x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Naționala U19 a României a învins cu 2-1 Rusia și s-a calificat la Turul de Elită

Naționala U19 a României a învins cu 2-1 Rusia și s-a calificat la Turul de Elită

11 Noi 2017   •   22:59
Naționala U19 a României a învins cu 2-1 Rusia și s-a calificat la Turul de Elită
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Selecționata României a învins formația Rusiei cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă, pe stadionul ''Pankritio'' din Heraklion, în Grupa a 10-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-19 din 2018, rezultat în urma căruia tricolorii s-au calificat la Turul de Elită.

Pentru România au înscris Olimpiu Moruțan (minutul 62) și Alexandru Mățan (70). Golul Rusiei a aparținut lui Țîpcenko (84). România a rămas în zece oameni în al doilea minut de prelungire, când Vlad Dragomir a luat al doilea cartonaș galben.

În urma acestei victorii, tricolorii s-au calificat la Turul de Elită și, dacă Gibraltarul nu realizează o surpriză în fața Greciei, echipa noastră va fi sigură de primul loc în grupa 10, cu o etapă înainte de încheierea calificărilor.

În primul său meci, România învinsese miercuri Grecia, tot cu 2-1.

Selecționerul Adrian Boingiu a aliniat sâmbătă echipa: Daniel Vlad — Denis Haruț, Vladimir Screciu, Constantin Dima, Andrei Trușescu — Radu Boboc (Robert Moldoveanu, 66), Vlad Dragomir (căpitan) — Olimpiu Moruțan, Alexandru Mățan (Tudor Baluță, 76), Claudiu Micovschi — Andrei Sîntean.

Tot sâmbătă, Grecia întâlnește Gibraltarul.

În ultima partidă, tricolorii vor întâlni reprezentativa similară a Gibraltarului, marți, 14 noiembrie, de la ora locală 16,00, pe stadionul Pankritio din Heraklion. Tot marți are loc meciul Grecia — Rusia.

Echipele clasate pe primele două locuri în cele 13 serii ale calificărilor vor merge la Turul de Elită, ultimul premergător Campionatului European, ce va fi găzduit de Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018.

AGERPRES

×