x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Pandurii - Maccabi Tel Aviv 1-3

Pandurii - Maccabi Tel Aviv 1-3

28 Iul 2016   •   22:55
Pandurii - Maccabi Tel Aviv 1-3
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Pandurii Târgu Jiu a fost învinsă de echipa israeliană Maccabi Tel Aviv, scor 1-3 (1-1), în meciul disputat joi, pe stadionul ''Municipal'' din Drobeta-Turnu Severin, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

Maccabi a înscris în minutul 6 prin Tal Ben Chaim, Pandurii egalând în minutul 30, prin Ovidiu Herea. Vicecampioana Israelului, cu o repriză a doua mult mai bună, s-a desprins după golurile lui Nosa Igiebor (49) şi Dor Miha (76).

Pandurii a avut momente bune în a doua jumătate a primei reprize, dar, cu o repriză a doua modestă, s-a înclinat în faţa unui adversar mai valoros şi mai experimentat, iar acum formaţia antrenată de Petre Grigoraş are şanse foarte mici de calificare.

În minutul 4, Pandurii a avut un şut bun prin Voiculeţ, dar portarul Rajkovic a apărat.

Deschiderea scorului a venit după alte două minute: Tal Ben Chaim, găsit cu o pasă lungă, i-a depăşit uşor pe fundaşii Vasiljevic şi Unguruşan şi nu i-a lăsat nicio speranţă goalkeeperului Stanca.

Deşi gazdele au acuzat şocul primirii golului, Mrzljak a ratat o mare şansă de egalare în minutul 12, când a trimis în portar după o centrare a lui Hora.

După un început dominat de trac, Pandurii şi-a revenit şi a atacat mai mult, iar în minutul 28, la o fază controversată, Pleaşcă a fost semnalizat în ofsaid.

În minutul 30, Herea a adus o egalare meritată, reluând cu capul, de la circa 7 metri, după centrarea foarte bună de pe dreapta a lui Voiculeţ.

Un minut mai târziu, Nosa Igiebor a fost periculos, dar Stanca a prins.

Elevii lui Petre Grigoraş au atacat tot mai susţinut şi în minutul 37, la un corner, portarul oaspeţilor a salvat spectaculos la lovitura de cap a lui Bunoza.

Maccabi a fost în dificultate în ultima parte a primei reprize, dar a început bine actul secund şi a trecut din nou în avantaj în minutul 49, când Nosa Igiebor a fructificat cu capul, de la câţiva metri, lovitura liberă executată de pe stânga de Medunjanin.

La fel ca în startul meciului, Pandurii a jucat slab după golul primit şi a fost nevoie de mai bine de zece minute pentru a avea nişte faze mai periculoase, cum a fost un şut deviat al lui Hora (63).

Gazdele nu au reuşit să revină, ca în prima repriză. Maccabi a rămas la conducerea jocului şi a fost aproape de gol în minutul 73, când Orlando Sa a reluat peste poartă de la marginea careului mic.

Golul trei al oaspeţilor a venit în minutul 76 şi a fost opera lui Dor Miha, în urma pase de pe stânga a lui Eden Ben Basat. Acesta fusese de-abia introdus de antrenorul oaspeţilor, fostul mare atacant georgian Şota Arveladze.

Puţin a lipsit ca Miha să nu îşi treacă în cont dubla, cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentar.

Pandurii a înscris în minutul 82, după o lovitură liberă, prin Vasiljevic, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid.

Ben Basat a ratat o ocazie uriaşă, singur cu portarul, în al doilea minut de prelungire.

Cei mai cunoscuţi jucători din lotul lui Maccabi, veteranii Yossi Benayoun şi Tal Ben Haim, au rămas pe banca de rezerve.

Maccabi nu a început încă ediţia 2016-2017 a campionatului Israelului, dar a disputat deja două tururi preliminare în Europa League. În sezonul trecut, echipa din Tel Aviv a ajuns în grupele Ligii Campionilor, unde nu a obţinut niciun punct.

Meciul retur va avea loc pe 4 august.

Pandurii Târgu Jiu - Maccabi Tel Aviv 1-3 (1-1)
Au marcat: Ovidiu Herea (30), respectiv Tal Ben Chaim (6), Nosa Igiebor (49), Dor Miha (76)
Drobeta-Turnu Severin, stadion "Municipal: 4.000 de spectatori
Europa League - turul al treilea preliminar (manşa întâi)

Au evoluat echipele:
Pandurii: 33. Răzvan Stanca - 18. Bogdan Unguruşan (căpitan), 6. Nikola Vasiljevic, 3. Gordan Bunoza, 23. Constantin Grecu - 52. Alexandru Răuţă, 24. Filip Mrzljak (99. Christian Obodo, 62) - 25. Marian Pleaşcă (77. Rodemis Trifu, 79), 8. Claudiu Voiculeţ, 11. Ovidiu Herea (5. Valentin Munteanu, 62) - 9. Ioan Hora. Antrenor: Petre Grigoraş.
Rezerve neutilizate: 1. David Lazar - 4. Jordy Buijs, 17. Andrei Piţian, 70. Armiche Ortega Medina.
Maccabi: 95. Predrag Rajkovic - 42. Dor Peretz, 18. Eytan Tibi, 21. Igor Filipenko, 22. Avraham Rikan - 4. Haris Medunjanin (45. Eliel Peretz, 68), 6. Gal Alberman (căpitan), 40. Nosa Igiebor (10. Barak Itzhaki, 79) - 15. Dor Miha, 70. Orlando Sa (9. Eden Ben Basat, 75), 11. Tal Ben Chaim. Antrenor: Şota Arveladze.
Rezerve neutilizate: 55. Haviv Ohayon - 2. Eli Dasa, 26. Tal Ben Haim, 51. Yossi Benayoun.

Arbitru: Serghei Boiko; arbitri asistenţi: Aleksandr Voitiuk, Vladimir Volodin; arbitru de rezervă: Aleksandr Derdo (toţi din Ucraina)
Delegat UEFA: Sergio Di Cesare (Italia), observator UEFA pentru arbitri: Iciko Lozev (Bulgaria)
Cartonaşe galbene: Ben Chaim (38), Voiculeţ (43), Peretz (51), Rikan (62), Unguruşan (78), Eliel Peretz (81)

www.agerpres.ro

×