x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Probleme în plus pentru Michael Schumacher: Plângere în justiţie, din cauza implicării sale într-un accident înaintea tragediei de la Meribel

Probleme în plus pentru Michael Schumacher: Plângere în justiţie, din cauza implicării sale într-un accident înaintea tragediei de la Meribel

de Istvan Deak    |    21 Apr 2014   •   15:12
Probleme în plus pentru Michael Schumacher: Plângere în justiţie, din cauza implicării sale într-un accident înaintea tragediei de la Meribel

O dezvăluire tardivă scoate la iveală noi probleme pentru multiplul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher: acesta a fost implicat într-un accident înaintea tragediei de la Meribel, care l-a cufundat, din 29 decembrie 2013, într-o comă artificială.

Campionul a fost denunţat pentru un accident rutier produs în Spania, în cursul lunii noiembrie 2013, cu numai o lună înainte de tragedia personală, informează presa iberică. Faptele s-ar fi produs la 17 noiembrie.

Schumacher s-a aflat atunci la volanul unei maşini Audi A4 închiriate, în apropierea localităţii Bormujos (Sevilla) şi este acuzat că nu a acordat prioritate unui motociclist, care a suferit o fractură la mână şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. Acesta solicită, de asemenea, daune pentru avarierea motocicletei sale, precum şi pentru alte bunuri deteriorate în accident, între care casca pe care o purta şi un ceas.

Avocatul motociclistului a înaintat denunţul împotriva lui Schumacher pentru a putea exercita acţiuni penale şi civile, deoarece accidentele rutiere fără victime sunt urmărite penal numai pe baza unei plângeri a părţii vătămate.

Asiguratorii lui Schumacher, compania de închiriere a automobilului şi accidentatul ar fi încercat o înţelegere amiabilă, dar negocierile au eşuat recent. Motociclistul a decis deci să treacă la ofensivă şi a depus o plângere în justiţie, motiv pentru care această poveste, care datează de mai multe luni, tocmai a fost dezvăluită.

Michael Schumacher se află internat de la 29 decembrie într-un spital din Grenoble, după accidentul de schi pe care l-a suferit în staţiunea din Alpii francezi, când a căzut şi s-a lovit cu capul de o stâncă.

În vârstă de 45 ani, fostul septuplu campion mondial de Formula 1 a suferit iniţial două operaţii de neurochirurgie şi, de atunci, a fost menţinut în comă indusă. La o lună de la internare, medicii au demarat procesul treptat de trezire, iar progresele înregistrate de atunci sunt "încurajatoare”, conform anturajului lui Schumacher.

×
Subiecte în articol: michael schumacher