x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Info Mondial

Info Mondial

09 Iun 2010   •   00:00
Info Mondial
Vuvuzela, interzise în Germania
Autorităţile din mai multe oraşe germane au interzis celebrele vuvuzela pe străzi şi în barurile unde vor fi urmărite meciurile de la turneul final. Microbiştii germani nu vor avea voie să folosească controversatele trompete pentru ca oamenii din jur să nu fie supuşi unor "riscuri auditive".

Spania se vinde bine la chinezi
Piaţa chineză de "făcături" este la acest Mondial un bun reper privind şansele unei echipe. Dintre cele peste 100.000 de tricouri contrafăcute care s-au vândut până în prezent pe site-ul chinez Taobao.com, 17.430 erau în culorile Spaniei, marea favorită la câştigarea titlului mondial. Potrivit cotidianului China Daily, "La Furia Roja" este urmată Germania, Anglia şi Franţa.

Olanda mizează pe 10.000 de fani
Henk Kesler, preşedintele federaţiei olandeze (KNVB), a declarat că se aşteaptă ca la fiecare meci pe care îl va juca "Portocala mecanică" în prima fază a competiţiei să fie prezenţi 10.000 de suporteri. KNVB a vândut doar 5.000 de bilete pentru jocurile din grupe, însă Kesler mizează pe comunitatea olandeză din Africa de Sud care numără în jur de 70.000 de persoane.

Mandela va veni la ceremonia de deschidere
Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, va fi prezent vineri la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, a anunţat unul dintre nepoţii acestuia, Nkosi Zwelivelile Mandela. Acesta a precizat că Mandela, care va împlini 92 de ani pe 18 iulie, va sta cel mult 15 minute pe stadionul Soccer City după care va pleca acasă pentru a viziona meciul dintre Africa de Sud şi Mexic contând pentru grupa A.

Raport inegal de forţe în tribune
La primul meci al Coreei de Sud de la turneul final, sâmbătă, împotriva Greciei, naţionala antrenată de Huh Jung-moo va fi susţinută de doar câteva sute de suporteri, 70 dintre aceştia urmând să sosească direct din ţara lor. Aceştia vor trebui să facă faţă celor aproximativ 7.000 de fani eleni care sunt aşteptaţi la jocul găzduit de "Nelson Mandela Bay Stadium" din Port Elizabeth, acolo unde există o comunitate greacă de 300 de familii.

×