x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international După Ferdinand şi Drogba, Pirlo poate rata şi el CM!

După Ferdinand şi Drogba, Pirlo poate rata şi el CM!

05 Iun 2010   •   00:00
După Ferdinand şi Drogba, Pirlo poate rata şi el CM!
Sursa foto: /Reuters

Andrea Pirlo va rata meciul de debut al Italiei de la Cupa Mondială din Africa de Sud din cauza unei leziuni la pulpa piciorului stâng, suferită în amicalul cu Mexic (scor 1-2). Selecționerul Marcello Lippi are emoții mari pentru că medicul echipei nu exclude chiar ca Pirlo să nu mai joace la turneul final!

Mijlocașul lui AC Milan a părăsit cantonamentul "squadrei azzurra" de la Sestriere și a plecat la o clinică din Milano pentru un program intens de recuperare și va absenta de la amicalul cu Elveția programat în această seară.

Italia are programat primul meci de la CM în data de 14 iunie, împotriva reprezentativei Paraguayului.

În vârstă de 31 ani, Andrea Pirlo a fost cel mai bun jucător al finalei Cupei Mondiale din 2006, câştigată de Italia la loviturile de departajare în faţa Franţei. Mijlocașul de creație marcase primul gol al italienilor la turneul final din urmă cu patru ani în partida cu Ghana (2-0), în care a fost desemnat "omul meciului" titlu primit şi în semifinala cu Germania (2-0), când a dat un "assist" pentru Grosso la primul gol.

În marea finală cu Franța, Pirlo a executat cornerul din care a marcat Materazzi, iar la penalty-uri a marcat din nou, fiind desemnat din nou cel mai bun jucător al meciului. A făcut parte și din echipa turneului desfășurat în Germania.

Alți doi selecţioneri au mari probleme. Antrenorul Angliei, Fabio Capello, a aflat că nu se va putea baza pe căpitanul Rio Ferdinand la turneul final din cauza unei leziuni la ligamentele genunchiului stâng suferită la primul antrenament în Africa de Sud, în timp ce ivorienii aşteaptă un miracol pentru ca vedeta lor, Didier Drogba, să poată fi recuperat până la ora startului competiţiei, după ce atacantul lui Chelsea a suferit o fractură a antebraţului drept în amicalul de ieri cu Japonia (2-0).

×
Subiecte în articol: sport