x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Selecționerul sârb al Muntenegrului a fost demis pentru că nu s-a dus la meciul din Kosovo

Selecționerul sârb al Muntenegrului a fost demis pentru că nu s-a dus la meciul din Kosovo

08 Iun 2019   •   11:40
Selecționerul sârb al Muntenegrului a fost demis pentru că nu s-a dus la meciul din Kosovo

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Muntenegrului, sârbul Ljubisa Tumbakovic, a fost demis de Federaţia de resort din această ţară (FSCG) deoarece nu a vrut să fie prezent la partida contra Kosovo, de la Podgorica, de vineri seara, din preliminariile EURO 2020 (1-1).
Potrivit AFP, Federaţia muntenegreană a decis în unanimitate concedierea antrenorului Tumbakovic considerând că gestul acestuia a reprezentat ''o încălcare a obligaţiilor sale profesionale'' şi o ''surpriză neplăcută''.
Ljubisa Tumbakovic preluase banca tehnică a primei reprezentative muntenegrene în februarie 2016.
De asemenea, FSCG şi-a exprimat ''regretul'' pentru faptul că doi internaţionali muntenegreni de origine sârbă, Mirko Ivanic şi Filip Stojkovic, au absentat de la meci, Federaţia fiind de părere că au fost supuşi ''unor presiuni''.
Muntenegru recunoaşte statul Kosovo, care şi-a declarat independenţa în 2008, nu însă şi Serbia care se opune cu fermitate.
"Chestiunile extrasportive au învins, în acest caz, fotbalul şi sportul", şi-a exprimat regretul FSCG.
Partida de vineri seara din capitala Muntenegrului, încheiată cu o remiză, s-a disputat fără spectatori, după ce UEFA a sancţionat FSCG ca urmare a unor cântece rasiste intonate de suporterii naţionalei la o partidă din luna martie contra Angliei. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: muntenegru