x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Europa League. CSMS Iași - Hajduk Split 2-2. Echipa lui Napoli, egalată în ultimul minut

Europa League. CSMS Iași - Hajduk Split 2-2. Echipa lui Napoli, egalată în ultimul minut

14 Iul 2016   •   23:19
Europa League. CSMS Iași - Hajduk Split 2-2. Echipa lui Napoli, egalată în ultimul minut
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

CSMS Iași și echipa croată Hajduk Split au terminat la egalitate, 2-2 (2-0), joi seara, pe stadionul ''Emil Alexandrescu'' din Iași, în prima manșă a turului al doilea preliminar al Europa League la fotbal.

La primul său joc în cupele europene, CSMS Iași a scăpat printre degete o victorie importantă, în fața unei echipe cu nume notabil în fotbalul continental, Hajduk Split.

Ieșenii au avut o primă repriză bună, încheiată în avantaj, prin golurile marcate de Andrei Cristea (19) și Gianmarco Piccioni (23), dar au făcut o repriză secundă slabă, primind goluri la început și la sfârșit, semnate de Franck Ohandza (48) și Ahmed Said (90+4).

Hajduk a început cu mai mult curaj, dar prima ocazie a aparținut ieșenilor, dar Vasile Gheorghe (7), găsit bine în careu de Piccioni, a greșit șutul spre vinclu.

CSMS Iași a deschis scorul după o greșeală a fundașului Cosic (19), Piccioni a centrat în fața porții, iar Cristea a reluat simplu, ca la antrenament.

Echipa din Copou și-a dublat avantajul (23), când Piccioni a dejucat pasul la ofsaid și a scăpat singur cu portarul, pe care l-a executat, după o pasă a lui Vasile Gheorghe.

Croații au replicat cu un șut-centrare al lui Kozulj (26), respins în corner de Grahovac.

CSMS putea înscrie și al treilea gol, dar Cristea (36) a reluat alături cu capul din poziție ideală, la centrarea lui Bole.

Până la finalul primei reprize, Kozulj a avut două șuturi de la distanță, primul reținut de Grahovac (38), iar al doilea peste poartă (41).

Hajduk a revenit în joc odată cu repriza secundă și a reușit să înscrie un gol prețios prin noul-intrat Franck Ohandza (48), care a trecut destul de ușor de Frăsinescu și l-a învins pe Grahovac.

CSMS Iași a mai avut două oportunități, o lovitură de cap a lui Frăsinescu (65), mingea fiind reținută de portar, și un șut al lui Cristea (67), deviat, dar fără probleme pentru Stipica.

Kozulj a executat destul de bine o lovitură liberă de la circa 25 de metri (77), însă balonul a trecut peste transversală. Oaspeții au alergat în continuare după egalare, dar Grahovac și Mitic au îndepărtat pericolul (84). Pe contraatac, Roman a irosit o oportunitate bună, șutând slab în brațele lui Stipica (85).

Jefferson i-a testat vigilența lui Grahovac (86), cu un șut de la distanță, însă goalkeeper-ul nu a avut emoții. Portarul sârb a salvat un gol ca și făcut, la mingea trimisă de Nizic (89).

Ieșenii au fost egalați după o serie de erori, Mădălin Ciucă pasând greșit, iar apoi portarul Grahovac scăpând balonul în plasă la șutul lui Ahmed Said, în ultimele secunde ale prelungirilor (90+4).

CSMS Iași a arătat că este lipsită de experiență europeană și a oferit adversarului multe oportunități, de care acesta nu a întârziat să apară.

Hajduk, medaliată cu bronz în ediția trecută a campionatului croat, are acum prima șansă de calificare în faza următoare a competiției, în perspectiva manșe secunde, care va avea loc pe 21 iulie, la Split.

CSMS Iași — Hajduk Split 2-2 (2-0)
Au marcat: Andrei Cristea (19), Gianmarco Piccioni (23), respectiv Franck Ohandza (48), Ahmed Said (90+4).
Iași, stadion ''Emil Alexandrescu'': 11.000 spectatori
Europa League — turul II preliminar, prima manșă

Au evoluat echipele:
CSMS Iași: 12. Branko Grahovac — 20. Ionuț Voicu (căpitan), 4. Marius Mihalache, 23. Cosmin Frăsinescu, 30. Alexandru Țigănașu (27. Mădălin Martin, 78) — 90. Alexandru Ciucur (19. Mădălin Ciucă, 65), 22. Milan Mitic, 7. Vasile Gheorghe, 21. Lukacs Bole — 11. Gianmarco Piccioni (24. Dan Roman, 83), 10. Andrei Cristea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Rezerve neutilizate: 1. Alessandro Caparco — 6. Alexandru Crețu, 44. Ante Saric, 5. Narcis Bădic.

Hajduk: 1. Dante Stipica — 17. Josip Juranovic, 44. Marko Cosic, 23. Zoran Nizic, 19. Hrvoje Milic — 26. Toma Basic (14. Tonci Mujan, 57), 6. Jefferson — 32. Fran Tudor (22. Ahmed Said, 68), 8. Nikola Vlasic (căpitan), 18. Zvonimir Kozulj — 16. Ivan Mastelic (11. Franck Ohandza, 46). Antrenor: Marijan Pusnik.

Rezerve neutilizate: 13. Ivo Grbic — 24. Marko Pejic, 34. Ardian Ismajli, 20. Anthony Kalik.

Arbitru: Iuri Mojarovski; arbitri asistenți: Aleksandr Voitiuk (Ucraina), Semen Șlonceak; arbitru de rezervă: Serghei Berezka (toți din Ucraina)
Delegat UEFA: Christian Schmoelzer (Austria), observator UEFA pentru arbitri: Costas Kapitanis (Cipru)
Cartonașe galbene: Ciucă (80), Martin (82), Said (90+5).

AGERPRES

×