x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Jorn Andersen a confirmat că a fost numit selecţioner al Coreei de Nord

Fotbal: Jorn Andersen a confirmat că a fost numit selecţioner al Coreei de Nord

19 Mai 2016   •   19:01
Fotbal: Jorn Andersen a confirmat că a fost numit selecţioner al Coreei de Nord

Jorn Andersen, fost antrenor al unor echipe din campionatul de fotbal al Germaniei, a indicat că a fost numit selecţioner al Coreei de Nord, confirmând astfel informaţiile apărute în presă, relatează DPA.

Andersen a scris pe site-ul său că are contract până pe 31 decembrie, cu opţiune de prelungire. El a explicat că îşi doreşte ca echipa Coreei de Nord să joace "un fotbal mai rapid, mai flexibil, bazat pe posesie".

Coreea de Nord este criticată pentru nerespectarea drepturilor omului şi pentru programul său nuclear. Săptămâna trecută, vestea că Andersen va antrena naţionala acestei ţări a stârnit nedumerire.

"Fotbalul poate construi punţi, de aceea aştept cu nerăbdare această muncă", a afirmat tehnicianul.

Săptămâna trecută, mai multe rude ale lui Andersen au afirmat, la radioteleviziunea publică norvegiană, că tehnicianul se află în Coreea de Nord de două săptămâni.

Coreea de Nord a fost prezentă la două Mondiale, în 1966 şi 2010.

Federaţia nord-coreeană a dorit să angajeze un antrenor german, iar Andersen corespunde acestui criteriu. Născut în Norvegia în urmă cu 53 de ani, el are cetăţenie germană din 1993.

Fost atacant, cu cinci goluri în 27 de meciuri pentru naţionala Norvegiei, Andersen a jucat la echipe ca Eintracht Frankfurt (cu care a fost golgheterul Bundesligii, în 1990), Fortuna Dusseldorf, SV Hamburg, Dynamo Dresda, FC Zurich şi FC Lugano. Printre formaţiile pregătite de el se numără Austria Salzburg, Karlsruhe şi Mainz.
AGERPRES

×