x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anunț OFICIAL. George Puşcaş a fost transferat la Reading

Anunț OFICIAL. George Puşcaş a fost transferat la Reading

07 Aug 2019   •   23:19
Anunț OFICIAL. George Puşcaş a fost transferat la Reading
Sursa foto: Reading FC

UPDATE Clubul Reading a anunţat, miercuri seară, transferul atacantului George Puşcaş de la Internazionale Milano.

 

Clubul din liga a doua engleză a anunţat mutarea prin intermediul unui clip publicat pe pagina de Twitter a echipei.

 

Puşcaş (23 ani) a efectuat vizita medicală înainte de a semna, suma pe care clubul din Albion o va achita grupării Inter Milano nefiind dezvăluită. Presa italiană a relatat miercuri că Reading a făcut o ofertă de opt milioane de euro plus două milioane bonus.

''George este un atacant tânăr, cu foame de gol şi cu un instinct natural de a marca. Fără goluri nu poţi câştiga meciurile, iar acum avem diferite opţiuni pentru a alege pentru ofensivă. Aştept cu nerăbdare să îl primesc în echipă'', a declarat managerul clubului, Jose Gomes.

Puşcaş şi-a început cariera la Oradea, dar s-a transferat la doar 18 ani în Italia, la Inter. La doar câteva săptămâni a jucat în Europa League, într-un meci câştigat cu Celtic, iar debutul său în Serie A a survenit înainte de a împlini 19 ani, într-un meci cu Parma (1-1).

Puşcaş a fost împrumutat apoi la Bari, pentru care a marcat 5 goluri în 18 partide, în Serie B, apoi a petrecut aproape un an şi jumătate la Benevento, marcând 7 goluri într-un campionat încheiat cu promovarea echipei în Serie A. Puşcaş a marcat şi primul gol al echipei în Serie A, într-un meci care a adus primul punct lui Benevento în eşalonul italian de elită, 2-2 cu AC Milan.

După o scurtă perioadă petrecută la Novara, în august 2018 s-a transferat, tot sub formă de împrumut, la Palermo, pentru care a marcat 10 goluri în sezonul precedent.

Puşcaş a devenit un obişnuit al primei reprezentative a României şi a marcat 18 goluri pentru selecţionata Under-21. Puşcaş a marcat patru goluri la Campionatul European de tineret din iunie, dintre care unul în poarta Angliei. Puşcaş, pentru evoluţiile sale, a fost inclus în echipa ideală a turneului.

''Toate echipele au nevoie de goluri, iar George Puşcaş este un alt tânăr talentat atacant care le poate aduce pentru noi. Sunt încântat să îi urez bun venit pe Madejski Stadium şi nerăbdător să îl văd jucând pentru Royals'', a declarat, la rândul său, directorul executiv Nigel Howe.

''Reading Football Club este noua mea casă, sunt entuziasmat şi fericit să încep aceasta nouă provocare în cariera mea'', a scris Puşcaş pe Instagram după ce a semnat pentru clubul care îl are sub contract până în iunie 2020 şi pe internaţionalul român Adrian Popa.
AGERPRES

Stire initiala Atacantul român George Puşcaş, aflat sub contract cu clubul italian de fotbal Inter Milano, ar urma să efectueze miercuri vizita medicală şi să semneze pentru echipa engleză de ligă secundă Reading, după cum relatează presa italiană.

Puşcaş, inclus în echipa ideală de la Campionatul European Under-21 din acest an, după ce a marcat patru goluri pentru România la turneul final, ar urma să coste clubul englez opt milioane de euro, la care se adaugă alte două bonus. Reading a depăşit oferta făcută de altă grupare din Championship, Birmingham City, care era pregătită să achite 7 milioane de euro pentru serviciile internaţionalului român.

Reading i-ar fi oferit lui Puşcaş un contract pe cinci ani, cu un salariu de un milion de euro plus bonus de performanţă pe sezon.

Reading mai are un român sub contract (până la 30 iunie 2020), extrema Adrian Popa, care nu face parte însă din lotul primei echipe.

Puşcaş (23 ani) a evoluat în sezonul trecut la Palermo, sub formă de împrumut, după ce a mai jucat anterior la Bari, Benevento şi Novara. AGERPRES

×
Subiecte în articol: George Puşcaş