x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Italia - Franta / Batalia fortaretelor

Italia - Franta / Batalia fortaretelor

de Dragos Stoica    |    08 Iul 2006   •   00:00
Italia  -  Franta / Batalia fortaretelor

Maine seara, de la ora 21:00, stadionul Olimpic din Berlin va gazdui finala Campionatului Mondial.

Corespondenta din Frankfurt
Maine seara, de la ora 21:00, stadionul Olimpic din Berlin va gazdui finala Campionatului Mondial.
In cazul unui succes, italienii au sansa de a deveni prima tara europeana care castiga de patru ori titlul suprem. In plus, ei vizeaza revansa dupa infrangerea din finala Euro 2000.

Confruntarea de la Berlin va pune fata in fata echipele care au impamantenit la acest turneu final jocul cu un singur varf si bazat pe mobilitatea si rigurozitatea compartimentului defensiv. In plan al imaginii, finala mondialului va fi jucata de reprezentativele care in urma cu mai putin de o luna erau luate peste picior de aproape tot mapamondul.

DUEL. Sagnol - Gallas - Thuram - Abidal si Zambrotta - Materazzi, Cannavaro, Grosso au fost cele mai apreciate defensive ale competitiei. Cannavaro si Thuram au condus apararile Italiei si Frantei in urma cu sase ani, cand francezii castigau titlul la Euro 2000 dupa ce italienii controlasera 89 din cele 90 de minute ale finalei. Duminica seara, inexpugnabilul Cannavaro vrea revansa.

AMBITII. Vineri, cei doi selectioneri au participat la ultimele conferinte de presa. "Nu vrem sa ne oprim aici si vrem titlul mondial. De fapt, acesta a fost obiectivul nostru la inceputul competitiei", a dezvaluit francezul Domenech, in timp ce Lippi a replicat: "Pentru a fi desavarsit, parcursul nostrul trebuie sa se incheie cu un succes in finala". Italienii vor fi lipsiti si in ultimul act de stoperul Alessandro Nesta, accidentat.

TOTUL DESPRE FINALA
Click pentru a mari
CLICK PE IMAGINE PENTRU A MARI

LIPPI LA FINAL
Potrivit The Sun, selectionerul Marcello Lippi va renunta la conducerea tehnica a reprezentativei Italiei, dupa incheierea Cupei Mondiale urmand a se alatura managerului Alex Ferguson la Manchester United. Tabloidul britanic mai sustine ca Lippi le-a spus prietenilor sai ca va parasi Italia dupa finala CM. "Acum, numele sau este mentionat in legatura cu un rol alaturi de Ferguson. Si acest lucru ar putea face ca pana la urma sa ajunga succesorul scotianului", noteaza The Sun. Cotidianul englez mentioneaza ca Alex Ferguson este un prieten si admirator al lui Marcello Lippi.

ZIDANE, NR. 1
Indiferent de rezultatul finalei de maine seara, marea vedeta a Frantei, Zinedine Zidane, are cele mai mari sanse de a cuceri titlul de Balon de Aur, care se atribuie celui mai bun jucator al turneului final. Dar iata si lista completa a candidatilor pentru aceasta onoranta distinctie acordata de Comisia Tehnica a UEFA, din care face parte si fostul selectioner roman, Anghel Iordanescu: Fabio Cannavaro (Italia), Maniche (Portugalia), Michael Ballack, Miroslav Klose (Germania), Andrea Pirlo, Gianluca Zambrotta, Gianluigi Buffon (Italia), Thierry Henry, Patrick Vieira, Zinedine Zidane (Franta).
×
Subiecte în articol: mondial 2006