x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international In inima mea vreau sa bata Italia

In inima mea vreau sa bata Italia

de Marcel Raducanu    |    04 Iul 2006   •   00:00
DRIBLINGURI
La capitolul jucatori, majoritatea vedetelor, exceptandu-i pe un Zidane, Ballack, Figo sau Henry, au iesit pe usa din dos. Trebuie sa discutam si despre partea urata a acestui Mondial. Ma refer la deziluzii, capitol la care, de departe, pe primul loc este Brazilia. Nu mai spun ca toata lumea a pariat pe brazilieni, asta se stie. Dar a surprins total nonprofesionalismul si infatuarea de care au dat dovada. Discoteci, intalniri cu sotiile sau cu prietenele, antrenamente doar de dragul de a umple timpul. Totul s-a intors impotriva lor. Sunt suporterul Braziliei, dar o spun ca nici o alta favorita nu a dezamagit mai mult in istoria Cupei Mondiale asa cum a facut-o Brazilia acum. Un titlu se poate castiga mai usor cand ai o superechipa, asa cum s-a intamplat cu patru ani in urma, dar se si pastreaza greu. Si Olanda m-a dezamagit, mai ales in jocul cu Portugalia, in care, nervosi si fara idei, au trecut la faulturi grosolane. Nu cred ca astea sunt limitele olandezilor, dar si ei au pierdut tot pe mana lor. Ar mai fi si Serbia-Muntenegru, dar de la acestia nimeni nu se astepta sa faca minuni. Intr-adevar, au o scoala de fotbal renumita, dar asta se intampla cand exista Iugoslavia unita, si o spun ca am simtit-o pe propria piele cu nationala Romaniei. Dar acum nu prea mai emit pretentii. Sa nu uit Anglia si mai ales arbitrajele. Catastrofale!

La capitolul jucatori, majoritatea vedetelor, exceptandu-i pe un Zidane, Ballack, Figo sau Henry, au iesit pe usa din dos. De la intreaga echipa a Braziliei, in frunte cu Ronaldinho sau cu Ronaldo, pana la Beckham si chiar la Raul.

Astazi vom cunoaste prima finalista. In inima mea, mi-as dori sa fie Italia. M-am saturat de superioritatea afisata de suporterii germani, de presa si de unii oficiali. Sa nu uite ca si brazilienii se vedeau campioni mondiali si acum sunt acasa. O spun pentru ca, inainte de start, toti acesti optimisti blamau nationala, nedandu-i nici o sansa. Chiar au cerut demiterea lui Klinsmann. Sper ca norocul si arbitrajul sa-i ocoleasca pe nemti, in meciul cu Italia. Apropo, italienii au dat dovada de mare caracter, pe tot parcursul Mondialului, jucand efectiv cu inima, desi in tara la ei este scandal mare, iar un fost coleg de-al lor a incercat sa se sinucida. O repet, tin cu Italia!

×
Subiecte în articol: mondial 2006