x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România - Danemarca 0-0. Prea puțin fotbal

România - Danemarca 0-0. Prea puțin fotbal

26 Mar 2017   •   20:50
România - Danemarca 0-0. Prea puțin fotbal

Echipele naţionale de fotbal ale României şi Danemarcei au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Naționala noastră n-a reușit să marcheze în ultimele 4 meciuri (cu Rusia, Polonia, Kazahstan și Danemarca). 

Tricolorii au făcut un joc modest şi şansele de calificare la turneul final din Rusia sunt destul de meci, România neavând niciun gol marcat în ultimele sale patru partide (trei oficiale, una amicală).

România şi-a creat câteva ocazii bune de gol, dar a terminat prin a fi dominată de danezi în ultima parte a meciului. România nu a câştigat pe teren propriu în ultimele cinci meciuri oficiale (patru egaluri, un eşec).

Echipa antrenată de Christoph Daum a început destul de bine, iar Răzvan Marin (4) a avut prima ocazie a partidei, un şut de la 18 metri, prins de portarul Kasper Schmeichel. Keşeru a ratat o ocazie foarte mare (18), reluând peste poartă din 6 metri, la centrarea lui Benzar.

Prima oportunitate a oaspeţilor a venit în min. 20, când Eriksen a tras un şut de la 20 metri, dar prins de Tătăruşanu.

Keşeru s-a aflat din nou în prim plan (21), dar a trimis afară din poziţie dificilă. Atacantul echipei Ludogoreţ a ratat o nouă şansă de a deschide scorul (25), ajungând târziu la o centrare a lui Benzar în faţa porţii.

Finalul primei reprize a aparţinut oaspeţilor, dar Eriksen (43), rămas liber în careu, a tras peste poartă.

Danezii au început bine partea secundă a meciului şi acelaşi Eriksen (47) a fost blocat de Chiricheş în careu.

România a beneficiat de o lovitură liberă de la circa 25 de metri, dar Stanciu a trimis pe lângă vinclu (49).

Oaspeţii au fost tot mai ofensivi, iar fundaşul Joergensen (50) a fost aproape de gol, şutând prin faţa porţii. Eriksen (54) l-a testat pe Tătăruşanu cu un şut de la distanţă, care a fost prins în doi timpi.

Ultima ocazie bună a tricolorilor s-a consumat în min. 62, când Chipciu a recuperat o minge şi tot el a tras din unghi, dar Schmeichel a respins. Marin (68) a trimis un şut de la 18 metri, fără emoţii pentru portar.

Danezii, mai puternici din punct de vedere fizic, au dominat ultima parte a meciului, dar Braithwaite (78) a tras din unghi în plasa laterală, Vestergaard (82) a reluat cu capul pe lângă poartă, Joergensen (87) a ratat incredibil din patru metri, Braithwaite a fost blocat in extremis de Toşca (87), iar Eriksen (90+1) a tras de la 20 m pe lângă poartă.

România va juca următorul meci pe 10 iunie, în deplasare cu Polonia, liderul grupei, şi numai o victorie poate păstra echipa noastră în cursa de calificare.

România - Danemarca 0-0
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 26.895 spectatori
Preliminariile Cupei Mondiale 2018 - Grupa E

România - Danemarca se joacă azi, de la ora 21:45. Partida este una decisivă pentru " tricolori", care sunt obligați să câștige pentru a mai spera la calificarea la Mondial.

Echipele de start:
România:
12. Ciprian Tătăruşanu - 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 3. Alin Toşca - 2. Romario Benzar, 8. Mihai Pintilii, 15. Răzvan Marin, 14. Iasmin Latovlevici - 23. Nicolae Stanciu - 7. Alex Chipciu, 13. Claudiu Keşeru. Selecţioner: Christoph Daum.


Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă - 4. Cosmin Moţi, 5. Dorin Rotariu, 9. Adrian Popa, 10. Constantin Budescu, 11. Denis Alibec, 17. Eric Bicfalvi, 18. Andrei Prepeliţă, 19. Andrei Ivan, 20. Sergiu Hanca, 21. Dragoş Grigore.


Danemarca: 1. Kasper Schmeichel - 4. Simon Kjaer (căpitan), 6. Andreas Christensen, 3. Jannik Vestergaard - 2. Peter Ankersen, 7. William Kvist, 19. Lasse Schoene, 8. Thomas Delaney, 5. Riza Durmisi - 10. Christian Eriksen, 21. Andreas Cornelius. Selecţioner: Aage Hareide.


Rezerve: 16. Jonas Loessl, 22. Frederik Roennow - 11. Martin Braithwaite, 12. Andreas Bjelland, 13. Mathias Joergensen, 14. Henrik Dalsgaard, 15. Marcus Ingvartsen, 17. Jens Stryger Larsen, 18. Daniel Wass, 20. Pione Sisto, 23. Lasse Vibe.

Arbitru: Martin Atkinson; arbitri asistenţi: Stephen Child, Stuart Burt; arbitru de rezervă: Anthony Taylor (toţi din Anglia)
Comisar FIFA: Georges Luchinger (Liechtenstein), observator pentru arbitri: Bosko Jovanetic (Serbia)

×
Subiecte în articol: România - Danemarca