x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

28 Iun 2006   •   00:00

MIRCEA LUCESCU - "Elvetia - Ucraina, cel mai slab joc"

Aflat cu Sahtior Donetk in cantonament, in Elvetia, Mircea Lucescu a anticipat dupa primele 45 de minute ca jocul Elvetia - Ucraina se va transa in urma loviturilor de departajare. Lucescu a opinat la final ca este cel mai slab joc disputat la acest campionat mondial: "Ma asteptam la mai mult de la aceasta echipa a Elvetiei, care are un mare potential. Ea evolueaza mult prea defensiv, avand in vedere maniera de joc a ucrainenilor. Acestia joaca mult mai inteligent decat elvetienii. Imi pare rau ca la acest meci nu a existat tensiune".

INEDIT - Fotbal in biserica

Cunoscut pentru initiativele originale pe care le are in munca de a convinge enoriasii sa participe la slujbe, parohul Bernd Wolhern a montat in biserica din Oberhausen 300 de metri patrati de gazon. El incurajeaza credinciosii sa joace fotbal chiar in timpul slujbelor care le oficiaza: "Multi enoriasi mai in varsta inteleg foarte bine dorinta de a atrage tinerii la biserica", explica preotul initiativa luata de la 10 iunie.

DRAMA - L-a ucis victoria favoritilor

Nebunia creata in timpul jocului dintre Portugalia si Olanda a ucis un suporter lusitan in varsta de 61 de ani. Emotiile i-au provocat moartea in timp ce privea jocul acasa la televizor. Tot in Portugalia, un fanatic de 41 de ani a suferit grave leziuni cerebrale in timp ce sarbatorea victoria favoritilor. Acesta a cazut in cap de pe statuia lui Marques de Pombal!

CARITATE - Autografe licitate

O brosura care contine toate autografele jucatorilor participanti la Mondiale a fost scoasa la vanzare pe internet. Suma obtinuta va fi donata de organizatori organizatiei SOS-Satele Copiilor. Referitor la activitati benevole, medicii de la Crucea Rosie germana au intervenit in medie de 100 de ori la fiecare meci, in faza grupelor CM, pentru a-i ajuta pe spectatorii carora li se facea rau. "Aceasta cifra este de doua ori mai mare decat cea inregistrata la meciurile din campionatul Germaniei", se arata intr-un comunicat al Crucii Rosii.

BECKENBAUER - Arbitraje execrabile

Dupa Josef Blatter, de arbitri s-a luat inclusiv Beckenbauer, directorul tehnic al competitiei ce se desfasoara in Germania: "Ei nu stapanesc situatia in proportie de suta la suta", a declarat Beckenbauer, pentru postul de televiziune ZDF, raspunzand unei intrebari referitoare la prestatiile rusului Valentin Ivanov, arbitrul meciului Olanda - Portugalia si spaniolului Luis Medina Cantalejo, la jocul dintre Italia - Australia. Ivanov a acordat 16 cartonase galbene si patru rosii, depasind recordul absolut la o editie a Cupei Mondiale. Cantalejo a acordat penalty in ultima secunda a jocului, care a permis "squadrei azzura" sa se califice in sferturile de finala.
×
Subiecte în articol: mondial 2006