x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Surpriza URIASA in preliminariile Ligii Campionilor

Surpriza URIASA in preliminariile Ligii Campionilor

05 Aug 2015   •   08:13
Surpriza URIASA in preliminariile Ligii Campionilor

Echipa austriacă Rapid Viena a obţinut marţi o surprinzătoare calificare în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a eliminat formaţia olandeză Ajax Amsterdam graţie victoriei cu 3-2, pe terenul acesteia, în manşa secundă a turului 3 preliminar.

Cele două formaţii remizaseră în tur, 2-2, după ce vicecampioana Olandei a condus la pauză cu 2-0. Vicecampioana Austriei a mers mai departe cu scorul general de 5-4. La fel ca în tur, partida de la Amsterdam a avut o desfăşurare dramatică. A fost rândul vienezilor să încheie prima repriză cu un avantaj de 2-0. Ajax a egalat în minutul 75, însă după numai două minute oaspeţii au punctat din nou prin tânărul Louis Schaub (20 de ani), autor al unei duble.

La prima performanţă ca antrenor, tehnicianul lui lui Rapid Viena, austriacul Zoran Barisic, a fost un fundaş sau mijlocaş nu foarte înzestrat. Singurele goluri marcate de el în cupele europene au fost cele două reuşite contra Petrolului Ploieşti, în victoria cu 3-1 de acasă a lui Rapid Viena, în primul tur al Cupei Cupelor, ediţia 1995-1996. Rapid Viena a eliminat-o atunci pe Petrolul, după 0-0 în retur, şi a disputat finala competiţiei, pierdută în faţa lui PSG (0-1).

O calificare spectaculoasă a reuşit şi Dinamo Zagreb, campioana Croaţiei, în faţa lui Molde, deţinătoarea titlului în Norvegia. După 1-1 în tur, la Zagreb, manşa secundă s-a încheiat 3-3, echipa croată obţinând calificarea cu scorul general de 4-4, beneficiind de clauza golurilor înscrise în deplasare. Oaspeţii au înscris de trei ori între minutele 17 şi 23, iar la pauză au condus cu 3-1. Molde a mai înscris în minutul 52 şi, deşi a rămas în 10 oameni, a restabilit egalitatea în minutul 76, fără să aibă însă forţa să înscrie golul ce ar fi dus-o în play-off.

La Dinamo Zagreb, fundaşul român Alexandru Măţel a rămas pe banca de rezerve, în timp ce portughezul Ivo Pinto (ex-CFR Cluj) a fost integralist.

Deşi învingători în tur, în deplasare, cu 2-1, ciprioţii de la APOEL Nicosia au trecut foarte greu de danezii de la Midtjylland, care în retur s-au impus cu 1-0.

În schimb, echipa franceză AS Monaco a făcut scor în retur, 4-0 acasă în faţa elveţienilor de la Young Boys Berna, pe care îi învinseseră şi în manşa întâi, cu 3-1.

Rezultate înregistrate marţi în manşa a doua din turul 3 preliminar: tur retur
(+) APOEL Nicosia (Cipru) - Midtjylland (Danemarca) 2-1 0-1
Molde (Norvegia) - (+) Dinamo Zagreb (Croaţia) 1-1 3-3
Ajax Amsterdam (Olanda) - (+) Rapid Viena (Austria) 2-2 2-3
(+) AS Monaco (Franţa) - Young Boys Berna (Elveţia) 3-1 4-0

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în faza următoare a competiţiei.

Miercuri se dispută celelalte meciuri din această fază a competiţiei, printre care Partizan Belgrad - Steaua Bucureşti. Meciul tur dintre campioana României şi cea a Serbiei s-a încheiat la egalitate, 1-1.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: ajax amsterdam Liga campionilor