x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franta - Elvetia 0-0 / Trezeguet a avut dreptate!

Franta - Elvetia 0-0 / Trezeguet a avut dreptate!

de Dragos Stoica    |    14 Iun 2006   •   00:00
Franta  -  Elvetia 0-0 / Trezeguet a avut dreptate!

Tehnicianul francez a pierdut pe mana lui o partida pe care si-ar fi dorit enorm sa o castige. Dar cateodata ti-o mai faci si cu mana ta, mai ales atunci cand "uiti" sa ataci.

Corespondenta din Stuttgart
Tehnicianul francez a pierdut pe mana lui o partida pe care si-ar fi dorit enorm sa o castige. Dar cateodata ti-o mai faci si cu mana ta, mai ales atunci cand "uiti" sa ataci.

Nu a fost deloc liniste in "Cartierul Francez" inainte de debutul la aceasta Cupa Mondiala. Unul dintre cei mai experimentati fotbalisti din lotul cocosilor, David Trezeguet, a avut curajul sa critice tactica antrenorului Ray Domenech, una defensiva.

AMBITIE. "Cand ai atacanti ca ai nostri, atunci ataca, foloseste-i pe toti, nu te gandi sa joci cu un varf sau doi", a tunat Trezeguet. De aici era clar ca acesta nu va mai prinde echipa pentru meciul cu Elvetia. Domenech s-a ambitionat, l-a tinut pe banca si, pana la proba contrarie, a gresit. Mai mult, atacantul lui Juventus s-a dovedit ca a avut dreptate, tactica aleasa fiind mai degraba una defensiva. A iesit al treilea 0-0 consecutiv dintre Franta si Elvetia, dupa precedentele doua din preliminarii. Numai ca elvetienii se pot considera frustrati, avand mai multe situatii de a transa disputa, in timp ce de partea cealalta, Henry a parut obosit, iar Zidane a jucat doar cu nu-mele.

SUPARARE. Ca un ultim argument in spusele lui Trezeguet, in meciul de pe arena "Gottlieb Daimler" din Stuttgart, cel mai bun om al francezilor a fost Makelele. Un mijlocas defensiv! Trebuie remarcat totusi faptul ca, in finalul primei reprize, Franta a reclamat un penalty. Prea putin insa. La final, cei 8.000 de suporteri francezi s-au aratat nemultumiti de prestatia favoritilor, taxandu-l in primul rand pe Ray Domenech. De altfel, inca din ziua precedenta au intuit ca vorbele lui Trezeguet nu vor aduce nimic bun. Si daca pe teren a fost doar o remiza, in tribune, surprinzator, disputa a fost castigata de fanii elvetieni, aflati in numar de 20.000. Urmatorul meci al cocosilor se va disputa duminica, in compania Coreii de Sud, un adversar deloc usor.

MASURI DE SECURITATE
Pentru prima oara de la startul Cupei Mondiale, la partida Franta - Elvetia masurile de securitate au fost sporite, controalele si filtrele fiind extrem de vigilente. Astfel, la intrarea pe arena din Stuttgart, fiecare spectator a fost controlat la sange, fanii trebuind, printre altele, sa arate ce au in portofele sau in pachetele de tigari. De acelasi tratament au avut parte inclusiv ziaristii acreditati la meci. Probabil ca organizatorii au tinut cont de faptul ca se intalneau doua tari cu probleme in ceea ce-i priveste pe imigranti, scandalurile, mai ales in Franta, fiind de notorietate in ultimele luni.

FRANTA - ELVETIA 0-0
  • Stadion: Gottlieb-Daimler, Stuttgart
  • Ambianta: 52.000

    FRANTA: Barthez - Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal - Vieira, Makelele, Zidane - Wiltord (’84 Dhorasoo), Henry, Ribery (’69 Saha). Antrenor: Raymond Domenech

    ELVETIA: Zuberbuhler - P. Degen, Muller (’75 Djourou), Senderos, Magnin - Barnetta, Vogel, Cabanas, Wicky (’82 Margairaz) - Streller (’57 Gygax), Frei.Antrenor: Kobi Kuhn

    Arbitru: Valentin Ivanov (Rusia)
  • GRUPA G
  • 1. Coreea de Sud 1 0 0 0 2-1 3p
  • 2. Elvetia 1 0 1 0 0-0 1p
  • 3. Franta 1 0 1 0 0-0 1p
  • 4. Togo 1 0 0 1 1-2 0p

  • 13 iunie, Stuttgart: Franta - Elvetia 0-0 / Frankfurt: Coreea de Sud - Togo 2-1
  • 18 iunie, Leipzig: Franta - Coreea de Sud
  • 19 iunie, Dortmund: Togo - Elvetia
  • 23 iunie, Köln: Togo - Franta / Hanovra: Elvetia - Coreea de Sud
  • ×
    Subiecte în articol: franta elvetia mondial 2006 franta elvetia