x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mancini și Zenit Sankt Petersburg se despart printr-o înțelegere amiabilă

Mancini și Zenit Sankt Petersburg se despart printr-o înțelegere amiabilă

13 Mai 2018   •   15:00
Mancini și Zenit Sankt Petersburg se despart printr-o înțelegere amiabilă

Roberto Mancini, care va prelua postul de selecţioner al naţionalei de fotbal a Italiei, a ajuns la o înţelegere amiabilă cu clubul pe care-l pregătea, Zenit Sankt Petersburg, pentru rezilierea contractului, a anunţat formaţia rusă. 

''Contractul a fost reziliat de comun acord al părţilor, fără nicio penalizare'', a precizat gruparea din Sankt Petersburg. 

Mancini, 53 de ani, fost antrenor al echipelor Manchester City şi Inter Milano, semnase vara trecută un contract pe trei ani cu Zenit, formaţie care în prezent se află pe locul 5 în prima ligă rusă, la 10 puncte în spatele liderului Lokomotiv Moscova, deja campioană. 

Potrivit presei italiene, Roberto Mancini a acceptat să devină selecţioner al echipei Italiei, reprezentativă care a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia. 

FIGC a votat o anvelopă globală anuală de 5 milioane euro pe an pentru viitorul selecţioner şi staff-ul său. 

Carlo Ancelotti, fostul antrenor al echipelor Real Madrid, PSG şi Bayern Munchen, a refuzat postul de selecţioner întrucât vrea să-şi continue cariera la o echipă de club. Totodată, el a recomandat Federaţiei candidatura lui Mancini. 

Italia se află fără selecţioner de la concedierea lui Gian Piero Ventura, după ce "Squadra Azzurra" a pierdut barajul pentru calificarea la CM din Rusia, în noiembrie, în faţa Suediei. 

Interimatul a fost asigurat de Luigi Di Biagio, antrenorul echipei de tineret a Italiei.

AGERPRES

×