x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Naţionala Germaniei, fără Campioni. Încă o VEDETĂ se retrage din Mannschaft

Naţionala Germaniei, fără Campioni. Încă o VEDETĂ se retrage din Mannschaft

16 Aug 2014   •   14:53
 Naţionala Germaniei, fără Campioni. Încă o VEDETĂ se retrage din Mannschaft

Fundaşul central Per Mertesacker, campion mondial cu 'Mannschaft' în Brazilia, şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională de fotbal a Germaniei, conform unui interviu publicat sâmbătă de cotidianul german Sueddeutschen Zeitung.

'După zece ani alături de echipa naţională, era important ca eu însumi să decid încheierea acestui capitol', a explicat Mertesacker, în vârstă de 29 de ani, care a calificat cucerirea titlului mondial din Brazilia drept 'o concluzie de aur' pentru cariera sa internaţională.

'Era timpul să mă retrag de la echipa naţională şi să las loc tinerei generaţii', a declarat Mertesacker pe site-ul Federaţiei germane de specialitate.

Mertesacker este al treilea component al echipei campioane mondiale care şi-a anunţat retragerea din 'Nationalmannschaft' în ultima perioadă, după căpitanul Philippe Lahm şi atacantul Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale.

Fundaşul lui Arsenal Londra a explicat că vrea să se dedice în totalitate echipei sale de club, cu care a câştigat în sezonul trecut Cupa Angliei. 'Vreau să câştig campionatul cu Arsenal şi, de ce nu, să sper la Liga Campionilor', a afirmat el.

Mertesacker a totalizat 104 selecţii la echipa naţională de la prima sa apariţie pe 9 octombrie 2004, cu Iranul la Teheran. (Agerpres)

[foto: Mertesacker]




×