x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Italia - Salvati de Totti si de Cantalejo

Italia - Salvati de Totti si de Cantalejo

de Delia Gomoescu    |    28 Iun 2006   •   00:00
Italia - Salvati de Totti si de Cantalejo

Centralul spaniol le-a daruit macaronarilor un penalty in ultimele secunde de joc, iar mijlocasul Romei l-a transformat, ducand "squadra" lui Lippi in sferturi.

Francesco Totti a devenit erou national dupa ce a transformat penalty-ul care a adus calificarea "squadrei azzurra" in sferturi. Mijlocasul italian a marcat in ultimele secunde ale partidei, in conditiile in care echipa lui Marcello Lippi juca de peste 40 de minute in zece oameni, dupa eliminarea lui Materazzi.

SOCOTEALA. "Existau doar 11 metri intre a ramane sau a pleca. Gloria trecea pe acolo, iar mingea sutata de Francesco a ajuns intre buturile Australiei. Italia lui Totti merge inainte", a scris Il Messaggero. Potrivit cotidianului Corriere della Sera, "soarta i-a prezentat socotelile" lui Guus Hiddink, antrenorul olandez al Australiei. La CM 2002, Hiddink era selectionerul Coreii de Sud, care a trimis acasa Italia, ca urmare a unor decizii discutabile ale arbitrului, printre care si eliminarea lui Totti. Chiar daca jocul "squadrei" a lasat de dorit, Marcello Lippi a subliniat ca in nici un moment nu s-a temut ca echipa sa poate pierde calificarea: "Stiam ca exista posibilitatea de a juca prelungiri sau de a ajunge la loviturile de departajare. Dar nu ne era frica de Australia". In sferturi, Italia va juca impotriva Ucrainei.

BIZARERII SI COINCIDENTE
Arbitrajul spaniolului Luis Medina Cantalejo a starnit din nou comentarii. Centralul care a stricat in acest sezon derby-ul Barcelona - Real si a fluierat Steaua - Rapid in Cupa UEFA a luat decizii controversate si in partida de luni seara. In minutul 50 l-a eliminat usor pe italianul Materazzi, pentru ca in ultimele secunde de joc sa dicteze ciudat penalty in favoarea peninsularilor, la o faza la care Grosso s-a impiedicat de Neill. La fel de bizare sunt insa si delegarile FIFA pentru optimi. Daca spaniolul Cantalejo a fluierat partida Italiei cu Australia, aseara italianul Roberto Rosetti a condus meciul Spania - Franta! In ceea ce-l priveste pe centralul iberic, acesta nu a facut altceva decat sa continue seria arbitrajelor jenante de la Cupa Mondiala. Culmea e ca n-au gresit "fluierasii" din Benin sau Singapore, ci aceia top-class. In afara de Cantalejo, s-au mai "remarcat" Markus Merk, care a uitat sa elimine un jucator, si Valentin Ivanov, care, dimpotriva, a eliminat prea multi!

×
Subiecte în articol: mondial 2006