x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Joaca de copii cu vecinii bulgari

Handbal - Joaca de copii cu vecinii bulgari

de Mihai Igirosanu    |    06 Ian 2007   •   00:00
Handbal - Joaca de copii cu vecinii bulgari
Start cu dreptul in preliminariile CE 2008
Nationala masculina a Romaniei a castigat ieri, la Constanta, cu 38-24 (15-12) primul meci din grupa III-a de calificare in play-off-ul Campionatului European din 2008. Returul este programat maine, la Grabovo, incepand cu ora 17:00.

In partida de joi seara, cei mai buni marcatori ai reprezentativei pregatite de Lucian Rasnita au fost Viorel Mazilu, cu noua goluri, Rares Jurca (8), Adrian Petrea (5), Marius Novanc si Florin Ciubotariu (cate 4). De la bulgari, cei mai buni jucatori au fost Kakmakov (5 goluri), Boev si Racev (cate 4).

ATENTIE. La final, antrenorul Lucian Rasnita a declarat: "Dupa un inceput mai greu, am reusit sa obtinem o victorie clara. Asta in conditiile in care avem o echipa noua, care va trebui sa obtina din mers rezultate. In prima repriza nu am jucat la valoarea noastra, dar totusi a fost o diferenta clara intre cele doua echipe. Ne asteapta un retur dificil, pentru ca Bulgaria este o echipa artagoasa si stiu ca 14 goluri in handbal, la ora actuala, nu mai inseamna nimic". Si jucatorul Marius Stavrositu priveste cu atentie spre retur. "Inceputul mai greu il pun pe seama faptului ca fiecare si-a dorit sa-i demonstreze antrenorului ca poate face parte din echipa nationala. Este un prim pas cu dreptul, important pentru noi, deoarece in Bulgaria ne asteapta un retur greu."

PROGRAM. Programul echipei Romaniei in grupa a 3-a de calificare este urmatorul: Bulgaria - Romania (7 ianuarie, ora 17:00, Gabrovo), Georgia - Romania (12 ianuarie, ora 15:30, Tbilisi), Romania - Georgia (14 ianuarie, ora 11:00, Constanta), Letonia - Romania (17 ianuarie, ora 19:30, Riga) si Romania - Letonia (21 ianuarie, ora 11:00, Constanta). In barajul CE 2008 se califica prima clasata in grupa.

FEMININ
In acest sfarsit de saptamana, cele patru reprezentante ale Romaniei in cupele europene la feminin vor avea de disputat partidele din prima mansa din turul 3 al competitiilor continentale. Astfel, vicecampioana Oltchim Rm. Valcea va evolua astazi, in Cupa Cupelor, pe terenul echipei ungare Cornexi Alcoa. Eliminata din turul preliminar al Ligii Campionilor, campioana Rulmentul Brasov va juca maine, in Danemarca, impotriva puternicei FC Copenhaga, in Cupa EHF. Tot in aceasta competitie, HC Zalau va juca maine, pe teren propriu, cu maghiarele de la DVSC Debrecen. Antrenorul zalauancelor, Ioan Gherhardt, se confrunta cu mari probleme de lot. Jucatoarele Adriana Holhos si Talida Tolnai sunt internate in spitalul din Zalau, in timp ce Mirela Nechita se afla la Timisoara, unde a fost supusa unei interventii chirurgicale. Bologa are probleme la piciorul drept, iar Carstoaica, Pop si Czeczi sufera de viroza. Tot maine, iar in Challenge Cup, astazi, Universitatea Jolidon Cluj va juca, in deplasare, la Madeira (Portugalia), contra echipei locale. Cea mai grea misiune o are Oltchim Rm. Valcea, echipa lui Gheorghe Tadici avand de infruntat una dintre cele mai valoroase echipe din puternicul campionat maghiar. Cornexi Alcoa are in componenta multe internationale ungare.

×
Subiecte în articol: sport