x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international M-a impresionat Argentina

M-a impresionat Argentina

de Cristi Chivu    |    21 Iun 2006   •   00:00
M-a impresionat Argentina

In Italia, toata lumea asteapta decizia tribunalului in privinta cluburilor. Pe undeva e normal ca jucatorii sa fie afectati. De aceea s-au vazut pe teren nervii, nelinistea si consumul interior.

Am pornit cu Italia si cu Spania favorite la acest Mondial. Ei bine, jocul Italiei inca lasa de dorit. Este clar ca presiunea care exista asupra acestei echipe este resimtita la nivelul fotbalistilor. In Italia, toata lumea asteapta decizia tribunalului in privinta cluburilor. Pe undeva, e normal ca jucatorii sa fie afectati. De aceea s-au vazut pe teren nervii, nelinistea si consumul interior. Dar eu cred totusi ca a ramas suficient timp pentru ca Italia sa confirme.

Pana in acest moment, cel mai mult m-a impresionat Argentina, care a dovedit ca este o echipa matura si puternica, ce poate sa aleaga ritmul jocului si sa se impuna. Nu m-a mirat evolutia

Coreii de Sud. Chiar nu cred ca este o surpriza jocul acestei formatii, atat de plina de ambitie si de daruire si nu stiu de ce unii o considera echipa mica. Asa-zisele formatii care pleaca din postura de outsider sunt capabile de meciuri mari. M-a surprins in schimb jocul slab al francezilor, care pareau chiar ca se multumesc cu 1-0 in meciul contra asiaticilor. Am vazut o nationala a Frantei fara coeziune, fara vlaga, ai carei jucatori n-au avut constanta, s-au retras dupa golul inscris, iar coreenii au obtinut un egal meritat.

Toata lumea discuta despre Brazilia, care ramane Brazilia chiar si cand spectacolul are de suferit. Este adevarat ca vedetele braziliene au avut de suferit la capitolul imagine. Asa se intampla cand nu dai consumatorului de fotbal ceea ce isi doreste. Una peste alta, brazilienii au sase puncte, neavand un joc care sa impresioneze, asa cum am asteptat toti. In fotbalul de azi, spectacolul a trecut pe locul al doilea. Acum conteaza cinismul si pragmatismul, nu mai sunt echipe care sa joace doar pentru spectacol. Se vede ca fotbalistii vin dupa un sezon greu, astfel ca se multumesc doar cu punctele, in detrimentul fotbalului tehnic, de calitate. Si Brazilia, care a adoptat acest stil, poate ajunge departe, chiar daca noi, cei care ne uitam la televizor, asteptam si momentele de finete care ii caracterizeaza pe brazilieni.

Sunt sigur ca dupa grupe jocul echipelor calificate va fi mult mai spectaculos. Cine va castiga? Inca e greu de apreciat. Eu continuu sa merg pe mana "sportului rege". Argentina a aratat ca se poate, asteptam Italia, Spania...

20 iunie, Roma
×
Subiecte în articol: mondial 2006