x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Marcel Raducanu - Adio, mondial! Au inceput europenele!

Marcel Raducanu - Adio, mondial! Au inceput europenele!

de Marcel Raducanu    |    03 Iul 2006   •   00:00

Este a nu stiu cata oara cand englezii pierd la penalty-uri. Este adevarat, au jucat o ora in zece oameni, din cauza cretinului ala de Rooney, erau epuizati, dar tocmai Lampard si Gerrard sa rateze?

Inainte de startul Mondialului, ma asteptam la orice, dar ca America de Sud sa ramana fara reprezentanta in semifinale nu ma gandeam. De acum, adio, Mondial. Incepe Campionatul European. Este totusi rezultatul unui sezon dur pentru fotbalistii argentinieni si cei brazilieni, care evolueaza la cele mai puternice cluburi din Europa. Nu vreau sa scuz pe nimeni, dar s-a vazut ca marea majoritate dintre ei a evoluat fara vlaga, in special Ronaldinho. Sa nu mai aud ca este cel mai bun fotbalist din lume. Brazilia de la acest Mondial a fost cea mai crunta dezamagire pentru mine.

Dar sa nu uit Germania. Asa cum a facut-o, mai cu un arbitraj favorabil, chiar daca nu foarte vizibil, mai cu ajutorul publicului care a fost de nota 10, mai cu ajutor "extern" intre ghilimele, ma refer la Klose, Podolski, Neuville sau Odonkor, au ajuns in semifinale. De acest Pekerman, antrenorul Argentinei, sa nu mai aud. Pai, cum este posibil sa persisti din prostie in prostie, sa scoti cel mai bun om al tau, pe Riquelme, la 1-0, si, daca tot ai facut asta, sa nu-l introduci pe Messi? Eu cred ca nu a vrut sa castige meciul. Este sinucidere sa preferi sa ajungi cu nemtii la penalty-uri, care sunt cei mai buni executanti din lume. Si probabil uitase si de Lehmann.

Despre Italia doar atat: Felicitari! Macar un pronostic sa-mi iasa si mie, daca ies campioni mondiali. Ajung la Anglia - Portugalia si iar ma enervez. O fi Beckham capitan, o fi un idol pentru suporteri, dar cand nu joci nimic, este normal sa fi inlocuit. Daca nu se accidenta, ramanea pana la sfarsit. Nu stiu daca rezultatul ar fi fost altul, insa pustiul care l-a inlocuit, Lennon, a jucat excelent. Este a nu stiu cata oara cand englezii pierd la penalty-uri. Este adevarat, au jucat o ora in zece oameni, din cauza cretinului ala de Rooney, erau epuizati, dar tocmai Lampard si Gerrard sa rateze? Asta e fotbalul. Probabil ca nici portughezilor nu le vine sa creada ca sunt in semifinale. Dar si-au vazut de joc si de restul a avut grija Ricardo.

As vrea sa amintesc un amanunt pe care, poate, putini il cunosc. Un mare merit in traseul Germaniei il are si Joaquim Lowe. De fapt, in acte, el este antrenorul. Omul din umbra cum se spune. Jurgen Klinsmann are doar functia de director tehnic.
  • Dortmund, 2 iulie
  • ×
    Subiecte în articol: mondial 2006