x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor

Real Madrid s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor

08 Mar 2017   •   06:12
Real Madrid s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor
Sursa foto: Facebook Real Madrid

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marţi seara, după ce a învins formaţia italiană Napoli în deplasare, cu scorul de 3-1, la fel ca şi în prima manşă a optimilor competiţiei. 

Napoli a făcut o primă repriză foarte bună şi spera în calificare după golul marcat de belgianul Dries Mertens (24). Real Madrid a revenit după pauză şi a decis soarta partidei în decurs de cinci minute, după două cornere executate de Kroos şi fructificate de Ramos (52, 57), chiar dacă la al doilea Mertens a fost creditat cu autogol. Morata a încheiat conturile în finalul meciului (90+1). 

Fără fundaşul român Vlad Chiricheş în lot, Napoli a început bine şi Insigne a avut prima ocazie de gol (14), portarul Navas respingând şutul său. Mertens a reuşit deschiderea scorului (24), după o lansare perfectă venită de la Hamsik. 

Real a fost aproape de egalare, dar Ronaldo a trimis în bară (29), iar apoi Bale a şutat prin faţa porţii. 

Napoli putea să îşi dubleze avantajul, dar acelaşi activ Mertens a trimis în bară (38). Hamsik a avut şi el două oportunităţi (39, 41), dar prima oară nu a reuşit să finalizeze cum trebuie contraatacul, iar apoi şutul său din unghi a fost respins de portar, 

Madrilenii au arătat o altă faţă după pauză, Benzema demonstrând intenţiile ibericilor în min. 47, când a nimerit doar plasa laterală. 

În min. 52, Kroos a executat un corner, iar Ramos s-a înălţat splendid şi l-a învins pe compatriotul său Pepe Reina cu o lovitură de cap. Peste cinci minute, la o nouă lovitură de colţ, de pe partea cealaltă, executată de acelaşi Kroos, Ramos a trimis puternic spre poartă, iar micuţul Mertens a deviat balonul, care l-a păcălit pe Reina (57), iar speranţele gazdele erau spulberate. 

Jocul şi-a pierdut din spectaculozitate, cele două goluri ale echipei antrenate de Zinedine Zidane tăind aripile italienilor. O singură ocazie notabilă s-a mai consemnat în dreptul echipei gazdă, un şut expediat de Rog (65), peste poartă. 

Pe final, o acţiune fulgerătoare a Realului l-a adus în poziţie de finalizare pe Ronaldo, Reina a respins, dar nu a mai putut face nimic la reluarea lui Morata (90+1). 

Ca şi în tur, Real a revenit după ce a fost condusă şi s-a impus cu 3-1. 

Real a reuşit a şaptea sa calificare consecutivă în sferturile de finală ale competiţiei, în timp ce Napoli viza în premieră o calificare în această fază a UEFA Champions League. 

Sursă: Agerpres

×
Subiecte în articol: real madrid