x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mircea Lucescu: "Gheorghe Hagi era la nivelul lui Maradona"

Mircea Lucescu: "Gheorghe Hagi era la nivelul lui Maradona"

21 Feb 2017   •   21:15
Mircea Lucescu: "Gheorghe Hagi era la nivelul lui Maradona"
Sursa foto: Gheorghe Hagi

"Hagi era la nivelul lui Maradona", a declarat pentru ziarul spaniol Marca antrenorul român Mircea Lucescu, sub bagheta căruia legendarul conducător de joc al tricolorilor a debutat la naţională.

Despre Gheorghe Hagi, Lucescu a spus: "A debutat cu mine la naţională când avea 17 ani. Dacă ar fi venit la Real Madrid doi ani mai devreme, ar fi avut o carieră extraordinară. Pentru mine, era la nivelul lui Maradona".

În opinia lui Lucescu, "fiecare generaţie are jucătorul său".

"Di Stefano m-a marcat când eram la început, cu ideea pe care o dădea despre colectiv. Mai târziu, m-a impresionat Beckenbauer: părea că pluteşte prin felul cum se mişca şi cum pasa... A venit apoi Cruyff, care era un geniu. În Italia m-am confruntat cu Maradona, care avea un nivel incredibil. În plus, i-am antrenat pe Baggio, Ronaldo, Pirlo, Willian...", a spus tehnicianul lui Zenit Sankt Petersburg.

Lucescu a vorbit şi despre antrenori, elogiindu-l pe Alex Ferguson, fostul tehnician de legendă al lui Manchester United: "Cruyff a revoluţionat fotbalul sub aspect tehnic, iar Sacchi din punct de vedere tactic şi al sincronizării tactice, însă pentru mine cel care a lăsat cea mai mare moştenire este Ferguson. În fotbal cel mai uşor e să schimbi antrenorul. Greu e să rămâi 30 de ani la acelaşi club, reînnoindu-te constant".

Mourinho şi Guardiola sunt "doi antrenori mari, inteligenţi", care "şi-au pus pecetea asupra fotbalului mondial", a spus Lucescu. El a adăugat: "Îmi place foarte mult Simeone. Mi-a fost jucător la Pisa şi Inter. Dacă nu s-ar fi accidentat în Liga Campionilor contra lui Manchester United, ne-am fi calificat şi eu nu aş fi plecat (de la Inter - n. r.). Diego era la fel ca azi: un mare profesionist cu o inimă incredibilă. Era sufletul echipei".

Lucescu a amintit că atunci când o antrena pe Şahtior Doneţk l-a avut ca adversar pe fiul său, Răzvan, la un meci din Cupa UEFA, câştigat de Rapid Bucureşti cu 1-0.

"Nu s-a mai văzut aşa ceva. A fost atât de greu să pregătesc meciul, încât i-am spus preşedintelui: 'nu pot'. În sala de presă l-am văzut pe Răzvan plângând şi l-am felicitat în faţa tuturor. Îmi amintesc că înainte de meci m-a căutat cineva de la UEFA şi m-a înfuriat. I-am spus că nu se poate îndoi de profesionalismul nostru. M-am simţit umilit în faţa fiului meu. În sport, dacă trebuie să lupţi cu fiul tău, lupţi şi apoi îl îmbrăţişezi", a spus Lucescu.

Cu Zenit Sankt Petersburg, Lucescu este pe locul 2 în campionatul Rusiei. Echipa sa o va întâlni joi pe Anderlecht, acasă, în returul şaisprezecimilor de finală ale Europa League.

SURSA - AGERPRES

×