x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Stift si telenovela

Stift si telenovela

de Irina Cristea    |    13 Iun 2006   •   00:00

JURNALUL IRINEI
"Stift", a spus jumatate-kazah-jumatate-germanul de langa mine cand s-a terminat Argentina - Coasta de Fildes. Auzisem vorbindu-se in jur ca Argentina nu merita sa aiba 2-0, iar de Coasta de Fildes stiam, pentru ca au jucat un amical contra Romaniei.
JURNALUL IRINEI
"Stift", a spus jumatate-kazah-jumatate-germanul de langa mine cand s-a terminat Argentina - Coasta de Fildes. Auzisem vorbindu-se in jur ca Argentina nu merita sa aiba 2-0, iar de Coasta de Fildes stiam, pentru ca au jucat un amical contra Romaniei. Prin urmare, mi-am spus ca am suficiente date ca sa dau si eu aprobator din cap si sa resping cu toata hotararea victoria nemeritata a Argentinei.

Imi place la Köln. Am aterizat intr-un mediu si mai amestecat decat in datile trecute. Cand m-am alaturat grupului, cineva a inceput sa strige in engleza "Romania contra Turcia, 3-2". Am clipit des, pentru ca stiam, chiar stiam, ca nici una dintre tarile invocate nu participa la turneu. Si m-am si uitat repede spre televizor gandindu-ma ca poate am picat in miezul reluarii unui meci dintre cele doua tari. Eventual, unul de acum 20 de ani, cand cica Romania a invins cu 3-1. Ei, bine, nu! Era vorba de echilibrul dintre reprezentantii popoarelor din camera unde se inghesuiau doua surori turcoaice, dintre care una cu prietenul american, gazda germano-kazaha si trei romani.

Revenind la Argentina - Coasta de Fildes, cel mai mult mi-a placut ca in jurul meu s-a vorbit in engleza. M-a marcat mai ales replica "Tu du-te si chinuie-ti papusa". Africanii marcasera si se invalmaseau spre poarta adversa (incep sa ma pricep!) si intreaga adunare spera intr-o egalare. Asa ca a fost invocata papusa, adica un fel de mascota decupata din carton, cu care Ioana facea un voodoo, adica infigea un fel de bolduri in steagul Argentinei, lipit acolo unde ar fi fost inima din carton a papusii. N-a functionat, adica nu asupra prestatiei Argentinei.

A, era sa uit. Toata compasiunea mea pentru portarul Paraguayului, care s-a accidentat si a iesit de pe teren in primele minute. Am senzatia ca toate telenovelele campionatului au legatura cu portarii. Cica rezerva din poarta englezilor s-a accidentat rau de tot inainte sa ajunga in Germania si e a doua oara cand rateaza un turneu final, in ultima clipa. Foarte trista povestea. Pe urma e scandalul pe care nu l-am inteles foarte bine, intre cei doi portari ai Germaniei. Si acum baiatul asta din Paraguay. Trist. Desi, parerea mea e ca fotbalul are nevoie si de ceva dramatism dintr-asta, fara mare legatura cu jocul propriu-zis. Fotbalul ca telenovela, ce interesant ar fi!

×
Subiecte în articol: mondial 2006