x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Aproape 20 de milioane de cereri de bilete pentru EURO 2020

Fotbal: Aproape 20 de milioane de cereri de bilete pentru EURO 2020

15 Iul 2019   •   18:37
Fotbal: Aproape 20 de milioane de cereri de bilete pentru EURO 2020
Sursa foto: pixabay.com

UEFA a anunţat luni că a înregistrat un număr record de 19,3 milioane de cereri de bilete pentru turneul final al EURO 2020, la sfârşitul primei perioade de vânzări, încheiată pe 12 iulie, ceea ce înseamnă 8,3 milioane de cereri în plus faţă de precedentul record, stabilit cu ocazia EURO 2016, găzduit de Franţa.

Cererile provin din 213 ţări. Va fi organizată o tragere la sorţi pentru a-i desemna pe cei care vor putea obţine bilete pe baza cererii. Ei vor fi anunţaţi cel mai târziu la mijlocul lui august, iar de atunci vor avea la dispoziţie zece zile pentru a plăti comanda. 

Ceilalţi vor fi plasaţi pe o listă şi vor fi primii avertizaţi când va fi deschisă următoarea fază de vânzare a cererilor, în decembrie. Următoarea fază va începe după vor fi cunoscute ţările calificate şi va avea loc tragerea la sorţi a turneului final (pe 30 noiembrie la Bucureşti).

Fanii vor putea cumpăra atunci bilete "follow your team" ("urmăreşte-ţi echipa") ce le vor garanta locuri la fiecare meci al echipei lor naţionale. Doar 3 milioane de bilete vor fi puse în vânzare cu ocazia acestei a 16-a ediţii a Campionatului European de fotbal.

EURO 2020 se va disputa între 12 iunie şi 12 iulie, în 12 ţări, cu participarea a 24 de echipe. Vor fi 51 de meciuri, patru dintre acestea (trei din faza grupelor, unul din optimi) pe Arena Naţională din Bucureşti. Pentru finala de la Londra sunt 1,9 milioane de cereri de bilete, adică de 22 de ori capacitatea stadionului Wembley.

În afara semifinalelor şi a finalei, cele mai râvnite sunt meciurile din faza grupelor care vor avea loc la Munchen şi Amsterdam.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal euro 2020