x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Europa League. CS Universitatea Craiova, învinsă de AC Milan cu 1-0

Europa League. CS Universitatea Craiova, învinsă de AC Milan cu 1-0

27 Iul 2017   •   23:04
Europa League. CS Universitatea Craiova, învinsă de AC Milan cu 1-0
Sursa foto: Ohmega1982/Getty Images/iStockphoto

CS Universitatea Craiova fost învinsă de puternica echipă italiană AC Milan cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul ''Municipal'' din Drobeta-Turnu Severin, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

Diferenţa a fost făcută de golul marcat din lovitură liberă de fundaşul elveţian Ricardo Rodriguez, care l-a surprins pe portarul Calancea în min. 44, cu un şut din partea dreaptă a atacului ''rossonero''.

Craiova, la primul meci european după o pauză de 17 ani, a dat o replică mai mult decât onorabilă uneia dintre cele mai titrate echipe din fotbalul mondial, un club care a transferat jucători de 200 de milioane de euro în această vară.

După circa 20 de minute de tatonare, în care echipele au riscat destul de puţin, Milan a avut prima oportunitate, însă şutul lui M'Baye Niang (20), de la distanţă, a fost prins de Calancea.

Universitatea a ratat o ocazie uriaşă de gol în min. 23, când Mitriţă, la primul său meci pentru ''alb-albaştri'', a scăpat singur spre poartă, dar a tras slab şi Donnarumma a salvat golul.

AC Milan a replicat la scurt timp, iar Cutrone (27) a scăpat spre poartă şi a şutat periculos, însă Calancea a respins mingea în bară.

Tânărul Cutrone a mai avut două oportunităţi până la pauză, dar în prima fază a reluat cu capul peste poartă (36), iar apoi a fost blocat de Spahija (41).

AC Milan a deschis scorul dintr-o fază fixă, lovitura liberă din care a marcat Rodriguez fiind acordată destul de uşor, după un duel între Bancu şi Borini.

Oaspeţii au început destul de tare partea secundă, iar M'Baye Niang a expediat două şuturi periculoase, dar primul s-a dus peste poartă (46), iar al doilea, la colţul scurt, a fost respins de Calancea (50).

Borini a tras şi el pe lângă poartă (59), dar un minut mai târziu craiovenii au fost din nou aproape de gol, prin acelaşi Mitriţă (60), al cărui şut cu efect s-a dus pe lângă poarta părăsită de Donnarumma.

Cutrone (65) a fost periculos din nou, dar a reluat cu capul pe lângă ţintă, la o ieşire greşită a lui Calancea.

În final, oltenii au forţat egalarea şi au avut două acţiuni apreciate, însă Bancu (86) şi Băluţă (87) nu au găsit soluţiile care să pună în real pericol poarta lui Donnarumma.

Acest meci a marcat şi revenirea echipei AC Milan în cupele europene, după o absenţă de trei ani.

Manşa secundă va avea loc în data de 3 august, pe stadionul ''San Siro'' din Milano.

De notat că antrenorul echipei craiovene, italianul Devis Mangia, este născut în suburbiile oraşului Milano.

CS Universitatea Craiova - AC Milan 0-1 (0-1)
A marcat: Ricardo Rodriguez (44).
Drobeta-Turnu Severin, Stadion ''Municipal'': 20.000 spectatori
Europa League - turul al treilea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:
CSU Craiova: 1. Nicolae Calancea - 30. Radoslav Dimitrov (9. Mihai Roman, 81), 44. Hrvoje Spahija, 6. Renato Kelic, 3. Marius Briceag - 23. Hristo Zlatinski - 7. Gustavo Di Mauro Vagenin, 28. Alexandru Ionuţ Mitriţă (77. Cristian Bărbuţ, 67), 21. Fausto Rossi (8. Alexandru Mateiu, 75), 11. Nicuşor Bancu - 10. Alexandru Băluţă (căpitan). Antrenor: Devis Mangia.
Rezerve neutilizate: 51. Miodrag Mitrovic - 2. Tiago Ferreira, 5. Vladimir Screciu, 84. Alexandre Barthe.
AC Milan: 99. Gianluigi Donnarumma - 20. Ignazio Abate (12. Andrea Conti, 73), 17. Cristian Zapata, 22. Mateo Musacchio, 68. Ricardo Rodriguez - 79. Franck Kessié, 18. Riccardo Montolivo (căpitan), 5. Giacomo Bonaventura - 11. Fabio Borini (9. André Silva, 66), 63. Patrick Cutrone (31. Luca Antonelli, 81), 94. M'Baye Niang. Antrenor: Vincenzo Montella.
Rezerve neutilizate: 30. Marco Storari - 4. Jose Mauri, 15. Gustavo Gomez, 73. Manuel Locatelli.

Arbitru: Halis Ozkahya; arbitri asistenţi: Cem Satman, Kerem Ersoy; arbitru de rezervă: Yaşar Kemal Ugurlu (toţi din Turcia)
Cartonaşe galbene: Kessié (77), Briceag (90+2).

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: cs universitatea craiova