x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Info Mondial

Info Mondial

29 Mai 2010   •   00:00
Info Mondial
Lahm a fost desemnat căpitanul Germaniei
În absența lui Michael Ballack, care va rata turneul final din cauza unei accidentări, fundașul echipei Bayern Munchen, Philipp Lahm, a fost desemnat de selecționerul Joachim Low să poarte banderola de căpitan al naționalei Germaniei pe durata competiției din Africa de Sud. Fundașul de 26 de ani al lui Bayern Munchen a evoluat de 64 de ori pentru "Nazionalmannschaft" și a înscris 3 goluri.

Julio Cesar critică dur mingea oficială: "Este oribilă!"
"Jabulani", mingea oficială cu care se va juca în Africa de Sud, a fost criticată de toți portarii celor 32 de echipe calificate la turneul final, cel mai dur fiind titularul naționalei Braziliei, Julio Cesar. "Este oribilă! Poți cumpăra așa ceva și de la supermarket", a declarat goalkeeper-ul lui Inter Milano după ce a testat balonul în cantonamentul naționalei "cariocas". Reprezentanții Adidas susțin însă că Jabulani este cea mai rotundă și mai precisă minge de fotbal care a fost vreodată creată și susțin că vom vedea multe goluri spectaculoase la turneul final. "Jabulani" este inspirată din cultura sud-africană și înseamnă "a sărbători".
Nu este prima dată când brazilienii au obiecții la adresa mingiei folosite la un Campionat Mondial. La ediția din 2002, găzduită de Coreea de Sud și Japonia, balonul oficial "Adidas Fevernova" a fost criticat de Edilson.

Brazilienii au liber la sex, ciocolată şi îngheţată
Selecţionerul brazilian Carlos Dunga a declarat că nu le va impune multe restricţii elevilor săi pe timpul turneului final. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a anunţat că fotbaliștii săi vor putea face sex și vor avea voie să mănânce ciocolată și înghețată. "Nu toţi sunt înnebuniţi după sex, iar celelalte le vor putea avea la discreţie, bineînțeles dacă nu vor face excese", a explicat Dunga, care speră ca decizia sa să-i ajute pe jucători să nu se simtă îngrădiţi și să fie relaxaţi pentru a ataca meciurile fără nici un fel de presiune.

Portughezii s-au distrat într-o bază militară
Selectionerul Carlos Queiroz i-a dus pe Cristiano Ronaldo și compania în baza de pregătire a forțelor aeriene portugheze de la Covilha, localitatea unde naționala Portugaliei se află în cantonament. Fotbaliștii au petrecut câteva ore alături de piloții lusitani, timp în care s-au familiarizat cu avioanele militare, s-au lăsat pictați pe față precum soldații din trupele de comando și au deprins câteva din secretele acestora.

×