x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Zenga: "Era mai frumos cu România la Mondiale"

Zenga: "Era mai frumos cu România la Mondiale"

27 Mai 2010   •   00:00
Zenga: "Era mai frumos cu România la Mondiale"
Sursa foto: /Intact Images

Fostul antrenor al echipelor FC Naţional, Steaua şi Dinamo, Walter Zenga, a declarat că regretă faptul că naţionala României nu a reuşit să se califice la turneul final din Africa de Sud.

"Era mai frumos cu România la Mondiale. Îmi pare rău că nu s-a calificat, dar am încredere că Răzvan va califica echipa la Europene. Sunt fericit pentru Răzvan, arată foarte bine ca selecţioner. Azi am venit la antrenament ca să vorbesc două minute cu el", a spus Zenga.

Walter Zenga, care deţine recordul de invincibilitate la un turneu final reuşind să nu primească gol timp de 517 minute la Cupa Mondială din 1990, a precizat că fotbaliştii italieni nu au avut un sezon foarte bun, dar Squadra Azzura are atuurile ei. "Nu a fost un sezon extraordinar pentru jucătorii italieni, dar Italia are atuurile ei. Sunt fotbalişti experimentaţi, au un antrenor bun şi sunt multe meciuri la un campionat mondial. Dar să nu uităm de Spania, Germania, Brazilia şi Argentina. Mai trebuie luat în considerara şi unde se va juca mondialul", a menţionat tehnicianul.

Chestionat în legătură cu performanţa reuşită de Inter Milano, care a câştigat Liga Campionilor, Zenga a spus: "Am fost foarte fericit pentru că Inter este echipa mea de suflet. M-am bucurat foarte mult şi pentru Cristi, eu vorbisem deja cu el de la Milano. Este genul de fotbalist pe care orice antrenor ar vrea să-l antreneze".

Walter Zenga a fost prezent, joi, la ultimul antrenament al tricolorilor înainte de plecarea acestora spre Lvov, acolo unde sâmbătă, cu începere de la ora 20:30, vor întâlni Ucraina într-o partidă amicală.

×