x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Premieră pentru Cristiano Ronaldo! Pentru prima oară va...

Premieră pentru Cristiano Ronaldo! Pentru prima oară va...

13 Ian 2017   •   13:18
Premieră pentru Cristiano Ronaldo! Pentru prima oară va...

Anunţul făcut de Federaţia portugheză de fotbal a fost primit cu mult entuziasm de locuitorii arhipelagului Madeira, atât de către iubitorii fotbalului, susţinători ai lui Ronaldo, cât şi de către autorităţile locale, care văd în această partidă un bun prilej de promovare a turismului.

Atacantul Cristiano Ronaldo, câştigătorul Balonului de Aur 2016 şi al titlului de cel mai bun fotbalist al lumii atribuit de FIFA, îşi va îndeplini anul acesta visul de a evolua alături de naţionala Portugaliei în oraşul său natal, Funchal, cu ocazia meciului amical împotriva selecţionatei Suediei, programat pe 28 martie.

Cristiano Ronaldo a făcut primii paşi în fotbal pe străzile cartierului San Antonio din Funchal, o zonă mai modestă a capitalei arhipelagului Madeira, în care îşi petrecea ziua schimbând pase cu verii săi şi cu prietenii. În copilărie, el a jucat pentru echipa de amatori Andorinha, unde tatăl său era responsabil cu echipamentul, iar apoi a petrecut doi ani la academia clubului local Nacional.

Starul lusitan nu a apucat că joace la nivel profesionist pe insulă, fiind recrutat încă de la vârsta de 12 ani de clubul Sporting Lisabona, unde a fost promovat în prima echipă, cinci ai mai târziu, de antrenorul de atunci al "leilor", fostul internaţional român Ladislau Boloni. În 2003, Ronaldo a fost cumpărat de clubul englez Manchester United, iar şase ani mai târziu s-a transferat la Real Madrid, actuala sa echipă.

Selecţionata Portugaliei nu a mai disputat niciun meci la Funchal din anul 2001, când a învins Andorra cu 3-0, într-un amical, prin golurile lui Luis Figo (2) şi Pedro Pauleta.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: cristiano ronaldo ronaldo Portugalia suedia