x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport În haznaua Europei

În haznaua Europei

de Mihai Igirosanu    |    22 Aug 2009   •   00:00
În haznaua Europei
Sursa foto: Mihai Stetcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Dinamo s-a făcut iar de râs în Europa. Acesta este un fenomen care se petrece aproape anual. Noutatea este că, de această dată, clubul din Ştefan cel Mare a fost învins şi de grotescul propriilor fani. Se pare că definitiv.



Fotbalistic vorbind, Slovan Liberec s-a distrat la Bucureşti, cu rebuturile lui Dinamo. Arbitrul austriac a întrerupt meciului exact în minutul 88:20, după ce în minutul 87:45 suporterii dinamovişti invadaseră pista de atletism. Exact ca în ultima etapă din Liga 1, la Piteşti. Şi cât fusese blamat Alexandru Deaconu că a suspendat celebrul derby Rapid - Steaua după ce fusese lovit în cap de o brichetă, iar alte câteva îi zburaseră la câţiva centimetri de urechi!

UEFA DECIDE MARŢI SANCŢIUNEA
Forul european a anunţat ieri că incidentele produse de suporteri în Ştefan cel Mare vor fi analizate marţi de Comisia de Disciplină, din care face parte şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Dinamo va pierde meciul la masa verde (0-3), dar riscă şi suspendarea din cupele europene pe o perioadă de maximum trei ani, clubul fiind recidivist.

Şeful Departamentului de organizare al FRF, Mircea Mihail, cel care a însoţit brigada de arbitri din Austria, a dezvăluit ieri: "În raport s-a insistat pe faptul că nimeni nu a fost agresat sau lovit în timpul incidentelor. E un lucru foarte important, de care cred că membrii Comisiei de Disciplină vor ţine cont. În raport s-a mai specificat faptul că suporterii de la peluză nu au intrat pe gazon. În afara celui care a intrat primul şi a rupt steagul de la colţul terenului, au apucat să mai intre alţi doi. Arbitrul a scris că a oprit jocul pentru a preîntâmpina o eventuală propagare a violenţei".


Turcu prevede falimentul
Deşi părea convins să revină printre acţionari, Vasile Turcu anticipează vremuri grele.

"Există pericolul ca Dinamo să se desfiinţeze. Eu nu aş mai pune un ban. Pentru ce? Să joc în Dinamoviada? Există pericolul desfiinţării, cât de drag ţi-ar fi un club, cine credeţi că aruncă banul pe fereastră? Dacă ne suspendă pe un an sau doi, s-a terminat totul. Nici nu vreau să mă gândesc la decizia pe care o va lua UEFA! Dacă ne suspendă, la ce să mai joci, să te afli în treabă?"

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea, a răspuns: "Tratez cu indiferenţă atacul lui Turcu, ce să fac, să dau explicaţii la afirmaţiile unora sau altora? Poate e dorinţa unora ca Dinamo să se desfiinţeze, dar nu e nici un pericol ca echipa să ajungă acolo".


Renunţă Borcea?
La o zi după meci, preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, a declarat: "Ce drept au suporterii să ne spună nouă să plecăm? Din cauza suporterilor s-a pierdut un campionat, mereu ne-au făcut probleme. Am zis să mai rămân pentru a nu ajunge la faliment, pentru că acolo se va ajunge. Cred că voi ieşi din acest fenomen, nu mă mai interesează, nici la meciuri nu mai vin". "Acest incident pune echipa Dinamo într-o situaţie dramatică", a reacţionat şi administratorul-delegat, Cornel Dinu.

×