x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lucescu, extrem de nemulţumit de campionatul din Ucraina

Lucescu, extrem de nemulţumit de campionatul din Ucraina

05 Mai 2015   •   18:02
Lucescu, extrem de nemulţumit de campionatul din Ucraina

Antrenorul român Mircea Lucescu deplânge felul cum a decurs campionatul Ucrainei, cu echipa sa, Şahtior Doneţk, obligată să joace "18 meciuri pe teren neutru şi 8 în deplasare", din cauza situaţiei cu care se confruntă această ţară, relatează site-ul clubului. 

"Acest campionat a fost denaturat, nu a respectat lucruri elementare. Nu toate echipele au şanse egale, în plus e lipsit de etică sportivă, din păcate. Noi am jucat 18 meciuri pe teren neutru şi 8 în deplasare. Am călătorit mereu cu avionul, am stat în hoteluri. Adversarii noştri au jucat 18 meciuri acasă, 2 pe teren neutru şi doar 6 în deplasare. Doar comparaţi aceste cifre. Dacă federaţia crede că este o situaţie normală şi va continua şi anul viitor, atunci pentru unele echipe nu are rost să participe la următorul campionat. Ne vom întoarce în anii 90, când doar o echipă lua titlul (Dinamo Kiev - n. r.)", a declarat Lucescu după meciul de luni, 0-0 în deplasare cu Volîn Luţk, echipa lui Eric Bicfalvi şi Florentin Matei. 

După acest rezultat, din etapa a 22-a, Şahtior, campioana en titre, a spus adio titlului în acest sezon. Şahtior este la şapte puncte de liderul Dinamo Kiev, când au mai rămas patru etape, însă îşi poate recupera locul secund, pierdut în faţa formaţiei Dnepr Dnepropetrovsk, de care o desparte un singur punct. 

Despre Volîn, Lucescu a spus: "Se bucurau nefiresc la sfârşitul meciului, de parcă s-ar fi calificat în cupele europene după acest egal. (...) Le doresc să joace fiecare meci astfel. Se pare că Volîn n-a jucat azi pentru ea, ci pentru altcineva". 

"Aş vrea de asemenea să felicit doi jucători români, Bicfalvi şi Matei, care evoluează la Volîn. Amândoi au făcut un meci mare. Ei au avut un comportament corect pe gazon", a afirmat tehnicianul. 

"Sunt nemulţumit de unii dintre jucătorii mei, care au arătat o atitudine de amatori în locul uneia de profesionişti", a mai spus Lucescu. 

×