x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Info Mondial

Info Mondial

28 Mai 2010   •   00:00
Info Mondial
Spaniolii au interzis pe site-urile de socializare

Conducătorii Federaţiei Spaniole de Fotbal îşi iau toate măsurile de prevedere înaintea turneului final al Cupei Mondiale.Pentru ca jucătorii să rămână concentraţi doar asupra fotbalului, acestora li s-a cerut ca pe întreaga perioadă a competiţiei să nu folosească reţelele de socializare Facebook şi Twitter.
Ideea este îmbrăţişată şi de selecţionerul Vicente del Bosque, pentru că astfel vor fi evitate distracţiile inutile. "Ni s-a cerut să nu folosim Facebook şi Twitter începând de acum şi până la finalul Cupei Mondiale. Sper că acest final va fi la 11 iulie", a scris Andres Iniesta pe pagina sa de Facebook.

Probleme cu fusul orar în Chile

Diferenţa de fus orar dintre Africa de Sud şi continentul sud-american ar putea crea destule probleme în Chile, din cauza orei la care sunt programate meciurile reprezentativei acestei ţări la Cupa Mondială.
Ministrul Transporturilor, Felipe Morande, se aşteaptă ca în capitala Santiago de Chile, care numără şase milioane de locuitori, să se instaureze haosul în trafic după meciuri, motiv pentru care în principalele intersecţii ale oraşului vor fi trimişi mai mulţi poliţişti care să ajute la fluidizarea circulaţiei. "Primul meci, cu Honduras, va începe la ora 7:30 dimineaţa. Oamenii vor pleca la muncă la 9:30, iar acest lucru ar putea duce la blocaje în trafic. Le recomand locuitorilor capitalei să plece de acasă înainte de 7:30 şi să ceară acordul şefilor pentru a vedea meciul la locul de muncă", a spus Morande.

Columbienii au fost prădaţi

Infracţionalitatea ridicată cu care se confruntă Africa de Sud a fost unul dintre motivele de nemulţumire ale celor care critică faptul că această ţară a primit dreptul de organizare a Cupei Mondiale. Nici măcar hotelurile oficiale în care vor fi cazate cele 32 de echipe nu sunt sigure, dovadă fiind peripeţiile prin care a trecut reprezentativa Columbiei la Johannesburg, unde a disputat un meci amical cu naţionala ţării gazdă (scor 1-2).
Fotbaliştii sud-americani au locuit la Hyde Park Southern Hotel, un stabiliment de cinci stele, care va deveni din 8 iunie cartierul general al echipei Slovaciei. Columbienilor le-au fost furaţi 2.000 de dolari din camere, vinovaţi fiind chiar doi angajaţi ai hotelului.
Incidentul este stânjenitor pentru Africa de Sud, care promisese că va lua toate măsurile de securitate pentru evitarea unor astfel de evenimente. "Furtul a fost comis din interior. Cum aşi vrea ca poliţia să prevină acest tip de incidente?", a încercat să se scuze purtătorul de cuvânt al poliţiei locale.


×