x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România - Kazahstan 3-1. Budescu a făcut show

România - Kazahstan 3-1. Budescu a făcut show

06 Oct 2017   •   07:07
România - Kazahstan 3-1. Budescu a făcut show

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Kazahstanului cu scorul de 3-1 (2-0), joi seara, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018, la meciul de debut al lui Cosmin Contra ca selecţioner al echipei României.

Tricolorii au făcut un meci destul de bun şi s-au impus prin golurile marcate de Constantin Budescu (33, 38 - penalty) şi Claudiu Keşeru (73), respectiv Baurijan Turisbek (82).

Naţionala a început destul de ezitant, iar primul sfert de oră a fost dominat de oaspeţi, care au avut şi două şuturi, unul expediat de Taghiberghen (5) din lovitură liberă de la 28 metri, prins de Tătăruşanu, iar altul tras de Suiumbaev, pe lângă poartă (15).

Tricolorii au preluat apoi controlul jocului şi şi-au creat primele ocazii de gol, prin Chipciu, care a ratat din poziţie de unu la unu cu portarul Pokatilov (18), iar apoi a trimis cu capul alături de poartă la centrarea lui Grozav (22). Grozav (25) a şutat peste poartă din unghi, iar Andone (28) a reluat peste poartă o centrare trimisă în careu.

România a deschis scorul în min. 33, la o acţiune personală a lui Budescu, încheiată cu un şut din unghi, fostul jucător al Petrolului şi Astrei marcând cu concursul portarului Pokatilov.

Budescu a dublat avantajul echipei antrenate de Contra (38), din penalty, după ce tot el a fost faultat de Murtazaev.

Oaspeţii au avut o şansă de egalare în finalul primei reprize, dar şutul lui Darabaev de la distanţă a fost deviat de Chiricheş (44).

În debutul părţii secunde, Tătăruşanu a fost la post la un şut al lui Beisebekov (47), iar Grozav a replicat secunde mai târziu, cu un şut din unghi, pe lângă poartă. Tot Grozav a încercat să înscrie din foarfecă (53), dar mingea s-a dus pe lângă poartă. Grozav (54) nu a reuşit să marcheze din dintr-o ocazie mai clară, şutul său de la 17 metri fiind respins de portarul Pokatilov.

După ce Pokatilov (62) a respins centrarea periculoasă a lui Budescu, iar Şciotkin a testat vigilenţa lui Tătăruşanu (67), România a marcat şi al treilea gol, prin Keşeru (73), la 7 minute de la intrarea sa pe gazon, după o pasă venită de la Alex Chipciu.

Hoban (82) a tras bine din marginea careului, dar pe direcţia lui Pokatilov.

Oaspeţii au marcat golul de onoare în min. 82, prin noul-intrat Baurijan Turisbek, care a reluat cu capul de lângă Benzar, la centrarea lui Beisebekov.

Până la final, România a mai ratat ocazii prin Ganea (84), din lovitură liberă, şi Keşeru (89), şut pe lângă poartă.

România s-a impus meritat, însă putea câştiga şi mai clar acest meci, pe care l-a încheiat cu un jucător accidentat (Pintilii), trei cartonaşe galbene (Benzar şi Chipciu vor fi suspendaţi pentru meciul cu Danemarca) şi cu un debut, al lui Alex Ioniţă (Astra).

România, care va terminat pe locul 4 în clasamentul grupei, indiferent de celelalte rezultate, va juca duminică la Copenhaga, cu Danemarca, în ultimul său meci din această campanie, soldată cu ratarea calificării la Mondialul de anul viitor.

România - Kazahstan 3-1 (2-0)
Au marcat: Constantin Budescu (33, 38 - penalty), Claudiu Keşeru (73), respectiv Baurijan Turisbek (82).
Ploieşti, stadionul ''Ilie Oană'': 11.000 spectatori
Preliminariile Cupei Mondiale 2018 - Grupa E

Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 21. Dragoş Grigore, 3. Cristian Ganea - 8. Mihai Pintilii (5. Ovidiu Hoban, 70), 18. Răzvan Marin - 7. Alexandru Chipciu, 14. Constantin Budescu (22. Alexandru Ioniţă II, 80), 10. Gheorghe Grozav - 9. Florin Andone (11. Claudiu Keşeru, 66). Selecţioner: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă - 4. Mihai Bălaşa, 13. Alexandru Băluţă, 15. Nicuşor Bancu, 17. Ciprian Deac, 19. George Ţucudean, 20. Sergiu Hanca, 23. Nicolae Stanciu.
Kazahstan: 12. Stas Pokatilov - 21. Abzal Beisebekov, 2. Serghei Malîi, 6. Ieldos Ahmetov, 4. Viktor Dmitrenko, 16. Gafurjan Suiumbaev - 8. Ashat Taghiberghen (9. Baurijan Turisbek, 65) - 5. Islambek Kuat (căpitan), 7. Aslan Darabaev, 13. Azat Nurgaliev (20. Serghei Hijnicenko, 46) - 14. Roman Murtazaev (19. Aleksei Şciotkin, 58). Selecţioner: Aleksandr Borodiuk.
Rezerve neutilizate: 1. David Loria, 22. Igor Şaţki - 10. Ierkebulan Tunghişbaev, 15. Maksat Baijanov, 17. Tanat Nuserbaev, 18. Dmitri Miroşnicenko.

Arbitru: Sandro Schaerer; arbitri asistenţi: Stephane De Almeida, Sladan Josipovic; arbitru de rezervă: Alain Bieri (toţi din Elveţia)
Delegat FIFA: Vasko Dojcinovski (Macedonia), observator FIFA pentru arbitri: Bertrand Layec (Franţa)
Cartonaşe galbene: Islambek Kuat (9), Pintilii (24), Suiumbaev (53), Chipciu (65), Benzar (71), Malîi (79).
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: cosmin contra Constantin Budescu