x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Valoarea asigurărilor la CM atinge 7,5 miliarde de euro

Valoarea asigurărilor la CM atinge 7,5 miliarde de euro

09 Iun 2010   •   00:00
Valoarea asigurărilor la CM atinge 7,5 miliarde de euro
Sursa foto: /Reuters

Echipele, jucătorii, FIFA, stadioanele şi staţiile tv au fost asigurate pentru 7,5 miliarde de euro împotriva diferitelor situaţii care pot avea un impact negativ asupra Cupei Mondiale şi beneficiilor sale, conform unui raport publicat de firma londoneză de asigurări Lloyd's, preluat de AFP.

Potrivit directorului de asigurări al FIFA, Brian Oxley, cea mai mare parte a sumelor asigurate s-a dus în cele zece stadioane din Africa de Sud şi în terenurile de antrenament pentru un total de 3,9 miliarde de euro.

Jucătorii sunt şi ei implicaţi. Potrivit lui Peter Thomson, broker la Beazley, un jucător dintr-un campionat important, aflat la apogeul carierei, poate fi asigurat pentru 60 de milioane de euro. Majoritatea din această sumă ar trebui să acopere riscul de accidentări. Totuşi o vedetă poate fi asigurată împotriva oricăror altor daune care i-ar putea afecta reputaţia şi imaginea.

Dar Cupa Mondială are implicaţii mult mai mari decât competiţia în sine. "Competiţie, oferte, premii, parteneriate, drepturi de transmitere, este imposibil de ştiut câte contracte de asigurare au fost semnate. Dar toate companiile cu astfel de implicaţii financiare au nevoie de acoperire. Dacă iei asta în considerare, numărul televiziunilor care vor transmite meciurile în întreaga lume, aş aprecia valoarea asigurărilor la 3,6 miliarde de euro", a explicat Chris Nash, asigurator la Sportscover.

×
Subiecte în articol: sport