la şutul lui Konate (14).

Pintilii a creat şi el pericol la poarta lui Bicik (19), dar mingea sa a trecut pe lângă vinclu. Enache a avut o bună ocazie de gol (26), însă un fundaş a respins din faţa porţii mingea reluată cu capul în urma centrării lui Hamroun.

Steaua a reuşit să deschidă scorul (31), prin Stanciu, care a marcat cu un şut superb sub transversală din marginea careului.

Vicecampioana României îşi putea dubla avantajul (37), când Tamaş a fost aproape să îl surprindă ieşit pe Bicik cu o lovitură liberă de la circa 50 de metri.

Popa a fost şi el aproape de gol, dar a trimis peste poartă din mijlocul careului (41).

Ocaziile Stelei se puteau răzbuna în minutul 43, când apărarea stelistă a bâlbâit mingea la o fază, iar Niţă a ieşit hazardat, Sparta a marcat prin Lafata, însă golul a fost anulat pentru un presupus ofsaid.

Steaua a început în forţă repriza de a doua, iar Hamroun a ratat două şanse bune, şutând prima oară pe lângă poartă (46), iar apoi fiind blocat in extremis de portarul Bicik (49).

În plus, Sparta a rămas în zece oameni din minutul 51, când Brabec a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben, după un fault asupra lui Golubovic.

Hamroun şi-a mai încercat încă o dată şansa (56), dar şutul a fost respins de Bicik. Apoi, Sparta a avut o acţiune prelungită, iar Zahustel (59) a tras la colţul scurt, iar Niţă a acordat corner.

Stanciu a marcat şi al doilea gol al Stelei (62), cu un nou şut din afara careului, după o pasă venită de la Gabi Tamaş.

Sparta a încercat să revină în joc, cu un şut de la distanţă al lui Konate (69), dar balonul s-a dus pe lângă ţintă.

Hamroun a mai irosit o nouă oportunitate (78), mingea expediată de el ocolind poarta.

Cu Stanciu în formă de zile mari, Steaua a câştigat meritat, în faţa unei echipe care a avut o prestaţie modestă, iar vineri îşi va afla adversara din faza play-off a Ligii Campionilor.

Steaua Bucureşti - Sparta Praga 2-0 (1-0)
A marcat: Nicolae Stanciu (31, 62).
Bucureşti, Arena Naţională: 37.127 spectatori
Liga Campionilor - turul al treilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 1-1.

Au evoluat echipele:
Steaua: 1. Florin Niţă - 44. Gabriel Enache, 4. Gabriel Tamaş, 13. Alin Toşca, 15. Marko Momcilovic - 6. Mihai Pintilii (căpitan), 20. Vlad Achim (11. Muniru Sulley, 64) - 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu (19. Adnan Aganovic, 81), 5. Jugurtha Hamroun - 14. Bojan Golubovic (9. Alexandru Tudorie, 89). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru - 2. Gabriel Simion, 16. Robert Vîlceanu, 24. Dan Popescu.
Sparta: 35. David Bicik - 5. Jakub Brabec, 26. Costa, 3. Michal Kadlec - 6. Lukas Vacha - 28. Ondrej Zahustel, 14. Martin Frydek, 9. Borek Dockal, 18. Tiémoko Konaté - 23. Josef Sural (30. Lukas Julis, 65), 21. David Lafata (căpitan; 11. Lukas Marecek, 84). Antrenor: Zdenek Scasny.
Rezerve neutilizate: 33. Tomas Koubek - 2. Ondrej Mazuch, 17. Ales Cermak, 7. Kehinde Fatai, 24. Matej Pulkrab.

Arbitru: Danny Makkelie; arbitri asistenţi: Mario Diks, Hessel Steegstra; arbitru de rezervă: Kevin Blom (toţi din Olanda)
Observator UEFA pentru arbitri: Eugen Strigel (Germania)
Cartonaşe galbene: Brabec (40, 51), Frydek (59).
Cartonaş roşu: Brabec (51).

Stire initiala FC Steaua Bucureşti o întâlnește în această seară, de la ora 20:45, pe Sparta Praga. Meciul retur din turul 3 preliminar al UEFA Champions League . În tur, scorul a fost egal, 1-1.

Antrenorul Laurențiu Reghecampf nu se va putea baza pe patru jucători, în acest meci. Pe lângă Ovidiu Popescu și Lucian Filip, accidentați, Alexandru Bourceanu nu va putea juca pentru că oficialii vicecampioanei au uitat să îl treacă pe lista UEFA, motiv pentru care nu a jucat nici în tur, la Praga.

Citeşte şi Steaua-Sparta. Atenţie, restricţii de circulaţie în Capitală!

În schimb, Bogdan Mitrea, cel mai recent transfer al Stelei, a primit actele de la Ascoli și a fost înregistrat, dar nu poate fi trecut pe listă până la următoarea dublă din Europa, potrivit DigiSport.


Echipele probabile:

Steaua: Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Achim, Pintilii, N. Stanciu - Adi Popa, Golubovic, Hamroun

Sparta Praga: Bicik - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Dockal, Frydek, Cermak, Konate - Sural, Lafata

FOTO: Facebook.com/FCSBOfficial


METEO. La ora meciului, vor fi 23 de grade Celsius pe Arena Națională, fiind 51 % șanse să plouă, potrivit meteorologilor, citaţi de gsp.ro!

Accesul spectatorilor în stadion va fi permis începând cu ora 18:30.

×