x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FCSB - Sporting Lisabona 1-5. Echipa lui Dica a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor

FCSB - Sporting Lisabona 1-5. Echipa lui Dica a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor

23 Aug 2017   •   20:56
FCSB - Sporting Lisabona 1-5. Echipa lui Dica a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor

Echipa de fotbal FCSB a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după ce a fost surclasată de formaţia portugheză Sporting Lisabona cu scorul de 5-1 (1-1), miercuri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în manşa a doua a play-off-ului competiţiei.
Seydou Doumbia (13), Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75) şi Rodrigo Battaglia (88) au marcat pentru oaspeţi, în timp ce golul formaţiei bucureştene a fost înscris de Junior Morais (20).

Sporting a câştigat meritat şi şi-a reconfirmat valoarea, în faţa unei echipe care a intrat timorată în meci şi după al doilea gol şi-a pierdut complet luciditatea. După 0-0 la Lisabona, FCSB a sperat timp de o oră că poate ajunge din nou în grupele Champions League, la patru ani de la ultima sa experienţă, dar tentativa ''roş-albaştrilor'' s-a soldat cu un eşec de proporţii.

FCSB a avut o oportunitate bună în chiar primul minut de joc, dar Alibec nu s-a înţeles cu Budescu în careul advers. Apoi, Sporting a preluat controlul jocului şi a avut 15 minute de forcing, vicecampioana României ieşind rareori din propriul careu.

Bruno Fernandes (5) a avut prima tentativă la poarta lui Niţă, dar Momcilovic a reuşit să blocheze şutul.

Oaspeţii au deschis scorul prin ivorianul Doumbia (13), care a trimis fulgerător în plasă din şase metri, mingea scăpată de sub control de Bruno Fernandes.

După primirea golului, FCSB a ieşit la joc şi imediat Filipe Teixeira (14) a trimis primul şut al gazdelor pe poarta lui Rui Patricio, fără emoţii pentru goalkeeper-ul lusitan.

FCSB a egalat prin Junior Morais (20), care a reluat în plasă mingea respinsă de Rui Patricio la şutul lui Denis Alibec.

În continuare, tot lusitanii au fost mai periculoşi, acţiunile lor fiind mai rapide şi mai bine realizate, astfel că Doumbia (33) a fost blocat in extremis de portarul Niţă, cu preţul unei accidentări. Niţă a fost la post la şuturile de la distanţă expediate de Piccini (36) şi Acuna (41).

În finalul primei reprize, Alibec a tras un şut de la 25 de metri, dar pe direcţia lui Rui Patricio (45).

FCSB a început bine repriza secundă şi şutul lui Teixeira a fost blocat în careul lui Sporting de Mathieu (46). Filip a avut o şansă notabilă (56), la o minge întoarsă de Alibec, dar a şutat peste poartă.

Pe fondul unui joc bun făcut de roş-albaştri, oaspeţii au marcat al doilea gol, prin argentinianul Marcos Acuna, lansat excelent pe contraatac de Bruno Fernandes (60). Sporting s-a desprins decisiv în min. 64, când Gelson Martins a înscris la capătul unui nou contraatac.

Sporting a fost aproape şi de golul patru, dar Niţă a respins providenţial şutul din unghi al lui Bruno Fernandes (73). Lusitanii au marcat din nou, prin Bas Dost (75), care a reluat simplu în plasă după o pasă de geniu a lui Gelson Martins.

Al cincilea gol al echipei portugheze a fost marcat de Rodrigo Batalla (88), la capătul unui atac prelungit.

Sporting va juca în grupele Ligii Campionilor pentru a treia oară în ultimii patru ani.

FCSB (fosta Steaua) a jucat ultima oară în grupele Champions League în sezonul 2013/14, FCSB va evolua în grupele Europa League, tragerea la sorţi fiind programată vineri.

FCSB - Sporting Lisabona 1-5 (1-1)
Au marcat: Junior Morais (20), respectiv Seydou Doumbia (13), Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75), Rodrigo Battaglia (88).
Bucureşti, Arena Naţională: 49.214 spectatori
Liga Campionilor - play-off (retur)
În tur: 0-0

Au evoluat echipele:
FCSB: 1. Florin Niţă - 44. Gabriel Enache, 6. Ionuţ Larie, 15. Marko Momcilovic, 12. Junior Morais - 23. Ovidiu Popescu, 8. Lucian Filip - 80. Filipe Teixeira, 11. Constantin Budescu (10. Florin Tănase, 46), 22. Cătălin Golofca (9. Harlem Gnohéré, 62) - 7. Denis Alibec (căpitan; 98. Dennis Man, 81). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu - 13. Marian Pleaşcă, 20. Vlad Achim, 29. William Amorim.
Sporting: 1. Rui Patrício - 92. Cristiano Piccini, 4. Sebastian Coates, 22. Jérémy Mathieu, 5. Fabio Coentrao - 16. Rodrigo Battaglia - 8. Bruno Fernandes, 23. Adrien Silva (căpitan; 25. Radosav Petrovic, 71) 9. Marcos Acuna, 77. Gelson Martins (11. Bruno César, 80) - 88. Seydou Doumbia (28. Bas Dost, 59). Antrenor: Jorge Jesus.
Rezerve neutilizate: 18. Romain Salin - 10. Alan Ruiz, 45. Iuri Medeiros, 55. Tobias Figueiredo.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenţi: Bahattin Duran, Tarik Ongun; arbitri adiţionali: Huseyin Gocek, Barîş Şimşek; arbitru de rezervă: Esat Sancaktar (toţi din Turcia)
Observator UEFA pentru arbitri: Uno Tutk (Estonia), Delegat UEFA: Peter Lundstroem (Finlanda).
Cartonaşe galbene: Bruno Fernandes (35), Ovidiu Popescu (35), Filip (41).

×
Subiecte în articol: FCSB - Sporting Lisabona