x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liga Campionilor. AS Monaco, în semifinale după o nouă victorie cu Borussia Dortmund

Liga Campionilor. AS Monaco, în semifinale după o nouă victorie cu Borussia Dortmund

20 Apr 2017   •   08:02
Liga Campionilor. AS Monaco, în semifinale după o nouă victorie cu Borussia Dortmund

AS Monaco s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, graţie victoriei cu scorul de 3-1 (2-0) reuşite în faţa formaţiei germane Borussia Dortmund, pe teren propriu, în manşa secundă a sferturilor de finală.

Monaco, care se impusese cu 3-2 în meciul tur, s-a impus prin golurile marcate de Kylian Mbappé (3), Radamel Falcao (17) şi Valere Germain (81), respectiv Marco Reus (48).

Monegascii au scăpat cu bine de un prim atac periculos al oaspeţilor, Glik blocând şutul lui Reus (1), după care au reuşit să deschidă scorul prin Mbappé (3), care a reluat simplu în plasă mingea respinsă de portarul Burki la şutul lui Mendy. Pentru Mbappé (18 ani) a fost al 16-lea gol marcat în ultimele sale 16 partide.

Reus a fost aproape de egalare (10), dar Subasic a apărat şutul internaţionalului german, la centrarea lui Durm. Falcao (12) a trecut pe lângă gol la poarta cealaltă, iar apoi Nuri Şahin (14) a ţintit bara din lovitură liberă.

Monaco şi-a dublat avantajul în min. 17, prin Falcao, care a înscris cu capul din centrarea lui Lemar. Borussia a acuzat şocul, Monaco nu a mai forţat, iar până la pauză nu s-au mai înregistrat lucruri notabile.

Dortmund a început bine partea secundă, iar Reus (48) a reuşit să reducă din diferenţă, la centrarea noului-intrat Dembélé.

Gazdele au răspuns prin Touré (50), care a trimis cu capul peste poartă din centrarea lui Moutinho.

Raphaël Guerreiro (58) a creat pericol din cornerul pe care l-a executat cu efect, dar şi gazdele au trecut pe lângă gol, prin Falcao (65), care l-a lobat pe portarul Burki, dar mingea a trecut şi peste poartă.

Oaspeţii au avut alte situaţii periculoase, prin Schmelzer (66) şi Reus (74), dar de fiecare dată portarul croat Subasic a fost la post.

Lemar a tras în portar din unghi (75), dar apoi Monaco s-a desprins la 3-1, prin Valere Germain (81), care a marcat la puţine secunde de la intrarea sa pe gazon, finalizând o centrare a lui Lemar.

Aubameyang (85), care nu s-a remarcat prea mult în acest meci, a avut o ultimă oportunitate în final, dar portarul Subasic a respins şutul gabonezului.

Lovitura de start a meciului a fost amânată cu cinci minute în urma sosirii târzii a echipelor la stadion, din cauza traficului aglomerat.

Monaco a reuşit prima sa calificare în semifinalele Champions League din 2004 încoace.

AS Monaco - Borussia Dortmund 3-1 (2-0)
Au marcat: Kylian Mbappé (3), Radamel Falcao (17), Valere Germain (81), respectiv Marco Reus (48).
Monaco, Stade Louis II: 16.000 spectatori
Liga Campionilor - sferturi (retur)
În tur: 3-2.

Au evoluat echipele:
Monaco: 1. Danijel Subasic - 38. Almamy Touré, 25. Kamil Glik, 5. Jemerson, 23. Benjamin Mendy - 10. Bernardo Silva (24. Andrea Raggi, 90), 8. Joao Moutinho, 14. Tiemoué Bakayoko, 27. Thomas Lemar - 29. Kylian Mbappé (18. Valere Germain, 81), 9. Radamel Falcao (căpitan; 7. Nabil Dirar, 67). Antrenor: Leonardo Jardim.
Rezerve neutilizate: 16. Morgan De Sanctis - 6. Jorge, 33. Irvin Cardona, 35. Kévin N'Doram.
Borussia: 38. Roman Burki - 26. Lukasz Piszczek, 25. Sokratis Papastathopoulos, 28. Matthias Ginter, 13. Raphaël Guerreiro (22. Christian Pulisic, 72) - 33. Julian Weigl - 37. Erik Durm (7. Ousmane Dembélé, 27), 23. Shinji Kagawa, 8. Nuri Şahin (29. Marcel Schmelzer, 46), 11. Marco Reus (căpitan) - 17. Pierre-Emerick Aubameyang. Antrenor: Thomas Tuchel.
Rezerve neutilizate: 1. Roman Weidenfeller - 6. Sven Bender, 24. Mikel Merino, 27. Gonzalo Castro.

Arbitru: Damir Skomina; arbitri asistenţi: Jure Praprotnik, Robert Vukan; arbitri asistenţi adiţionali: Matej Jug, Slavko Vincic; arbitru de rezervă: Tomaz Klancnik (toţi din Slovenia)
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: as monaco