x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mafia ruseasca vs mafia romaneasca. Banc

Mafia ruseasca vs mafia romaneasca. Banc

de Irina Cristea    |    14 Iun 2006   •   00:00

Daca ar fi sa-mi cumpar tricou cu vreo echipa de-aici, cred ca mi-as lua cu Iranul. Intotdeauna mi-a placut combinatia rosu-alb-verde. Bine, preferatul meu e steagul Irlandei, unde rosul e de fapt portocaliu.

JURNALUL IRINEI
Daca ar fi sa-mi cumpar tricou cu vreo echipa de-aici, cred ca mi-as lua cu Iranul. Intotdeauna mi-a placut combinatia rosu-alb-verde. Bine, preferatul meu e steagul Irlandei, unde rosul e de fapt portocaliu. In plus, de treaba cu culorile, cred ca e nevoie de ceva sange proaspat in toata povestea cu suporterii. Adica deja mi s-a marit ficatul de la atata galben cu verde, rosu cu alb si negru sau de la portocaliu. Iar cand ai un tricou rosu-verde-alb pe care mai si scrie IRAN, cred ca efectul e garantat.

Oricum, cred ca echipele neconventionale tind sa castige teren in Germania, cel putin cand e vorba de tricourile si de promotionalele care se vand prin magazine. De exemplu, ieri am umblat prin Köln cam doua ore, pentru ca cineva aflase de pe internet ca cele mai adevarate tricouri sunt ale echipei Ghanei. Sau ale lui Trinidad Tobago... pe-acolo. Oricum, e un castig enorm ca am invatat sa fac diferenta intre Coasta de Azur si Coasta de Fildes si intre Columbia si Costa Rica. Noroc cu minivacanta asta fotbalistica.

Aproape ca am uitat ca am vazut si meciul Portugalia - Angola. Am inteles ca multa lume s-a plictisit teribil. Iar pe stadion a mai fost cum a mai fost multumita suporterilor englezi, care o au bine pe voce. Ideea e ca meciul l-am vazut intr-un local cubanez, dupa multe tentative esuate de a gasi pe undeva un grup de suporteri portughezi care sa faca atmosfera. Am incercat la un restaurant cu specific de-al lor, numai ca portughezul de la intrare ne-a explicat ca avem de-a face cu un local serios, unde meciul se va urmari fara sonor. Select, ce sa zic. "Cred ca tipul sta de prea mult timp in Germania si a uitat ce nebunie e cu fotbalul in Portugalia", a comentat Ioana, insotitoarea noastra.

Pana la urma, din meciul respectiv am ramas cu un superbanc care, zice-se, ar circula in Portugalia. Nu e cu fotbal, e despre diferenta dintre mafia ruseasca si cea romaneasca. Cica in aeroportul din Lisabona aterizeaza imigrantul rus si e abordat de mafia ruseasca. I se spune: "Da-ne 500 de euro si iti gasim o slujba bine platita cu conditia ca toata viata ta de-acum incolo sa ne dai 75% din tot ce castigi". Imigrantul e de acord, da banii, iar mafia ruseasca ii gaseste un job bine platit si ii confisca in fiecare luna 75% din salariu. In aceasi aeroport ajunge si imigrantul roman si e imediat abordat de mafia romaneasca. I se spune: "Da-ne 500 de euro si iti gasim o slujba bine platita cu conditia ca toata viata ta de-acum incolo sa ne dai 75% din tot ce castigi". Imigrantul e de acord, ii da mafiotului roman banii, iar asta dispare pentru totdeauna din viata lui.

×
Subiecte în articol: mafia mondial 2006