x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Maradona s-a hotărât, candidează la şefia FIFA

Maradona s-a hotărât, candidează la şefia FIFA

22 Iun 2015   •   13:14
Maradona s-a hotărât, candidează la şefia FIFA

Diego Maradona a decis să candideze la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), conform ziaristului şi autorului uruguayan Victor Hugo Morales, informează cotidianul L'Equipe.

"El mi-a spus şi m-a autorizat să dezvălui această informaţie", a scris pe contul său de Twitter cel care este celebru în America latină pentru comentariul său legat de golul înscris de "El Pibe de Oro" contra Angliei, celebra "Mână a lui Dumnezeu", golul înscris cu mâna de Maradona după o acţiune prin care a desfiinţat defensiva englezilor, la Cupa Mondială din 1986.

Fosta glorie argentiniană, în vârstă de 54 de ani, l-a criticat pe Sepp Blatter, preşedintele demisionar al organismului mondial, în nenumărate rânduri în ultimele luni. "Blatter se teme de FBI şi de poliţia elveţiană, pentru că l-ar putea scoate încătuşat din sediul FIFA", declara Maradona la începutul acestei luni, vâzându-se într-un rol de vicepreşedinte al forului internaţional, "dacă prinţul Ali câştigă alegerile".

Câteva zile mai târziu, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, s-a pronunţat în favoarea candidaturii fostului star argentinian.

Până în prezent, Musa Bility, preşedintele Federaţiei liberiene, şi fostul internaţional brazilian Zico şi-au anunţat intenţiile de a candida la preşedinţia FIFA.

×