x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international SURPRIZA! West Ham United - Astra Giurgiu 2-2. Revenire incredibilă în repriza secundă

SURPRIZA! West Ham United - Astra Giurgiu 2-2. Revenire incredibilă în repriza secundă

31 Iul 2015   •   00:01
SURPRIZA! West Ham United - Astra Giurgiu 2-2. Revenire incredibilă în repriza secundă
Sursa foto: KrivosheevV/Getty Images/iStockphoto

Echipa engleză West Ham United și Astra Giurgiu au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), joi seara, pe Boleyn Ground din Londra, în prima manșă a turului trei preliminar al Europa League la fotbal.  

Astra a reuşit un rezultat excelent la Londra, care îi oferă destule şanse de calificare în faza următoare a competiţiei.

West Ham a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Enner Valencia (23) şi Mauro Zárate (51), dar Astra a revenit excelent după ce gazdele au rămas în zece oameni, marcând prin Fernando Boldrin (71) şi Angelo Ogbonna (82, autogol).

Londonezii au început mai bine jocul, iar argentinianul Zarate (16) a avut prima ocazie bună, fiind blocat de două ori în careul Astrei.

Astra a replicat la scurt timp şi Filipe Teixeira (21) a fost aproape de deschiderea scorului, dar a ratat ţinta.

WHU a deschis scorul prin ecuadorianul Enner Valencia, cu o lovitură de cap, din centrarea francezului Dimitri Payet.

Gazdele au suferit apoi două lovituri în decurs de câteva minute, O'Brien şi Valencia accidentându-se, astfel că antrenorul Slaven Bilic a fost nevoit să-i schimbe înainte de pauză.

În finalul primei reprize, londonezii au trecut pe lângă majorarea scorului în două rânduri, dar Lung a respins mingea trimisă cu capul de Ogbonna (43) şi apoi s-a remarcat la şutul cu efect al lui Zarate (45+3).

Portarul Astrei a intervenit bine şi în debutul părţii secunde în faţa lui Payet (48), dar a fost învins trei minute mai târziu de Zarate, după o acţiune personală superbă a sud-americanului (51).

Zarate a fost aproape de dublă, dar Lung a salvat un nou gol (56).

West Ham a rămas în zece oameni, după ce Collins a văzut al doilea cartonaş galben (59), ambele pentru faulturi la Budescu. Din acest moment raportul de forţe s-a schimbat şi Astra a început să împingă tot mai mult jocul spre poarta lui Adrian.

Budescu (60) a executat periculos o lovitură liberă, dar nu a prins spaţiul porţii, apoi Filipe Teixeira (62) a ratat şi el de puţin.

Lung a fost la post la mingea trimisă de Payet (68), după care Astra a reuşit să înscrie, prin Fernando Boldrin, cu un şut de senzaţie, care l-a lăsat fără replică pe portarul spaniol Adrian (71).

Geraldo Alves (80) a trecut şi el pe lângă gol, dar mingea lovită cu capul de fundaşul portughez s-a dus peste poartă. Astra a reuşit egalarea în minutul 82, când internaţionalul italian Angelo Ogbonna a vrut să respingă o centrare, dar a lovit greşit balonul, care a intrat în poartă.

Gazdele au forţat victoria pe final, au cerut un penalty, dar Payet s-a ales cu cartonaş galben pentru proteste, iar antrenorul Bilic a fost trimis în tribună.

Astra are o şansă importantă de a trece de West Ham, care în meciul de la Giurgiu, din data de 6 august, va fi lipsită de O'Brien, Collins şi poate Valencia.

De remarcat că West Ham, care s-a calificat în cupele europene graţie clasamentului Fair Play, a primit trei cartonaşe roşii în ultimele cinci partide. În precedentul tur, londonezii au trecut cu mari emoţii (la loviturile de departajare) de modesta echipă malteză Birkirkara.

West Ham United - Astra Giurgiu 2-2 (1-0)
Au marcat: Enner Valencia (23), Mauro Zárate (51), respectiv Fernando Boldrin (71), Angelo Ogbonna (82, autogol).
Londra, Boleyn Ground: 33.858 spectatori
Europa League - turul al treilea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:
West Ham: 13. Adrian - 17. Joey O'Brien (32. Reece Burke, 35), 19. James Collins, 22. Angelo Ogbonna, 3. Aaron Cresswell - 8. Cheikhou Kouyaté, 35. Reece Oxford, 16. Mark Noble (căpitan) - 27. Dimitri Payet - 10. Mauro Zárate (7. Matthew Jarvis, 76), 31. Enner Valencia (20. Modibo Maiga, 37). Antrenor: Slaven Bilic.
Rezerve neutilizate: 34. Raphael Spiegel - 4. Kevin Nolan, 23. Diego Poyet, 42. Martin Samuelsen.
Astra: 1. Silviu Lung jr - 84. Pedro Queirós, 2. Geraldo Alves, 25. Valerică Găman, 13. Junior Morais - 8. Takayuki Seto, 23. Fernando Boldrin (30. Alexandru Dandea, 86) - 9. Gabriel Enache, 80. Filipe Teixeira, 91. William De Amorim (11. Daniel Florea, 76) - 10. Constantin Budescu (căpitan; 20. Florin Lovin, 90+1). Antrenor: Marius Şumudică.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaş - 15. Cristian Oros, 34. Ricardo Alves, 77. Alexandru Stan.

Arbitru: Adrien Jaccottet; arbitri asistenţi: Raffael Zeder, Johannes Vogel; arbitru de rezervă: Alain Bieri (toţi din Elveţia)
Delegat UEFA: Gerhard Sager (Suedia), observatori UEFA pentru arbitri: Frank De Bleeckere (Belgia)
Cartonaşe galbene: O'Brien (29), Enache (53), Collins (55, 59), Budescu (58), Cresswell (79), Payet (90+1).
Cartonaş roşu: Collins (59).
Agerpres

×