x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Iun 2006   •   00:00

Anglia - Crouch nu mai danseaza


Atacantul Peter Crouch, care obisnuieste sa sarbatoreasca marcarea golurilor printr-un dans al robotului, devenit foarte popular in randul englezilor, a anuntat ca nu se va mai bucura in acest fel pana la victoria Angliei in finala. "Cupa Mondiala este un lucru serios. Este bine sa ne amuzam, dar acum trebuie sa ne concentram pentru victorie. Coechipierii mei insista ca eu sa fac in continuare dansul robotului, insa nu mai vreau. Dar il vom face toti daca vom castiga trofeul", a explicat Crouch. In lipsa lui Wayne Rooney, accidentat, jucatorul lui Liverpool este titular in atacul nationalei Albionului.

Mexic - Aztecii umbla cu vraji


Marele vrajitor al Mexicului executa de doua ori pe zi un ritual pentru a proteja si a aduce noroc selectionatei aztece. In fata imaginii unui schelet de plastic imbracat in tricoul verde al nationalei si avand o minge in maini, Antonio Vazquez (foto) aprinde sapte lumanari (cifra-cheie a mitologiei maya), o tigara, tamaie si rosteste un discurs. Vraji-torul se teme in mod special de meciul cu Angola, o tara in care, in opinia sa, se practica o "vrajitorie mai ceremoniala si mai intimidanta". Vazquez prevede victoria Germaniei in finala, in fata Braziliei, si sustine ca Mexicul va ajunge pana in sferturi.

Olanda - Robben, nasul unei caprioare


Un pui de caprioara nascut inainte de Cupa Mondiala in parcul Hotelului Adler din Hinterzarten, unde este cazata echipa Olandei, a primit numele de Arjen Robben (foto), in onoarea atacantului "portocalei". "Am decis sa-i dam acestui mic Bambi prenumele primului marcator al echipei Olandei la CM", a explicat Jimmy Newman, directorul hotelului. Robben a inscris singurul gol al selectionatei lui Marco van Basten in meciul cu Serbia-Muntenegru, scor 1-0.

Germania - Succesul sta in formule matematice


Pasionatii de numerologie din Germania sunt convinsi ca baietii antrenati de Jurgen Klinsmann vor deveni campioni mondiali. Dupa ce au combinat datele celor trei titluri cucerite de Mannschaft pana acum la CM (1954, 1974 si 1990), nemtii au descoperit urmatoarea formula: 54 x 74 = 3996 - 1990 = 2006. Si chiar daca Germania va esua in tentativa de a castiga trofeul, formula a adus deja prosperitate grupului pop Sportfreunde Stiller, al carui cantec "54, 74, 90, 2006" figureaza pe locul 12 in topul vanzarilor de discuri din Germania.

×
Subiecte în articol: mondial 2006