x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid a cucerit Cupa Spaniei în dauna marii rivale. Barcelona încheie sezonul în genunchi

Real Madrid a cucerit Cupa Spaniei în dauna marii rivale. Barcelona încheie sezonul în genunchi

17 Apr 2014   •   11:47
Real Madrid a cucerit Cupa Spaniei în dauna marii rivale. Barcelona încheie sezonul în genunchi

Real Madrid a câştigat Cupa Spaniei după ce a învins în finala disputată la Valencia marea rivală, Barcelona, cu 2-1.

Madrilenii au cucerit trofeul pentru a 19-a, timp ce catalanii îndreaptă spre un sezon ratat, după ce în urmă cu 9 zile aveau şanse să realizeze o triplă remarcabilă.

De atunci însă, Barca a suferit trei eşecuri care confirmă criza de formă prin care trece. A fost eliminată din sferturile Ligii Campionilor de Atletico Madrid (1-1 şi 1-0 pentru echipa antrenată de Diego Simeone), a fost învinsă în campionat de modesta Granada cu 1-0, eşec care a trimis-o pe locul al treilea, cu şanse minime la titlu, iar cireaşa de pe tort a venit miercuri seară, când catalanii au pierdut al treilea "Clasico" al sezonului, în faţa unui Real fără vedeta Cristiano Ronaldo.

Madrilenii rămân în cursă pentru tripla Liga Campionilor (unde va juca în semifinale cu deţinătoarea trofeului, Bayern Munchen) - campionat (unde sunt la un punct de liderul Atletico) - Cupa Spaniei (obiectiv atins), dar şi-au luat şi revanşa după acel 3-4 de senzaţie din campionat cu catalanii, chiar pe Bernabeu.

Real a câştigat patru din cele şapte finale jucate cu Barcelona, ultima fiind în 2011, victorie în prelungiri adusă de Ronaldo, chiar pe Mestalla.

În finala de miercuri, în faţa a 50.000 de spectatori, echipa antrenată de Carlo Ancelotti a deschis scorul prin argentinianul De Maria, în minutul 10, şi a mai avut şansa golului pe contraatac, prin Isco (35) sau Benzema.

Fundaşul catalan Marc Bartra a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap, în urma unui corner (69), finalul fiind unul incendiar. Bale (67) şi Modric (81 - bară) au fost şi ei aproape de gol pentru Real, galezul reuşind să marcheze golul victoriei cu cinci minute înainte de final. Neymar a avut şansa (88) de a trimite meciul în prelungiri, dar mingea a lovit bara şi meciul, în care din nou Leo Messi a fost de nerecunoscut, s-a încheiat cu succesul lui Real.

×