x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liga Campionilor. Programul meciurilor din optimile Champions League

Liga Campionilor. Programul meciurilor din optimile Champions League

14 Dec 2015   •   16:59
Liga Campionilor. Programul meciurilor din optimile Champions League

Paris Saint-Germain şi Chelsea Londra, campioanele en titre ale Franţei şi Angliei, se vor înfrunta în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, ediţia 2015-2016, conform tragerii la sorţi care a avut loc la sediul UEFA de la Nyon.

PSG şi Chelsea se întâlnesc pentru al doilea sezon consecutiv în aceeaşi fază a competiţiei, după ce anul trecut gruparea pariziană, pregătită de Laurent Blanc, a avut câştig de cauză în faţa elevilor lui Jose Mourinho, după două rezultate de egalitate, (1-1 şi 2-2 după prelungiri). Dacă anul trecut confruntarea dintre cele două cluburi a stat sub semnul echilibrului, anul acesta Paris Saint-Germain porneşte ca favorită, în condiţiile în care Chelsea traversează o criză prelungită pe plan sportiv, aflându-se pe un modest locul 16 în Premier League.

Deţinătoarea trofeului, FC Barcelona, urmează să întâlnească echipa engleză Arsenal Londra, un alt duel interesant fiind cel dintre campioana Germaniei, Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor în 2014, şi campioana Italiei, Juventus Torino, ultima fiind finalista ediţiei trecute a competiţiei.

Arsenal şi Barca s-au înfruntat ultima oară în sezonul 2010-2011, în aceeaşi fază a competiţiei, catalanii calificându-se în sferturile de finală cu scorul general de 4-3 (1-2 în tur şi 3-1 pe Camp Nou).

Real Madrid, cea mai titrată echipă din fotbalul european, cu 10 trofee în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, va avea ca adversară în optimi formaţia italiană AS Roma, în timp ce campioana Belgiei, Gent, aflată la prima sa participare în Liga Campionilor, urmează să întâlnească formaţia germană VfL Wolfsburg.

Iată programul meciurilor din optimile Champions League:

Paris Saint-Germain (Franţa) - Chelsea Londra (Anglia)
Juventus Torino (Italia) - Bayern Munchen (Germania)
AS Roma (Italia) - Real Madrid (Spania)
Benfica Lisabona (Portugalia) - Zenit Sankt Petresburg (Rusia)
Arsenal Londra (Anglia) - FC Barcelona (Spania)
Gent (Belgia) - VfL Wolfsburg (Germania)
PSV Eindhoven (Olanda) - Atletico Madrid (Spania)
Dinamo Kiev (Ucraina) - Manchester City (Anglia)

Partidele tur vor avea loc pe 16, 17, 23 şi 24 februarie, în timp ce meciurile retur se vor disputa pe 8, 9, 15 şi 16 martie.

Sursa: Agerpres

×