x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liga Campionilor. Arsenal, o nouă umilință cu Bayern Munchen

Liga Campionilor. Arsenal, o nouă umilință cu Bayern Munchen

08 Mar 2017   •   06:59
Liga Campionilor. Arsenal, o nouă umilință cu Bayern Munchen

Bayern Munchen a reuşit o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după două victorii cu acelaşi scor, 5-1, în faţa formaţiei engleze Arsenal Londra, a doua înregistrată marţi seara, chiar pe ''Emirates Stadium''. 

''Tunarii'' au făcut o primă repriză bună şi au condus cu 1-0, prin reuşita lui Theo Walcott (20), fiind aproape şi de al doilea gol, dar totul s-a năruit după pauză, când Koscielny a fost eliminat, iar Bayern a profitat marcând de cinci ori, prin Robert Lewandowski (55 - penalty), Arjen Robben (68), Douglas Costa (78), Arturo Vidal (80, 85). 

Londonezii a avut prima ocazie în min. 13, când Giroud a trimis mingea în bară. Peste şapte minute, Arsenal a deschis scorul prin Walcott, după o cursă splendidă. Tot Walcott (34) a ratat desprinderea, şutând în plasa laterală. 

Bavarezii s-au apropiat periculos abia spre finalul primei reprize, prin Lewandowski (38), pe contraatac, dar polonezul nu a putut lovi mingea corect. 

Arsenal a început bine şi partea secundă, dar Giroud nu a ajuns la centrarea lui Bellerin (48). 

Soarta partidei s-a schimbat în minutul 53, când Koscielny a făcut penalty şi a fost eliminat, iar Lewandowski (55) a egalat din punctul cu var. După o nouă ratare a lui Lewandowski (64), al cărui şut a fost respins peste poartă de Ospina. 

Robben a adus echipa oaspete în avantaj (68), după o degajare greşită a portarului Ospina, interceptată de Alexis Sanchez, care l-a servit pe olandez. 

Lewandowski (76) a nimerit bara, dar două minute mai târziu brazilianul Douglas Costa a marcat al treilea gol al oaspeţilor, la doar 7 minute de la intrarea pe teren, după o minge câştigată de Rafinha. 

Dezastrul lui Arsenal a fost completat de ''dubla'' chilianului Arturo Vidal (80, 85), cu un lob peste Ospina, respectiv după o pasă venită de la Douglas Costa. 

Arsenal nu a mai ajuns în sferturile Ligii Campionilor din 2010. Bayern, care nu a mai pierdut în optimi din 2011, este prima echipă care a marcat cinci goluri pe terenul lui Arsenal în istorie. 

Sursă: Agerpres

×
Subiecte în articol: bayern münchen arsenal Liga campionilor