x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Internaționalii englezi vor purta numere simbolice la meciul 1.000 al naționalei Angliei

Internaționalii englezi vor purta numere simbolice la meciul 1.000 al naționalei Angliei

01 Noi 2019   •   12:16
Internaționalii englezi vor purta numere simbolice la meciul 1.000 al naționalei Angliei

Internaţionalii englezi vor purta ''numere simbolice'' pe tricourile lor cu prilejul meciului cu numărul 1.000 al naţionalei Angliei, care pe 14 noiembrie va întâlni Muntenegru în preliminariile EURO 2020. La meciul de pe Wembley sunt invitaţi foştii căpitani şi membrii echipei care au câştigat Cupa Mondială în 1966.

Toţi jucătorii care au reprezentat Anglia în ultimii 147 de ani vor deţine propriul număr simbolic, începând cu portarul Robert Baker (nr. 1), de la primul meci internaţional, până la Tyrone Baker (nr. 1.244), ultimul debutant al Albionului.

Federaţia engleză de fotbal a primit o aprobare specială ca ''numerele speciale'' să fie imprimate pe tricourile Angliei sub stema naţională la meciul cu numărul 1.000, iar apoi numerele vor fi imprimate în interiorul gulerului.

La meciul de pe Wembley este aşteptat şi Viv Anderson, primul jucător de culoare care a reprezentat Anglia.

Selecţionerul Gareth Southgate, al cărui număr simbolic este 1.071, a opinat că aceste numere înglobează istoria selecţionatei: ''Întotdeauna le-am vorbit jucătorilor despre blazonul de pe tricou şi că facem parte din această istorie. Au fost atât de mulţi jucători înainte şi vor fi şi mai mulţi care vor veni. Este important să ne respectăm tricoul şi să-l lăsăm într-un loc mai bun decât l-am găsit''.

Obiceiul acestor numere este deja folosit de jucătorii echipei de cricket a Angliei, care poartă numere simbolice, ca înregistrare cronologică de la prima lor selecţie.

Anglia mai are nevoie de o remiză cu Muntenegru pentru a-şi asigura calificarea la EURO 2020.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal euro2020