x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nord-coreenii au comis-o grav: atacantul va juca doar portar!

Nord-coreenii au comis-o grav: atacantul va juca doar portar!

04 Iun 2010   •   00:00
Nord-coreenii au comis-o grav: atacantul va juca doar portar!
Sursa foto: /Reuters

FIFA a atras atenţia oficialilor naţionalei Coreei de Nord asupra faptului că atacantul Kim Myong-won, înregistrat ca portar pe lista definitivă de 23 de jucători selecţionaţi pentru turneul final din Africa de Sud, nu va putea evolua decât pe acest post.

Această decizie vine ca urmare a unei gafe de proporţii pe care a făcut-o însuşi selecţionerul acestei echipe, Kim Jong-hun. Pe lista oficială cu jucătorii pe care îi va avea la dispoziţie la meciurile din grupa G pe care a trimis-o la FIFA, tehnicianul nord-coreean l-a înregistrat pe Myong-won ca... portar!

Din această cauză, Kim Myong-won va putea juca la turneul final doar ca portar, altfel el nu va putea intra pe teren! Mai mult decât atât, nord-coreenii nu vor putea face nici o modificare în lot decât dacă unul dintre jucători se va accidenta înainte de debutul la CM 2010.

"Lista trimisă către FIFA la 1 iunie este definitivă şi nu poate fi schimbată. În această listă, nu pot fi mai mult de 23 de jucători şi trei dintre aceştia trebuie să fie portari. Unica excepţie valabilă este în cazul unei accidentări serioase a unui jucător care se află pe această listă, acesta putând fi înlocuit până cu 24 de ore înainte de un meci. Cei trei fotbalişti înregistraţi ca portari vor putea evolua doar pe acest post în timpul Cupei Mondiale. Kim Myong-won nu va fi autorizat să joace pe alt post din cauză că fost trecut ca portar pe lista definitivă pentru Mondial", se precizează în comunicatul FIFA.

Coreea de Nord s-a calificat la Cupă Mondială după o pauză de 44 de ani, singura prezenţă datând de la ediţia Anglia 1966, atunci când a obţinut o victorie istorică, 1-0 cu Italia.

În Africa de Sud, selecţionata Coreei de Nord va juca în grupa G împotriva echipelor Braziliei, Portugaliei şi Cote d'Ivoire.

×