x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România - Spania 0-0, în meci amical

România - Spania 0-0, în meci amical

27 Mar 2016   •   23:45
România - Spania 0-0, în meci amical

Echipele naţionale de fotbal ale României şi Spaniei au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci amical în cadrul pregătirilor pentru participarea celor două formaţii la EURO 2016.



România a reuşit un rezultat mai mult decât onorabil în faţa campioanei europene, după o prestaţie mult mai bună decât în meciul cu Lituania.

Din meciul de la Giurgiu în echipa de start pentru meciul de la Cluj s-au regăsit doar patru jucători, Chiricheş, Filip, Pintilii şi Stancu.

După un debut mai timid de meci, România a avut prima ocazie notabilă în min. 7, când Popa a şutat de la 22 metri, puţin pe lângă poartă.

Spania a avut apoi două şanse mari de gol: mai întâi Alcacer a săpat singur spre poartă (8), dar Tătăruşanu a ieşit salvator, iar apoi portarul Fiorentinei a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Pique (10). Tătăruşanu a fost providenţial şi în situaţie de unu la unu cu Pedro (11).

Tricolorii au prins tot mai mult curaj şi, la un atac prelungit (15), Casillas a boxat şutul lui Stanciu, iar reluarea lui Popa a fost respinsă de un fundaş.

Până la pauză, campionii europeni au mai avut doar o situaţie demnă de menţionat, un şut din afara careului al lui Nolito (19), reţinut de Tătăruşanu.

Echipa României a jucat cu determinare şi a reuşit să îşi creeze mai multe situaţii periculoase la poarta lui Casillas. Portarul lui Porto a boxat şutul-centrare a lui Săpunaru (24), iar Hoban a reluat peste poartă.

Casillas a fost la post şi în min. 28, când Stanciu a expediat un şut bun din unghi. Decarul stelist a fost în prim plan şi în min. 32, când şutul său a fost deviat în corner de Pique, iar un minut mai târziu Casillas a respins de la colţ şutul din voleu al aceluiaşi Stanciu. Perioada bună a tricolorilor a continuat, iar un şut al lui Andone a fost blocat de apărarea iberică (34).

Repriza a doua a început cu o marte oportunitate pentru Spania, dar Pique l-a luat la ţintă pe Tătăruşanu (47).

Contră periculoasă România, în doi, Stanciu şi Andone, dar ultimul a tras pe lângă poartă (56).

Meciul a mai pierdut din ritm, echipele nu au mai reuşit faze periculoase de poartă, cele mai interesante fiind şutul-centrare al lui Torje (82) şi şutul pe lângă al lui Morata (83).

Spaniolii au dat emoţii celor circa 30.000 de spectatori la ultima fază, dar Chiricheş a degajat salvator din faţa porţii goale.

Cel mai bun jucător al meciului a fost declarat Stanciu.

Pentru a treia oară în istorie tricolorii au jucat un meci la Cluj-Napoca. Precedentul a fost în 2008, o înfrângere cu 0-3 în faţa Lituaniei, în preliminariile Campionatului Mondial 2010, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu''.

Ultima întâlnire cu Spania a avut loc în 2006, la Cadiz. România s-a impus atunci, tot într-un joc amical, cu 1-0, datorită golului marcat de Ciprian Marica. Palmaresul contra ibericilor este echilibrat: 5 victorii, 6 egaluri şi 5 eşecuri.

Partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria fostului mare fotbalist olandez Johan Cruyff.

Meciul dintre selecţionatele României şi Spaniei s-a disputat în beneficiul Asociaţiei fotbaliştilor spanioli (AFE). Banii strânşi cu această ocazie vor fi destinaţi susţinerii financiare a jucătorilor din eşaloanele inferioare ale campionatului Spaniei, sub diverse forme (burse, subvenţii, ajutoare etc) şi va reprezenta o dovadă de solidaritate din partea ambelor echipe faţă de fotbalul mai modest.

România - Spania 0-0
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 30.000 spectatori
meci amical

Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 21. Dragoş Grigore, 3. Steliano Filip - 8. Mihai Pintilii (14. Adrian Ropotan, 90+1), 5. Ovidiu Hoban - 7. Adrian Popa (11. Gabriel Torje, 61), 10. Nicolae Stanciu (17. Lucian Sânmărtean, 85), 19. Bogdan Stancu (25. Andrei Ivan, 66) - 9. Florin Andone (24. Raul Rusescu, 74). Selecţioner: Anghel Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung - 2. Alexandru Măţel, 4. Cosmin Moţi, 13. Claudiu Keşeru, 15. Valerică Găman, 18. Ioan Hora, 20. Florin Tănase, 26. Alin Toşca.

Spania: 1. Iker Casillas (căpitan) - 19. Mario Gaspar, 3. Gerard Piqué (17. Nacho, 52), 4. Marc Bartra, 18. Jordi Alba - 8. Koke, 25. Sergi Roberto (10. Cesc Fabregas, 60) - 11. Pedro Rodriguez (13. Juan Mata, 67), 21. David Silva (7. Alvaro Morata, 79), 24. Nolito (22. Isco, 46) - 9. Paco Alcacer (20. Aritz Aduriz, 60). Selecţioner: Vicente Del Bosque.
Rezerve neutilizate: 12. David De Gea, 23. Sergio Rico, - 2. César Azpilicueta, 6. San José, 14. Thiago Alcantara, 16. Juanfran,.

Arbitru: Ruddy Bouquet; arbitri asistenţi: Guillaume Debart, Philippe Jeanne (toţi din Franţa); arbitru de rezervă: Istvan Kovacs (România)
Cartonaşe galbene: Popa (45), Jordi Alba (70), Isco (73).
AGERPRES 

×