x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Raliul Moldovei Moinești debutează vineri cu 33 de echipaje la start. Gîrtofan poate deveni noul lider al campionatului

Raliul Moldovei Moinești debutează vineri cu 33 de echipaje la start. Gîrtofan poate deveni noul lider al campionatului

de Andreea Sumanu    |    30 Iun 2016   •   20:56
Raliul Moldovei Moinești debutează vineri cu 33 de echipaje la start. Gîrtofan poate deveni noul lider al campionatului

Cea de-a șasea ediție a Raliului Moldovei - Moinești, care va conta pentru etapa a cincea a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2016, debutează vineri dimineață la Bacău cu 33 de echipaje la start, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Deschiderea oficială va avea loc joi seară, cu shakedown-ul din zona Lespezi, iar de la ora 20:00 este programată prezentarea oficială a echipajelor participante, pe strada Nicolae Bălcescu din Bacău.

Vineri va începe competiția, organizată în jurul orașului, de la ora 11:15, la Trebeș, atunci când va avea loc prima dintre cele 7 probe speciale ale zilei, ultima, cea de la Speedpark, putând fi urmărită în direct de la ora 18:00 pe TVR 3 și TVR Iași. Sâmbătă, începând cu 11:00, se vor disputa restul de 8 probe speciale, ultima, cea de la Vermești, care va decide și campionul etapei a cincea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop fiind la rândul ei transmisă de TVR 3 și TVR Iași.

Considerat principalul rival pentru Simone Tempestini în lupta pentru titlul de campion național, Dan Gîrtofan, la bordul unei Skodia Fabia R5 și ajutat din dreapta de Tudor Marza, și-a anunțat deja intenția clară de a se impune în Raliul Moldovei, un succes urmând să îl propulseze în postura de lider al clasamentului general în condițiile în care Tempestini absentează de la Bacău deoarece concurează în acest week-end la etapa de WRC din Polonia.

"Anul trecut am terminat pe podium, cred că am fi putut câștiga, însă acum avem încredere că vom reuși să ne impunem", a spus Gîrtofan, aflat pe 2 la general cu 122 de puncte, în timp ce Tempestini conduce clasamentul cu 139 de puncte. Pe 3 se află Edwin Keleti, cu 85 de puncte, la rândul lui un specialist în Raliul Moldovei după ce s-a clasat de fiecare dată pe podium în ultimii doi ani.

Încrezători s-au arătat și câștigătorii ediției precedente, Gergo Szabo și Borbely Karoly, care pilotează un Citroen DS3 R5. "Cu siguranță, va fi puțină presiune pentru noi, încă ne acomodăm cu noul bolid, dar ne place traseul care este spectaculos și e cu atât mai bine pentru noi", au afirmat la unison cei doi.

Raliul Moldovei Moinești 2016 este organizat de ACS Rally Spirit sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinești, Consiliului Local Măgirești, Consiliului Local Bacău și Consiliul Local Zemeș.

×