x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA ia în calcul limitarea loturilor şi schimbarea regulamentului transferurilor

UEFA ia în calcul limitarea loturilor şi schimbarea regulamentului transferurilor

22 Mar 2017   •   19:25
UEFA ia în calcul limitarea loturilor şi schimbarea regulamentului transferurilor

UEFA ia în calcul limitarea numărului de jucători din cadrul loturilor şi schimbarea regulamentului transferurilor, pentru a reduce inegalităţile dintre cluburi şi ţări, scrie France Football. 

UEFA se gândeşte la limitarea numărului de jucători pe club şi la modificarea sistemului de transferuri, pentru ca distanţa dintre cluburile bogate şi cele sărace să nu se mărească. 

Într-o conferinţă, la Lisabona, preşedintele instanţei, Aleksander Ceferin, a declarat că UEFA ar urma să combată "diminuarea echilibrului concurenţial" din cadrul fotbalului european, care a văzut, în ultimii ani, o dominare tot mai accentuată a câtorva cluburi, ca Real Madrid, FC Barcelona şi Bayern Munchen. 

"Trebuie să examinăm noi mecanisme, ca taxele pe lux, limitări în privinţa efectivelor şi reguli de transfer echitabile, pentru a evita acumularea de jucători şi concentrarea excesivă a talentelor la câteva echipe", a afirmat Ceferin. "Trebuie să evaluăm dacă piaţa transferurilor aşa cum funcţionează astăzi e tot ce putem face mai bun. Nu trebuie să ne fie teamă să ne atingem de ea", a spus slovenul. 

Ceferin nu a oferit amănunte despre ceea ce el a numit taxe pe lux, dar a adăugat că UEFA ar putea lucra împreună cu FIFA pentru a modifica piaţa transferurilor. "UEFA are datoria să protejeze fotbalul în ansamblul său şi nu doar elita şi nu doar în competiţiile noastre", a adăugat el. 
www.agerpres.ro

×